Cel mai complet pachet de NUTRITIE. Studiul China si Ghidul practic

PRP: 144,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 129,60 lei
Diferență: 14,40 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2014

DESCRIERE

Pachetul Studiul China contine doua carti:

1. Studiul china
2. Studiul China - Carte de bucate cu peste 120 de retete de preparate integrale, pe baza de legume si fructe



Prezentare - Studiul China


Cartea Studiul China este cel mai complet studiu despre nutritie realizat vreodata, cu implicatii extraordinare asupra dietei, pierderii in greutate si sanatatii pe termen lung.

Studiul China a primit premiul de"cartea anului" in 2005 din partea editorilor revistei de informatii vegetariene VegNews Magazine.

Proiectul China a fost conceput in anii 1980-81, in anul sabatic al Dr. Chen Junshi, vicepresedinte al Institutului de Nutritie si Igiena Alimentara, din cadrul Academiei Chineze de Medicina Preventiva, cand l-a vizitat pe profesorul T. Colin Campbell, Division of Nutritional Sciences, Cornell University, Ithaca, NY.
La scurt timp dupa aceea, celor doi li s-au alaturat profesorul Richard Peto, University of Oxford, England, si doamna Dr. Li Junyao, de la Institutul Chinez de Studiere a Cancerului, Academia Chineza de Stiinte Medicale precum si colegi ai lor din China, SUA, Anglia, Canada si Franta.

Pentru studiu au fost selectate 65 de regiuni din China rurala, pentru a fi supuse cerintelor studiului. S-a realizat astfel o comparatie intre dieta, stilul de viata si bolile caracteristice populatiilor din fiecare regiune.

In fiecare din cele 65 de regiuni au fost alese cate 2 sate, din fiecare sat fiind alese (la intamplare), 50 de familii. Din fiecare familie a fost ales numai un membru (fie barbat, fie femei, raportul lor fiind la final egal), studiul avand deci 6500 de participanti. S-au facut teste de sange, urina, si s-au luat mostre de mancare pentru analize ulterioare. In acelasi timp participantii au completat un formular si au oferit informatii cu privire la ceea ce mananca pe parcursul a trei zile.

Au fost in final selectate 367 de elemente cu valoare informationala sigura pentru cele 6500 de familii(reprezentate). Aceasta baza de date despre dieta si stil de viata din anii 1983-84 a inclus informatii despre rata mortalitatii mentionata in anii 1973-75 pentru circa 40 de cancere diferite si alte boli.


"Scrisa cu candoare, curaj si claritate si cu onestitate intelectuala si profunzime, aceasta carte captivanta este destinata a fi una din cele mai importante carti ale deceniului. Daca va fi implementat, Studiul China va inaugura o noua era a sanatatii contagioase." Hans Diehl

"Lucrarea Studiul China a lui Colin Campbell este o carte importanta si interesanta. Impreuna cu fiul sau Tom, el comenteaza studii cu privire la relatia dintre dieta si boala. Concluziile sale legate de consecintele periculoase ale proteinelor de origine animala sunt uluitoare. La fel de surprinzatoare a fost si dificultatea de a prezenta rezultatele sale publicului. Este o istorie care trebuie ascultata". Robert C. Rischardson

"Studiul China constituie cea mai convingatoare dovada de pana acum in ceea ce priveste prevenirea bolii de inima, a cancerului si a altor boli vestice prin mijloace dietetice. Este cea mai buna carte atat pentru tarile dezvoltate economic, cat si pentru cele ce trec printr-o tranzitie rapida de schimbari economice si de stil de viata". Junshi Chen

"Studiul China este o analiza foarte bine documentata a aberatiilor alimenta-tiei, stilului de viata si alimentatiei moderne si a rezolvarilor rapide, care adeseori duc la esec. Lectiile din China ofera argumente convingatoare in favoarea unei diete pe baza de plante in vederea promovarii sanatatii si a reducerii riscului pentru bolile abundentei." Sushma Palmer

"Tot ceea ce priveste epidemia de obezitate, sanatatea celor atinsi de ea si uluitorul impact social si de mediu al dietei vestice va primi solutii intelepte si practice in cartea lui Campbell, Studiul China." Robert Goodland

Cuprins:

