Bucuresti o geografie mentala (Include o Harta a Fricii)

PRP: 55,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 49,50 lei
Diferență: 5,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013

DESCRIERE

Cuvant Inainte

Cristian Ciobanu s-a remarcat inca din anii de studentie, ba chiar mai inainte (fiind olimpic national la geografie) prin pasiunea si seriozitatea dovedite in pregatirea sa profesionala. A absolvit Facultatea de geografie a Universitatii noastre, sectia de geografia mrismului in anul 2007. iar in 2008. dupa studiile masterale s-a Inscris la doctorat cu un tudiu de geografie mentala, secventa antropogeografica extrem de noua pe meleagurile romanesti. S-a angajat in cercetarea stiintifica inca de pe hancile facultatii si a participat la mai multe stagii de pregatire si documentare in strainatate.

Destul de noua si pe plan international geografia mentala aprofundeaza semnificatiile activitatilor societatii, influenteaza comportamentul indivizilor si implicit al grupurilor. Intr-o societate democratica aceste aspecte sunt de cea mai mare insemnatate generand dezbateri ample privitoare la prezentul i viitorul unor colectivitati umane si in final al intregii societati. De aici si semnificatia speciala a temei alese, repet. una de pionierat in geografia nationala.

Trecand la analiza concreta, in detaliu, a lucrarii sa semnalam de la inceput ambitia autorului de a exhiba geografilor romani valentele/aspectele teoretice ale acestei ramuri antropogeografice dezvoltate la contactul cu psihologia. Acest contact se dovedeste extrem de benefic pentru intelegerea rotunda a realitatilor socio-spatiale. Din acest motiv, geografia mentala se impune ca un domeniu de importanta majora pentru antropogeografi. Este suficient sa privim cum latura electorala a vietii sociale in care perceptia spatiului si a lumii de catre fiecare dintre alegatori joaca un rol crucial pentru a deslusi consecintele optiunilor majoritate (la un moment dat) asupra dinamicii economice si sociale al unui teritoriu (national/regional).

Chiar de la inceput suntem pusi in fata unei formulari paradoxale geografia mentala este o notiune noua cu o istorie veche. formulare ce-si gaseste rezolvarea/explicarea mai departe cand autorul arata radacinile acestei abordari; se face apel la Kant pe buna dreptate. pentru ca faimosul filosof (si geograf) a prefigurat asemenea abordari ale realitatilor spatiale, de asemenea la geografi din prima jumatate a secolului abia incheiat, inscrisi in trendul geografiei culturale (ex. Cari Sauer) si mai apoi in a doua jumatate a aceluiasi secol in contextul geografiei comportamentale (behaviorism). Se face astfel un salt decisiv pentru renovarea antropogeografiei, de la analiza spatiului fizic la prezentarea, la explicarea spatiului social. in cele mai variate forme de prezentare ale acestuia.

Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 191 Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Bucuresti O Geografie Mentala

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0512 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.