Colectia (Comportamentului alimentar). Biblia alimentara si Noua ordine alimentara
DESCRIERE
Iata doua carti revolutionare pe care le asteptam cu totii!
Prezentare - Noua ordine alimentara: Si noi ce mai mancam?
„Noua ordine alimentara. Si noi ce mai mancam?” este o carte care ne invata cum putem gati sanatos si cum putem diferentia alimentele sanatoase de cele nocive, de care trebuie sa ne ferim.
Este o carte unica! Si spunem asta pentru ca autorul, prof. Univ dr. Gh. Mencinicopschi este doctor in biologie-biochimie, specialist in nutritie umana, biologie moleculara, inginerie genetica si, nu in ultimul rand, in alimentatie si industrie alimentara.
Mai bine zis, domnul profesor stie! Este cel care nu poate fi pacalit, cel care trage un semnal de alarma asupra faptului ca mancam fara sa ne hranim si ca din cauza a ceea ce mancam si ce nu suntem prea bolnavi, de la varste prea tinere!
Da, statisticile spun clar: noi, romanii, suntem un popor suferind!
In rapoartele despre starea de sanatate a populatiei se arata ca adolescentii sunt obezi si bolnavi, ca sindromul metabolic se declanseaza de la 20 de ani, ca poti face accident vascular cerebral sau stop cardiac de la 30-40 de ani, ca suferim de toate bolile (diabet, colesterol marit, osteoartrite, boli hepato-renale, etc.), deoarece sistemul nostru imunitar nu mai face fata, cancerul este de toate felurile, este peste tot, ca raceala iarna!
Parinti, cum va explicati ca aveti copii mai bolnavi decat voi!
A sosit timpul sa luam masuri! Iar ceea ce trebuie facut vom invata din aceasta carte. A manca nu e ceva simplu! Este un act responsabil care ar trebui invatat si predat la scoala! Ia gandeste-te...ce ai mancat zilele astea? Chiar stii? Esti sigur ca stii de unde provin alimentele de pe masa ta?
De asemenea, autorul darama un mit: nu trebuie sa fim bogati ca sa mancam sanatos! Lipsa banilor nu justifica faptul ca mancam toate alimentele gunoi! Ba mai mult, atrage atentia asupra sofisticariei gastronomice– o arta, nu o stiinta, cu aspect si gust incantatoare, insa indigesta si imbolnavitoare!
In plus cartea aduce in prim plan adevaruri incomode despre minciuna din alimente, fraudarea si falsificarea alimentelor, despre alimentele ecologice si„traditionale”.
Bonus: Impreuna cu cartea primiti lista de luat la cumparaturi cu E-urile periculoase!
Iar tu, cititorule, acum stii...ce vei face mai departe tine doar de tine!
Nr.pagini: 271
Anul aparitiei: 2010
Autor: Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi
Prezentare - Biblia alimentara
Fiecare individ, dar si colectivitatea este preocupata de marile probleme ale alimentului, alimentatiei si comportamentului alimentar, cautandu-se solutii corecte la intrebarile: ce, cum, cand, cat si unde mancam pentru satisfacerea necesitatilor fiziologice dar si culturale, cunoscut fiind faptul ca hrana si stilul de viata sunt factorii esentiali ai prevenirii bolii, mentinerii sanatatii, cresterii calitatii vietii si incetinirea imbatranirii. De altfel stiinta moderna, Nutrigenomica, a demonstrat la cel mai profund nivel, cel molecular ca„suntem cu adevarat ceea ce mancam si ceea ce au mancat parintii si stramosii nostri”, ca suntem fiinte unicat si ca avem nevoie de o dieta strict personalizata, ca suntem in concluzie suma alegerilor noastre inclusiv celor alimentare. Alimentul, analizat dintr-o perspectiva holistica, este mult mai mult decat ceea ce pare a fi, pentru unii un prilej de desfatare, pentru altii o necesitate fiziologica sau ambele. In fapt alimentul este un principal purtator de informatie din mediul inconjurator necesara bunei functionari a entitatii„om”, care biologic, este un sistem deschis informational, cu autoreglare si evolutie antientropica. Aceasta informatie a matricei alimentare este inscrisa atat in compozitia: - macronutrientilor (proteine, lipide, glucide); - micronutrientilor (macroelemente, microelemente, vitamine, enzime); - non-nutrientilor (fitochimicale), dar mai ales in raporturile cantitative si calitative in care se gasesc acestea. In acest mod alimentul natural (microorganisme, plante, animale salbatice) este de fapt o matrice informationala extrem de complexa care transmite semnale din mediul inconjurator masinariei informatice a organismului uman. Informatiile naturale transmise de alimentele naturale organismului uman mentin starea de sanatate individuala, dar si integrarea lui corecta in mediu social si biologic, si in final determina echilibrul speciei umane in biosfera.