Introducere
Partea I: Studiul China
Capitolul 1 - Probleme intampinate, solutii necesare
Capitolul 2 - Un templu al proteinelor
Capitolul 3 - Stoparea cancerului
Capitolul 4 - Lectii din China

Partea a II-a: Bolile abundentei/bogatiei
Capitolul 5 - Inimi zdrobite
Capitolul 6 - Obezitatea
Capitolul 7 - Diabetul
Capitolul 8 - Cancere frecvent intalnite
Capitolul 9 - Boli autoimune
Capitolul 10 - Efecte cu spectru larg

Partea a III-a: Ghidul alimentatiei corecte
Capitolul 11 - Alimentatia corecta
Capitolul 12 - Cum sa mancam

Partea a IV-a: De ce nu ati mai auzit asa ceva pana acum?
Capitolul 13 - Partea intunecoasa a stiintei
Capitolul 14 - Reductionismul stiintific
Capitolul 15 -"Stiinta” industriei
Capitolul 16 - Guvernul: in slujba poporului?
Capitolul 17 - Sanatatea cui e protejata prin marea medicina?
Capitolul 18 - Istorii care se repeta

Anexa A: Intrebari si raspunsuri
Anexa B: Proiectul experimental Studiul China
Anexa C: Filiera"vitaminei" D
Referinte
Index

Anul aparitiei: 2012
Numarul de pagini: 505
Formatul in cm. (l x L): 13 x 20
Traducerea din limba engleza: Cristian HANU
Autori: Dr. T. Colin Campbell, Thomas M. Campbell II
Titlul original: The China Study: The Most Comprehensive Study of Nutrition Ever Conducted And the Startling Implications for Diet, Weight Loss, And Long-term Health







Prezentare - Ghidul practic al cartii STUDIUL CHINA. Studiul China, carte de bucate


Studiul China - Carte de bucate. Peste 120 de retete de preparate integrale, pe baza de legume si fructe.


Plina de ponturi utile de substitutii, conservare a factorilor nutritivi si tranzitie la o alimentatie bazata pe plante, Studiul China– Carte de bucate iti arata cum sa iti transformi cu adevarat si vizibil starea de sanatate, si a ta, si a intregii familii, cu preparate delicioase, de care va veti indragosti si tu, si copiii.



Una dintre particularitatile cartii lui LeAnne este folosirea unor retete care nu contin grasimi adaugate si putina sare– sau chiar fara sare– si care recurg la minimum, in modul cel mai judicios, utilizarea de agenti de indulcire. Unele persoane, care nu pot in ruptul capului sa accepte ideea de a nu folosi zahar sau grasime in dieta cotidiana pot sa-i puna la indoiala strategia fara-grasimi, dar dovezile stiintifice arata ca ar trebui sa incercam sa evitam sa folosim grasimi adaugate, mai ales persoanele care fie se confrunta cu un risc sporit de aparitie a unei boli degenerative (respectiv majoritatea oamenilor) sau cei care au fost deja diagnosticati cu o asemenea boala (de exemplu, boli cardiovasculare, cancer, diabet si alte tulburari metabolice si obezitate). Folosesc termenul grasimi„adaugate” pentru a face distinctia fata de alimentele pe baza de legume si fructe care au un continut bogat de grasimi, deoarece acestea au adeseori o rezerva naturala de antioxidanti, fibre si genul adecvat de proteine.

Stiu ca pentru multi oameni care au avut intotdeauna o dieta tipic americana– tipica omului modern din tarile dezvoltate– trecerea la o dieta fara grasimi adaugate poate constitui o foarte mare provocare– cel putin la inceput. Dar este important sa se stie ca s-a dovedit ca grasimile dau dependenta, facandu-i adeseori pe oameni sa consume cantitati tot mai mari de-a lungul timpului. In cele din urma, devine cat se poate de dificil pentru multi oameni sa isi revina de pe urma acestei dependente. La fel ca in cazul multor altor dependente, unora li se pare nu numai dificil sa faca schimbarea, ci devin si neobisnuit de defensivi in privinta preferintelor lor.

Insa schimbarea este posibila. Este nevoie doar de timp, poate cateva luni pentru unele persoane. Iar din momentul in care schimbarea este implinita, descoperim gusturi noi la alimentele pe baza de legume si fructe, gusturi despre care aproape ca nici nu stiam ca exista. Din momentul in care ajung in acest punct mai sanatos, multi dintre ei descopera ca daca, din curiozitate, revin la vechile preparate care plutesc in grasime, se confrunta cu dificultati– poate chiar tulburari intestinale reale– sau este posibil sa constate ca mancarea de odinioara are gust mai curand de unsoare stricata.




