Cresterea crapului si a altor specii de pesti. Editia a II-a
DESCRIERE
Daca despre pescuitul sportive numarul publicatiilor ce apar este extrem de mare, nu acelasi lucru il putem spune si in cazul tehnologiilor de crestere si exploatare a pestilor, unde lucrarile sunt sporadice si de cele mai multe ori incomplete.
Din aceste considerente, lucrarea de fata incearca sa vina in intampinarea numeroaselor solicitari venite din productie, sau din partea celor care beneficiaza de resurse naturale, dar care nu au acces la tehnologiile de crestere adecvate, amenajarile si constructiile hidrotehnice, posibilitatile de hranire si metodele de reproducere artificiala sau naturala.
Cartea se doreste un ghid cu care orice incepator sau consacrat se poate usor descurca in caz de nevoie, gasind cate ceva din tainele acestui domeniu fascinant si incitant.
Ea se adreseaza incepand de la cei care au imbratisat aceasta indeletnicire, considerent pentru caer nu trebuie sa lipseasca de pe masa de lucru sau din biblioteca personala a nici unei om care iubeste natura, indiferent de varsta sau domeniu de activitate.
Toate informatiile incluse in aceasta carte au la baza cercetari si documentari vaste, care s-au derulat in timp, precum si rezultate ale investigatiilor proprii obtinute de-a lungul a peste doua decenii.
Cuvant inainte p8
Pestii si rolul acestora in viata omului p11
Caracteristicile pisciculturii si tipurile principale de exploatare p16
Mediul acvatic si posibilitatile de utilizare mai eficienta pentru sporirea productiilor acvacole p24
Studiul exteriorului la pesti p74
Reproducerea pestilor p104
Amenajari si constructii hidrotehnice specifice apelor interioare p133
Cresterea crapului p148
Recoltarea, depoztarea si transportul pestilor p293
Calendarul principalelor actiuni intreprinse intr-o unitate piscicola p311
Selectia si ameliorarea la ciprinde p314
Factori limitativiin sporirea productiei piscicole p321
Principalele boli ale pestilor p336
Scurte consideratii prinvind pescuitul sportiv p341
Retete culinare din peste p392
Glosar p414
Bibliografie p423
Nr. pag.: 436 plus 8 planse color
An aparitie: 2010
Cartoful este un aliment de baza in alimentatia romaneasca si occidentala. Cultivarea cartofului pe suprafete mici poate fi o indeletnicire profitabila pentru micul fermier.
Cartea prezinta toti pasii necesari pentru o cultura sanatoasa de cartofi si-n invata pe micul fermier cum sa evite greselile comune ce-i pot compromite intrega munca.
Este recomandata oricarui cultivator de cartofi.
Cuprins:
Introducere … 5
Cateva elemente de tehnologie … 13
Tipul de sol potrivit pentru cartof
Rotatia
Ingrasare, fertilizarea pamantului pentru a avea productii bune de cartof
Plantarea. Importanta calitatii cartofului de samanta
Incoltirea cartofului de plantat
Sectionarea cartofului de plantat
Cand si cum plantam
Necesarul de cartof de samanta
Soiuri de cartof
Importanta bilonului
Lucrarile de intretinere si buruienile
Alti factori care influenteaza productia de cartof
Recoltare, pastrare
Bolile cartofului … 36
Reducerea inoculu iinitial
Incetinirea evolutiei bolilor
Scurtarea perioadei de expunere la paraziti
Boli parazitare
Boli produse de virusi
Boli produse de ciueprci si bacterii
Boli foliare (mana si alternarioza)
Bolile plantelor tinere (innegrirea bazei tulpinii, rizoctonioza)
Bolile tuberculilor din timpul vegetatiei (putregaiul umed, raia comuna, raia neagra, raia fainoasa)
Bolile di ntimpul pastrarii cartofului (putregaiul uscat, cangrena sau fomoza)
Boli neparazitare, fiziologice
Defecte exterioare prin modificarea formei si culorii tuberculilor
Defecte din interiorul tuberculilor
Daunatorii cartofului … 83
Gandacul din Colorado
Afidele
Viermii de sarma
Alti daunatori
Controlul bolilor si daunatorilor, o problema importanta pentru cultura ecologica a cartofului
Autor(i): Ioan Bud, Stefan Diaconescu
Nr. pag 436 + 8 planse color
Format: 170 x 240 mm
Anul aparitiei: 2010
Din aceste considerente, lucrarea de fata incearca sa vina in intampinarea numeroaselor solicitari venite din productie, sau din partea celor care beneficiaza de resurse naturale, dar care nu au acces la tehnologiile de crestere adecvate, amenajarile si constructiile hidrotehnice, posibilitatile de hranire si metodele de reproducere artificiala sau naturala.