Prezentare - Noua ordine alimentara: Si noi ce mai mancam?
„Noua ordine alimentara. Si noi ce mai mancam?” este o carte care ne invata cum putem gati sanatos si cum putem diferentia alimentele sanatoase de cele nocive, de care trebuie sa ne ferim.
Este o carte unica! Si spunem asta pentru ca autorul, prof. Univ dr. Gh. Mencinicopschi este doctor in biologie-biochimie, specialist in nutritie umana, biologie moleculara, inginerie genetica si, nu in ultimul rand, in alimentatie si industrie alimentara.
Mai bine zis, domnul profesor stie! Este cel care nu poate fi pacalit, cel care trage un semnal de alarma asupra faptului ca mancam fara sa ne hranim si ca din cauza a ceea ce mancam si ce nu suntem prea bolnavi, de la varste prea tinere!
Da, statisticile spun clar: noi, romanii, suntem un popor suferind!
In rapoartele despre starea de sanatate a populatiei se arata ca adolescentii sunt obezi si bolnavi, ca sindromul metabolic se declanseaza de la 20 de ani, ca poti face accident vascular cerebral sau stop cardiac de la 30-40 de ani, ca suferim de toate bolile (diabet, colesterol marit, osteoartrite, boli hepato-renale, etc.), deoarece sistemul nostru imunitar nu mai face fata, cancerul este de toate felurile, este peste tot, ca raceala iarna!
Parinti, cum va explicati ca aveti copii mai bolnavi decat voi!
A sosit timpul sa luam masuri! Iar ceea ce trebuie facut vom invata din aceasta carte. A manca nu e ceva simplu! Este un act responsabil care ar trebui invatat si predat la scoala! Ia gandeste-te...ce ai mancat zilele astea? Chiar stii? Esti sigur ca stii de unde provin alimentele de pe masa ta?
De asemenea, autorul darama un mit: nu trebuie sa fim bogati ca sa mancam sanatos! Lipsa banilor nu justifica faptul ca mancam toate alimentele gunoi! Ba mai mult, atrage atentia asupra sofisticariei gastronomice– o arta, nu o stiinta, cu aspect si gust incantatoare, insa indigesta si imbolnavitoare!
In plus cartea aduce in prim plan adevaruri incomode despre minciuna din alimente, fraudarea si falsificarea alimentelor, despre alimentele ecologice si„traditionale”.
Bonus: Impreuna cu cartea primiti lista de luat la cumparaturi cu E-urile periculoase!
Iar tu, cititorule, acum stii...ce vei face mai departe tine doar de tine!
Nr.pagini: 271
Anul aparitiei: 2010
Autor: Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi
Prezentare - Biblia alimentara
Fiecare individ, dar si colectivitatea este preocupata de marile probleme ale alimentului, alimentatiei si comportamentului alimentar, cautandu-se solutii corecte la intrebarile: ce, cum, cand, cat si unde mancam pentru satisfacerea necesitatilor fiziologice dar si culturale, cunoscut fiind faptul ca hrana si stilul de viata sunt factorii esentiali ai prevenirii bolii, mentinerii sanatatii, cresterii calitatii vietii si incetinirea imbatranirii. De altfel stiinta moderna, Nutrigenomica, a demonstrat la cel mai profund nivel, cel molecular ca„suntem cu adevarat ceea ce mancam si ceea ce au mancat parintii si stramosii nostri”, ca suntem fiinte unicat si ca avem nevoie de o dieta strict personalizata, ca suntem in concluzie suma alegerilor noastre inclusiv celor alimentare. Alimentul, analizat dintr-o perspectiva holistica, este mult mai mult decat ceea ce pare a fi, pentru unii un prilej de desfatare, pentru altii o necesitate fiziologica sau ambele. In fapt alimentul este un principal purtator de informatie din mediul inconjurator necesara bunei functionari a entitatii„om”, care biologic, este un sistem deschis informational, cu autoreglare si evolutie antientropica. Aceasta informatie a matricei alimentare este inscrisa atat in compozitia: - macronutrientilor (proteine, lipide, glucide); - micronutrientilor (macroelemente, microelemente, vitamine, enzime); - non-nutrientilor (fitochimicale), dar mai ales in raporturile cantitative si calitative in care se gasesc acestea. In acest mod alimentul natural (microorganisme, plante, animale salbatice) este de fapt o matrice informationala extrem de complexa care transmite semnale din mediul inconjurator masinariei informatice a organismului uman. Informatiile naturale transmise de alimentele naturale organismului uman mentin starea de sanatate individuala, dar si integrarea lui corecta in mediu social si biologic, si in final determina echilibrul speciei umane in biosfera.
REVIEW-URI