Vanduta in aproape un milion de exemplare si aclamata drept una dintre cele mai importante carti de sanatate si nutritie contemporane, Studiul China dezvaluie faptul ca dieta traditionala occidentala a condus la o dezvoltare pe scara larga a celor mai mari probleme de sanatate ale momentului, inclusiv obezitatea, diabetul, afectiunile cardiace si cancerul. Bazata pe cel mai cuprinzator studiu de nutritie care a fost realizat vreodata, cartea ii pune in maini cititorului dovezi imposibil de contestat ca o alimentatie bazata pe plante duce la o stare optima de sanatate avand capacitatea de a opri sau vindeca numeroase afectiuni.

Pentru prima oara, o carte de bucate porneste de la aceste descoperiri si pune la dispozitie retete de preparate culinare bazate pe dovezile stiintifice ale Studiului China. Scrisa de LeAnne Campbell, fiica unuia dintre autorii Studiului China– dr. T. Colin Campbell– si mama a doi adolescenti inzestrati cu o sanatoasa pofta de mancare, Studiul China– Carte de bucate cuprinde retete delicioase, usor de realizat, bazate pe plante, fara adaos de grasimi, cu zahar si sare la minimum, retete verificate, care asigura o stare optima de sanatate– fara niciun sacrificiu in ce priveste savoarea si aromele.



„Studiul China– Carte de bucate combina cele mai bune si mai sanatoase practici ale alimentatiei bazate pe plante, cu preparate fara ulei, de care te vei indragosti de-a dreptul, impreuna cu intreaga ta familie.”

– Lindsay S. Nixon, autoarea uriasului succes, Seria Happy Herbivore

Cuvant inainte... 8
Introducere... 10
Calatoria mea catre o dieta bazata pe legume si fructe... 10
Educarea copiilor in spiritul unei diete bazate pe legume si fructe... 15
Abordarea gradinii: alegerea unei varietati cat mai mari de alimente bazate pe legume si fructe... 18
Culesul gradinii: pregatirea unor mese delicioase... 22
Planificarea... 22
Conservarea factorilor nutritivi: pastrarea si prepararea atenta a alimentelor... 24
Adauga mai putina grasime, zahar si sare... 25
Tranzitia la o alimentatie bazata pe legume si fructe... 27
Alimentele bazate pe produse de origine animala si procesate... 27
Marea schimbare: inlocuitori pentru retete de preparate sanatoase, bazate pe legume si fructe... 29
Ustensilele maestrului bucatar... 32
Porneste in propria calatorie culinara... 33

PAINE SI BRIOSE

Briose cu banana... 39
Fursecuri de mure cu lamaie... 40
Briose simple din dovleac... 43
Paine Fiesta cu malai... 44
Briose cu lamaie si mac... 47
Paine cu nuci si stafide... 49
Paine senzationala cu plante aromatice... 51
Paine rapida cu merisoare, fara grasimi... 52
Paine rapida cu mere... 53

PREPARATE PENTRU MICUL DEJUN

Chec cu afine pentru cafea... 57
Cartofi pentru micul dejun... 58
Paine prajita frantuzeasca favorita... 61
Clatite cu fructe... 62
Smoothie-uri de fructe... 64
Terci de ovaz G-Mom!... 66
Clatite Panana... 67
Muesli... 68
Granola naturala... 71
Burrito-ul nostru preferat... 72
Clatite de dovleac... 75
Tofu batut... 77
Rulada cu mere uluitor de gustoasa... 79

APERITIVE SI SALATE

Cea mai buna salata de broccoli... 82
Salata de fasole ochi negru... 85
Salata de telina cu masline... 87
Ceviche cu fasole... 88
Salata Coleslaw... 91
Salata de cus-cus... 92
Sos de inmuiat din castraveti cu marar... 95
Ensalada Azteca... 96
Salata de cartofi Fiesta... 99
Salata de paste cu rosii proaspete si avocado... 101
Salata cu nuci in stil grecesc... 102
Salata de quinoa cu tahini si lamaie... 105
Pachetele de salata verde... 107
Maioneza Gradina verde... 108
Salata mexicana de jicama... 109
Samosa perfecta... 110
Salata de taitei cu susan... 112
Salata Southwestern... 114

