22 specii de condimente care va ocrotesc sanatatea - Editie coordonata de Sylvie Hampikian
DESCRIERE
In India am efectuat stagiile in spitalele ayurvedice (medicina traditionala indiana milenara) unde pacientii sunt ingrijiti in mod exclusiv natural pentru toate bolile, chiar foarte grave. Astazi, tot timpul student, sunt interesat de medicina ayurvedica care este o apropiere globala - fizica si spirituala - a individului. Referindu-ma la experienta si cunostintele mele, sunt pe deplin convins ca sanatatea se afla in farfurie; sunt foarte interesat de regimurile pentru longevitate. Pe parcursul sejururilor mele in India, am constatat ca preparatele medicinale sunt alcatuite dintr-un amestec de plante si mirodenii (pentru zece plante se foloseste un dozaj subtil de sase mirodenii) care joaca un rol terapeutic fundamental. Am inteles repede ca pacientii mei foloseau in paralel mijloace naturiste pentru a se trata de boli carora medicina conventionala nu le putea da de cap. Astfel, pentru a-mi completa formatia medicala, in special in dietetica, m-am hotarat sa ma specializez in medicina alternativa fiind deja convins de actiunea sa benefica. Nascut in Charente intr-o familie de tarani, am devenit medic militar la incheierea studiilor de medicina facute in Bordeaux. Cativa ani mai tarziu, m-am angajat ca medic generalist la tara. Am inteles repede ca pacientii mei foloseau in paralel mijloace naturiste pentru a se trata de boli carora medicina conventionala nu le putea da de cap. Astfel, pentru a-mi completa formatia medicala, in special in dietetica, m-am hotarat sa ma specializez in medicina alternativa fiind deja convins de actiunea sa benefica. Asa am obtinut diploma in oligoterapie, fitoterapie, aromaterapie si in medicina traditionala chineza (la Shanhai in anul 1985). Dar ce mi-a ramas mai mult la inima sunt misiunile umanitare la care am participat, in Amazonia, aproape de populatia amerindiana Shuhar, la ecuator sau in leprozeriile din India. De fapt tot in India am efectuat stagiile in spitalele ayurvedice (medicina traditionala indiana milenara) unde pacientii sunt ingrijiti in mod exclusiv natural pentru toate bolile, chiar foarte grave. Astazi, tot timpul student, sunt interesat de medicina ayurvedica care este o apropiere globala - fizica si spirituala - a individului. Referindu-ma la experienta si cunostintele mele, sunt pe deplin convins ca sanatatea se afla in farfurie; sunt foarte interesat de regimurile pentru longevitate. Pe parcursul sejururilor mele in India, am constatat ca preparatele medicinale sunt alcatuite dintr-un amestec de plante si mirodenii (pentru zece plante se foloseste un dozaj subtil de sase mirodenii) care joaca un rol terapeutic fundamental. Dar, in India, mirodeniile sunt utilizate nu numai in medicina traditionala dar si in arta culinara sau dietetica unde au un rol incontestabil. Aceasta carte reprezinta rezultatul tuturor studiilor si cercetarilor mele: convingerea ca mirodeniile previn un mare numar de boli si permit pastrarea sanatatii. Doctorul Guy Avril ne propune sa utilizam 22 dintre condimentele bine cunoscute in medicina ayurvedica, veche de 6000 de ani: usturoi, curcuma, fenicul, piper, ghimbir, nucsoara, coriandru, sofran etc., pentru binele sanatatii nostre. Pentru fiecare, el descrie proprietatatile, indicatiile si contraindicatiile, precautiile de folosire. In 140 de retete cu utilizare cotidiana, aflam cum sa gatim mancaruri delicioase dar si cum sa preparam compozitii cu rol de tratare a multor afectiuni curente (febra, afte, diaree, astm etc.)
CUPRINS:
Cuvant inainte
Introducere
Usturoiul
Anasonul stelat
Anasonul verde
Asa-foetida
Scortisoara
Cardamomul
Chimenul
Chili (piment)
Cuisoare
Coriandrul
Chimionul
Curcuma
Curry sau cari
Feniculul
Fenugrecul (fanul grecesc)
Ghimbirul
Mustarul
Nucsoara
Piperul
Sofranul
Tamarinul
Vanilia
Amestecuri de condimente
Determina-ti propriul prakriti
Glosar
Tabel de preparate medicinale
Nr. de pagini: 164
Anul aparitiei: 2014
CUPRINS:
Cuvant inainte
Introducere
Usturoiul
Anasonul stelat
Anasonul verde
Asa-foetida
Scortisoara
Cardamomul
Chimenul
Chili (piment)
Cuisoare
Coriandrul
Chimionul
Curcuma
Curry sau cari
Feniculul
Fenugrecul (fanul grecesc)
Ghimbirul
Mustarul
Nucsoara
Piperul
Sofranul
Tamarinul
Vanilia
Amestecuri de condimente
Determina-ti propriul prakriti
Glosar
Tabel de preparate medicinale
Nr. de pagini: 164
Anul aparitiei: 2014
REVIEW-URI