Cresterea Ciupercilor. O afacere cu investitie aproape zero si profit din primul an
PRP: 35,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 31,50 lei
Diferență: 3,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Tei Horatiu
Editura: GOLD
Anul publicării: 2013
DESCRIERE
IMPORTANTA ECONOMICA A CULTIVARII CIUPERCILOR.
Pe langa valoarea lor alimentara. ciupercile constituie si o cultura rentabila. care asigura o productie ridicata. ce se obtine pe unitatea de suprafata folosita. spatii special amenajate in acest scop.
De retinut mai este si faptul ca in cultura ciupercilor nu se foloseste teren agricol, cu
preponderenta. spatii dezafectate. adica spatii carora nu li s-a dat alta intrebuintare, iar pentru substratul nutritiv au fost luate In considerare materiale refolosibile. ieftine.
Randamentul exprimat in kilograme de ciuperci recoltate de pe un metru patrat, este, in
functie de sistemul de cultura si de conditiile de microclimat asigurate, intre 15 si 30 de kilograme.
Alt avantaj al cultivarii ciupercilor este acela ca ocupa spatii reduse raportate la cantitatea de productie. deoarece. avand talie mica. in anumite perioade de dezvoltare nu au nevoie de lumina sau
nu sunt influentate de lipsa acesteia.
In acest scop, se pot realiza culturi pe 3-6 nivele, pe acelasi metru patrat de suprafata,
tacandu-se astfel economie de spatiu.
Rentabilitatea culturii ciupercilor este data si de faptul ca de la majoritatea se consuma toate
partile componente, Astfel. procentul de utilizare reprezinta 99-100.
La nivel mondial se produc circa 1. 500. 000 tone de ciuperci anual.
Pe plan european se realizeaza aproximativ 60 din aceasta cantitate. adica In jur de 900, 000 tone. in Europa. principalele tari producatoare de ciuperci sunt Franta. Polonia. Italia si
Ungaria.
Un ciclu de cultura la ciuperci dureaza. in functie de specie. intre 100-120 de zile, de la insamantare pana la ultimul recoltat. Acesta face ca investitia sa fie amortizata Intr-un timp SCUl1, avand in vedere numarul ciclurilor de cultura care se pot realiza pe an. de pe aceeasi suprafata,
Un avantaj de o importanta deosebita il constituie faptul ca prin cultivarea ciupercilor in spatii inchise si prin folosirea miceliului unor specii comestibile cunoscute se evita orice suspiciune de intoxicare. Spre exemplu, in cazul unui tunel de 200 de metri patrati (in care sunt 2 randuri de rastele cu cate 3 rafturi fiecare), la I ciclu de productie, cu o investitie minima de 18 mii de lei pe an. se poate obtine un profit de aproximativ 45 mii de lei pe an la o cantitate de aproximativ 7 tone.
Unul dintre avantajele principale pe care le au crescatorii de ciuperci consta in faptul ca amortizarea investitiei se face intr-un timp foarte scurt - aproximativ doi ani in cazul culturilor de dimensiuni mici si cinci-sase ani in situatia in care producatorul detine suprafete de peste 2 mii de metri patrati,
Pentru a infiinta o cultura de ciuperci este nevoie de un spatiu bine izolat de mediul exterior,
igienizat si dotat cu instalatie de apa potabila, ventilatie, instalatie electrica de incalzire si racire a aerului.
Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 104
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Pe langa valoarea lor alimentara. ciupercile constituie si o cultura rentabila. care asigura o productie ridicata. ce se obtine pe unitatea de suprafata folosita. spatii special amenajate in acest scop.
De retinut mai este si faptul ca in cultura ciupercilor nu se foloseste teren agricol, cu
preponderenta. spatii dezafectate. adica spatii carora nu li s-a dat alta intrebuintare, iar pentru substratul nutritiv au fost luate In considerare materiale refolosibile. ieftine.
Randamentul exprimat in kilograme de ciuperci recoltate de pe un metru patrat, este, in
functie de sistemul de cultura si de conditiile de microclimat asigurate, intre 15 si 30 de kilograme.
Alt avantaj al cultivarii ciupercilor este acela ca ocupa spatii reduse raportate la cantitatea de productie. deoarece. avand talie mica. in anumite perioade de dezvoltare nu au nevoie de lumina sau
nu sunt influentate de lipsa acesteia.
In acest scop, se pot realiza culturi pe 3-6 nivele, pe acelasi metru patrat de suprafata,
tacandu-se astfel economie de spatiu.
Rentabilitatea culturii ciupercilor este data si de faptul ca de la majoritatea se consuma toate
partile componente, Astfel. procentul de utilizare reprezinta 99-100.
La nivel mondial se produc circa 1. 500. 000 tone de ciuperci anual.
Pe plan european se realizeaza aproximativ 60 din aceasta cantitate. adica In jur de 900, 000 tone. in Europa. principalele tari producatoare de ciuperci sunt Franta. Polonia. Italia si
Ungaria.
Un ciclu de cultura la ciuperci dureaza. in functie de specie. intre 100-120 de zile, de la insamantare pana la ultimul recoltat. Acesta face ca investitia sa fie amortizata Intr-un timp SCUl1, avand in vedere numarul ciclurilor de cultura care se pot realiza pe an. de pe aceeasi suprafata,
Un avantaj de o importanta deosebita il constituie faptul ca prin cultivarea ciupercilor in spatii inchise si prin folosirea miceliului unor specii comestibile cunoscute se evita orice suspiciune de intoxicare. Spre exemplu, in cazul unui tunel de 200 de metri patrati (in care sunt 2 randuri de rastele cu cate 3 rafturi fiecare), la I ciclu de productie, cu o investitie minima de 18 mii de lei pe an. se poate obtine un profit de aproximativ 45 mii de lei pe an la o cantitate de aproximativ 7 tone.
Unul dintre avantajele principale pe care le au crescatorii de ciuperci consta in faptul ca amortizarea investitiei se face intr-un timp foarte scurt - aproximativ doi ani in cazul culturilor de dimensiuni mici si cinci-sase ani in situatia in care producatorul detine suprafete de peste 2 mii de metri patrati,
Pentru a infiinta o cultura de ciuperci este nevoie de un spatiu bine izolat de mediul exterior,
igienizat si dotat cu instalatie de apa potabila, ventilatie, instalatie electrica de incalzire si racire a aerului.
Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 104
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
REVIEW-URI