SUPE

Supa azteca... 119
Supa crema de porumb si nuca de cocos... 120
Chapea dominicana... 123
Supa de varza murata in stil german... 125
Tocana copioasa... 127
Supa de linte... 128
Supa rapida din trei feluri de fasole... 131
Supa de ciuperci asezonata... 133
Supa de dovleac condimentata... 134
Supa de rosii cu tortilla... 135
Supa thailandeza de arahide... 136

SANDVISURI

Bagheta cu legume... 140
Sandvisuri delicioase fara oua... 141
Burgeri de naut si spanac... 143
Pachetele de granola cu fructe... 144
Pachetele cu hummus... 146
Sandvisuri marine cu naut... 149
Bagheta cu chiftele de pecan... 150
Sandvisuri cu ciuperci portobello si cimbru... 151
Tortilla prajite savuroase... 152
Pachetele thailandeze... 155
Sandvisuri cu sos de rosii si busuioc... 156
Pachetele fajita de legume... 159

ANTREURI

Legume africane... 163
Clatite cu sparanghel... 164
Rosii la cuptor umplute cu cus-cus... 167
Salata cu burgeri... 168
Fasole dominicana... 170
Tocana picanta de arpacas... 172
Orez cu nuca de cocos si curry... 173
Vinete coapte... 174
Ciuperci portobello cu spanac... 176
Enchilada fabuloase din cartofi dulci... 177
Chili cu paste favorite... 179
Fettuccine cu broccoli si sos de nuci caju ... 181
Tocana de porumb si tomatillo... 182
Linte cu verdeturi... 185
Placinta cu praz... 187
Macaroane cu dovleac... 189
Paste ca la mama acasa cu sos marinara... 191
Naut Masala... 192
Mamaliga ca la mama cu orez si fasole... 195
Taitei cu nuca si legume... 196
Gnocchi de dovleac cu sos italienesc de legume... 199
Legume la cuptor cu spanac proaspat, uluitor de gustoase... 201
Vinete in stil marocan... 202
Calzone Southwestern... 203
Deliciu de spaghete de dovleac... 204
Tortilla cu tomatillo la cuptor... 207
Lasagna de legume... 209
Tocana cu galuste vegetale... 210
Turte de dovlecel zucchini cu gust de crab dar fara crab... 211

GARNITURI

Porumb cu ardei si busuioc... 215
Sfecla cu verdeturi... 216
Moro ca in Caraibe... 219
Morcovi la cuptor... 221
Fasole verde cu coriandru... 222
Piure de mere si merisoare... 225
Crema de conopida... 226
Legume in stil etiopian... 227
Fasole verde cu ciuperci si usturoi... 228
Linte cu verdeturi... 230
Dovleac placintar preparat rapid... 232
Fasole verde asezonata, cu cartofi... 234
Tocana de rosii...  235
Cartofi cu kale, numa’ bun... 237
Cartofi Southwestern copti de doua ori... 238
Succotash picant... 241

DESERTURI

Placinta de curmale uluitor de delicioasa... 245
Prajitura rasturnata de turta dulce cu mere... 246
Prajitura (fara branza) cu crusta de placinta cu nuca G-Mom... 249
Placinta de ciocolata cu banane... 250
Placinta de nuca de cocos si mango... 253
Placinta cu capsune proaspete... 255
Crema de banane congelate... 256
Budinca de fructe... 257
Crusta de placinta cu nuci G-Mom... 258
Prajitura de ananas si visine... 259
Budinca de ciocolata cu menta... 260
Aluat fraged cu amestec de fructe... 263
Batoane necoapte cu unt de arahide... 265
Fursecuri de ovaz cu nuca de cocos... 266
Prajitura vegana de ciocolata... 268
Placinta de dovleac vegana... 269
ANEXE

Simboluri dietetice... 272
Index... 273
Despre autor... 284



Formatul in cm. (l x L): 18 x 23
Numarul de pagini: 286 full color
Traducerea din limba engleza: Bogdan Chircea
Autori: T. Colin Campbell, dr., LeAnne Campbell
Titlul original: The China Study Cookbook: Over 120 Whole Food, Plant-Based Recipes

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0634 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.