Clonele invatamantului romanesc - un experiment al urii fata de valori

Preț: 16,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 304
Format: 13X20 cm
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cartea autorului Sergiu Ciocarlan „Clonele invatamantului romanesc - un experiment al urii fata de valori" de la editura EGUMENITA

Sper in utilitatea demersului incitant pe care ni-l propune curajos si oportun scriitorul-pedagog Sergiu Ciocarlan, pentru ca intuiesc buna-credinta a majoritatii profesorilor din Romania, care-i va face sa vibreze la indureratele, sincerele, ingrijoratele sale fraze. Ma alatur din toata inima, ca parinte, profesor si crestin-ortodox, crezului din care au izvorit paginile cartii de fata, incheind prin citeva extrase fermecatoare si convingatoare, ilustrindu-i caracterul gnomic: profesorul adevarat este tot timpul profesor si tot timpul om [...]. Profesorul lupta cu sine, nu cu ceilalti, caci numai biruindu-se pe sine ii va cistiga. [...] Ceea ce poate face un profesor este sa-l ajute pe elevul sau sa invete. Nu sa copieze din manual, nu sa memoreze comentarii, nu sa reproduca citate, ci sa invete si, invatind, sa se simta liber. [...] telul profesorului [...] este de a lupta ca si in cei mici sa se nasca Frumosul, Adevarul si Iubirea.
Mihai Floarea

Clonele invatamantului romanesc este un eseu despre nevoia de a avea o educatie cu chip bland, fara nimic amenintator, despre nevoia de a vedea in copil copilul si de a nu transfera socotelile adultului in gandul lui, despre nevoia de a delimita ferm, categoric instructia de educatie, despre nevoia de a redobandi prestigiul profesorului intr-o epoca revendicata de atributii functionaresti, despre nevoia de comunicare dintre profesor si copii, in fine, despre nevoia de a cerceta cauzele, nu efectele.
Sergiu Ciocarlan

Prefata
De ce as da un altfel de raspuns la intrebarea copilului:,, De ce e frig in frigider?\\"
1. Despre Scoala-vitrina. Cine mai crede in idealul scolar?
2. Autoritatea profesorului
3. Neputinta de a invata
4. Profesorul-functionar si vremea izbanzilor administrativ-gospodaresti
5. O Scoala a supuseniei si a de tot paguboasei ascultari
6. Handicapul profesorului de a nu putea comunica
7. Ce-l impiedica pe copil sa fie elev sau ce-l impiedica pe elev sa fie copil
8. Cand are elevul dreptate
9. Pe profesor Scoala il insoteste pretutindeni
10. Despre respectul de sine. Alternative la sistemul care functioneaza sub chipul Scolii
11. Ganduri la final



ISBN: 978-606-550-228-4

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0631 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.