Codul lui Zoran de Corina Ozon
DESCRIERE
Cartea autorului Corina Ozon „Codul lui Zoran de Corina Ozon" de la editura HERG BENET PUBLISHER
Daca anii ar putea fugi inapoi, sa inghita zilele, care sa desfasoare orele in minute, despicate in secunde, si daca toate ar putea povesti, s-ar opri acolo, in apartamentul lui de la etajul sapte, unde nevasta-sa trebaluia prin bucatarie, iar aromele de mancare gatita serpuiau pana in camera unde se auzea pe fundal televizorul. Pe covor erau imprastiate piese de lego. Il ajuta pe baiat sa faca un oras. O proiectie a orasului-jungla in care a ratacit dupa aceea pe strazi ani la rand, o premonitie despre orasul-iad care l-a inghitit facandu-l captiv ca intr-o inchisoare.
Orasul bolnav, plin de oameni care se tarau, paduchiosi, zdrentuiti, printre oameni grabiti si pasivi. Orasul care nu l-a lasat sa moara cand dormea ca un animal pe gurile aburinde de canal, iarna, dar nici nu l-a iubit cand era lovit in coaste in timp ce dormea prin scara vreunui bloc. Orasul care a asistat la caderea lui pe scara valorilor umane, de la inginer electronist la stadiul de cersetor, lovit, scuipat si alungat. Orasul-balena, in burta careia a gasit adapost, a fost despaduchiat si a dormit la caldura, pe un pat. Orasul din care, daca ar putea, ar fi iesit demult; dar n-a avut destul curaj.
Daca ar vrea sa uite ceva din viata, ar fi atat de multe, incat i-ar trebui vagoane pentru spatiul de arhivare. Vagoane de durere, umilinta, batai, insulte, vagoane de jeg, mizerie si duhoare. Erau prea multe trairi, nu putea fi acela sfarsitul!
„Codul lui Zoran este o noua reinventare literara reusita din partea curajoasei autoare a seriei Amantii. De data aceasta avem un roman de actiune, cu accente de thriller, cu detalii construite impecabil – societati secrete, relatii complicate de familie, iubiri pierdute, vina, remuscare, regasire… Orice ar scrie si indiferent care i-ar fi personajele, Corina Ozon nu isi dezamageste cititorii!“
(Cristina Nemerovschi)
„Citind-o pe Corina Ozon, uiti sensul cuvantului sfarsit; nu numai ca nici nu stii cand ai ajuns la finalul cartii, urmarind itele intortocheate si captivante din destinele si aventurile personajelor, ci te si trezesti pe negandite ca tu, cititorule, poti avea oricand un nou inceput. Al tau. Acesta este in definitiv rolul artei: de a-ti impregna curajul de a merge mai departe.“
(Alexandru Voicescu)
„Coincidente, semne, vorbe nespuse, nopti cu ochii in tavan, bani, compromis, aspiratie, regasire, idila, asteptare, amintiri, telefoane, inselatorie si curaj, logic si ilogic, toate vin impreuna, precum afluentii unui rau, in a pune fundatia unui stil aparte de scriitura.
Este scrisul in patru dimensiuni.“
(Magdalena Manea)
Nr. de pagini: 240
Anul aparitiei: 2018
REVIEW-URI