Aventurieri si exploratori romani pe toate continentele

PRP: 14,99 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 12,74 lei
Diferență: 2,25 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:

DESCRIERE

Emil Racovita (1868-1947) a fost un savant, explorator, speolog si biolog roman, considerat fondatorul biospeologiei (studiul faunei din subteran – pesteri si panze freatice de apa). A fost ales academician in 1920 si a fost presedinte al Academiei Romane in perioada 1926-1929. Participa ca naturalist la expeditia antarctica belgiana (1897-1899) la bordul navei Belgica. In 1920, infiinteaza la Cluj primul Institut Speologic din lume. Ideea lui Emil Racovita de a se organiza o institutie de stat pentru un turism care sa respecte natura se materializeaza in anul 1926, cand fondeaza Oficiul National de Turism (ONT), oficializat prin decret regal.

 

Turistul care merge in Tara de Foc descopera Muntii Lahovary, Manu si Rosetti, Carmen Sylva, Punta Sinaia. Sunt denumiri pe care le-a dat Julius Popper, un explorator roman de origine evreiasca.

 

Un tanar evreu din Bucuresti, Julius Popper, a cucerit Tara de Foc, dupa ce i-a smuls aurul din adancuri. A batut moneda proprie si a emis timbre. Cuceritorul a sfarsit ucis in locuinta sa din Buenos Aires.

 

Un ardelean din Ivesti, Bistrita-Nasaud, fiu de granicer, era, in 1900, comandantul suprem (generalissim) al armatei Transvaalului, republica din Africa de Sud (fondata de fostii colonisti olandezi – burii) care lupta impotriva Angliei coloniale. Legendele, consemnate de documentele vremii, spun ca in timpul acestui razboi dur, fiind in imposibilitatea sa se mai aprovizioneze cu munitie din cauza blocadei britanice, burii din tinutul de nord, adica din Transvaal (Pretoria si Johannesburg fiind orasele cele mai cunoscute), si-au confectionat munitia din materialele avute la dispozitie la fata locului, adica si-au facut gloante din aur.

 

‒      Nemaipomenitele aventuri ale romanilor care au batut lumea in lung si in lat

 

‒      Julius Popper, romanul care a batut propria moneda cu aurul Tarii de Foc

 

‒      Emil Racovita – cu primul ONT in Antarctica

 

‒      Marii calatori ai unei mari familii romano-fanariote: Elena Ghica (Dora d’Istria) cocotata pe Mont Blanc si Dimitrie Ghica-Comanesti traversand „Fluviul leoparzilor”

 

‒      Generalul Louis Botha, nasaudeanul care a tras cu gloante de aur?

 

‒      Spatarul Milescu, exploratorul Siberiei si Mongoliei, omul care l-a sfidat pe Imparatul Chinei

 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0553 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.