Cartea se doreste un ghid cu care orice incepator sau consacrat se poate usor descurca in caz de nevoie, gasind cate ceva din tainele acestui domeniu fascinant si incitant.
Ea se adreseaza incepand de la cei care au imbratisat aceasta indeletnicire, considerent pentru caer nu trebuie sa lipseasca de pe masa de lucru sau din biblioteca personala a nici unei om care iubeste natura, indiferent de varsta sau domeniu de activitate.
Toate informatiile incluse in aceasta carte au la baza cercetari si documentari vaste, care s-au derulat in timp, precum si rezultate ale investigatiilor proprii obtinute de-a lungul a peste doua decenii.
Cuvant inainte p8
Pestii si rolul acestora in viata omului p11
Caracteristicile pisciculturii si tipurile principale de exploatare p16
Mediul acvatic si posibilitatile de utilizare mai eficienta pentru sporirea productiilor acvacole p24
Studiul exteriorului la pesti p74
Reproducerea pestilor p104
Amenajari si constructii hidrotehnice specifice apelor interioare p133
Cresterea crapului p148
Recoltarea, depoztarea si transportul pestilor p293
Calendarul principalelor actiuni intreprinse intr-o unitate piscicola p311
Selectia si ameliorarea la ciprinde p314
Factori limitativiin sporirea productiei piscicole p321
Principalele boli ale pestilor p336
Scurte consideratii prinvind pescuitul sportiv p341
Retete culinare din peste p392
Glosar p414
Bibliografie p423
Nr. pag.: 436 plus 8 planse color
An aparitie: 2010
Cartoful este un aliment de baza in alimentatia romaneasca si occidentala. Cultivarea cartofului pe suprafete mici poate fi o indeletnicire profitabila pentru micul fermier.
Cartea prezinta toti pasii necesari pentru o cultura sanatoasa de cartofi si-n invata pe micul fermier cum sa evite greselile comune ce-i pot compromite intrega munca.
Este recomandata oricarui cultivator de cartofi.
Cuprins:
Introducere … 5
Cateva elemente de tehnologie … 13
Tipul de sol potrivit pentru cartof
Rotatia
Ingrasare, fertilizarea pamantului pentru a avea productii bune de cartof
Plantarea. Importanta calitatii cartofului de samanta
Incoltirea cartofului de plantat
Sectionarea cartofului de plantat
Cand si cum plantam
Necesarul de cartof de samanta
Soiuri de cartof
Importanta bilonului
Lucrarile de intretinere si buruienile
Alti factori care influenteaza productia de cartof
Recoltare, pastrare
Bolile cartofului … 36
Reducerea inoculu iinitial
Incetinirea evolutiei bolilor
Scurtarea perioadei de expunere la paraziti
Boli parazitare
Boli produse de virusi
Boli produse de ciueprci si bacterii
Boli foliare (mana si alternarioza)
Bolile plantelor tinere (innegrirea bazei tulpinii, rizoctonioza)
Bolile tuberculilor din timpul vegetatiei (putregaiul umed, raia comuna, raia neagra, raia fainoasa)
Bolile di ntimpul pastrarii cartofului (putregaiul uscat, cangrena sau fomoza)
Boli neparazitare, fiziologice
Defecte exterioare prin modificarea formei si culorii tuberculilor
Defecte din interiorul tuberculilor
Daunatorii cartofului … 83
Gandacul din Colorado
Afidele
Viermii de sarma
Alti daunatori
Controlul bolilor si daunatorilor, o problema importanta pentru cultura ecologica a cartofului
Autor(i): Ioan Bud, Stefan Diaconescu
Nr. pag 436 + 8 planse color
Format: 170 x 240 mm
Anul aparitiei: 2010
REVIEW-URI