Bucatarie medievala Germana. Franconia si Bavaria

Preț: 62,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Gastronomie

DESCRIERE

Retetele inedite ale bucatariei medievale pot constitui pretexte pentru adevarate incursiuni in timp, oferindu-ne posibilitatea de a descoperi placerile meselor de demult, de a ne bucura de aromele bucatelor si licorilor de pe vremuri. 

Nenumarate carti de bucate au aparut in Europa occidentala in perioada secolelor XIII-XVI. Dincolo de diferente „nationale” si regionale, aceste texte (manuscrise, incunabule, tiparituri) apartin fondului comun al bucatariei medievale europene, parte integranta a patrimoniului cultural al Lumii Vechi. Tehnicile culinare, ingredientele folosite, identitatea multor nume de bucate precum si sfaturile dietetice vin in sprijinul acestei „ipoteze” antropo-culinare. Cat despre Tara Romaneasca – acest „Bizant dupa Bizant, dupa spusele marelui istoric Nicolae Iorga –, taramurile valahe mostenesc traditia culinara de inalt rafinament a Imperiului roman de rasarit, fara sa uitam influentele venite din Mitteleuropa, dar si de la Inalta Poarta, ea insasi revendicandu-se din aceeasi traditie constantinopolitana (precum si din cea, de mare interes, persana).

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0788 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.