Cuibul nemernicilor
DESCRIERE
Anghel Stoica a absolvit Soala Militara de Infanterie, Graniceri si Chimie din Sibiu. Campurile de instructie de la Poplaca, Daia, Selimbar, tabara militara de la Crint, marsurile de zeci de kilometri, cu toata dotarea tehnica, ranita, armament, etc. l-au transformat din baiat in barbat. A continuat studiile la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza“ din Bucuresti, parcurgand toate formele de invatamant: universitare, postuniversitare, masterat, doctorat.
A fost atat parte, cat si martor al transformarii structurii Graniceri in Politie de Frontiera, coordonand compartimentele nou infiintate Supravegherea si controlul trecerii frontierei, Cercetari penale si informatii, Combaterea infractionalitatii transfrontaliere. A fost promovat la Inspectoratul General al Politiei de Frontiera din Bucuresti, de unde a coordonat activitatea birourilor de combatere a migratiei ilegale din cadrul Politiei de Frontiera din judetele Arad, Timis si Caras-Severin. Dupa o perioada in Aparatul Central al Ministerului Afacerilor Interne, a fost transferat la Politia Romana, lucrand la structurile de Economic, Control Intern, Ordine Publica, la ultima fiind sef de serviciu.
Anghel Stoica si-a inceput activitatea editoriala cu carti tehnice si articole publicate in reviste de specialitate, continuand cu literatura, scriind carti care te poarta pe aripile imaginatiei, intr-o lume inchipuita de autor.
Cartea La granita cu lumea interlopa a aparut in anul 2011 la editura Neverland si reprezinta, pe langa consemnarea unui lung sir de evenimente privind contrabanda cu tigari, droguri, trafic de persoane etc., si o perspectiva noua asupra vietii, in care informatia, intuitia si discernamantul pot conduce la evitarea sau la preintampinarea unor evenimente nedorite.
Pourquoi moi?, volum semnat cu pseudonimul Alin-Doru Pavel, numele eroului principal din alte lucrari ale lui Anghel Stoica, prezinta evenimentele imaginare din perspectiva omului care a simtit o schimbare a sistemului caruia i s-a dedicat in totalitate, de multe ori trecandu-l pe primul plan, inaintea familiei. Timpul pe care trebuia sa-l petreaca cu familia nu se mai intoarce, dar a invatat si va incerca sa se compenseze, cat se mai poate.
Cartea Cuibul nemernicilor este izvorata din spiritul de observatie imaginar-creativ al autorului, care traieste o transformare a sistemului. Autorul ne poarta printr-o lume in care domina puterea vremelnic data de sistem, interesele de grup, setea de bani, de favoruri in orice forma si sub orice forma, sistem in care investitia facuta in timp – prin timpul, priceperea si energia oferite – sa fie anulate de persoane adunate intr-un cuib, in care au loc si corbii, si viermii, toti hranindu-se cu satisfactia de a decide destine, de a se simtii dumnezei.
REVIEW-URI