Cultivarea ciupercilor Pleurotus
PRP: 272,50 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 258,88 lei
Diferență: 13,62 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Nicolae Mateescu
Editura: RENTROP SI STRATON
Anul publicării: 1997
Pagini: 208
DESCRIERE
Cultivarea ciupercilor Pleurotus - Nicolae Mateescu, Valentin Zagrean, Ilinca Miu, Marian Velcea.
Cultura cu cel mai mare randament pe metru patrat
Simpla si accesibila. Astfel se caracterizeaza tehnologia cultivarii ciupercilor Pleurotus - o activitate recenta, primita foarte bine pe piata, deoarece produce un aliment valoros si foarte cautat.
Resursele naturale utilizabile pentru cultivarea ciupercilor Pleurotus sunt abundente in Romania. Cu toate acestea pe piata interna insa, oferta se situeaza mult sub cererea reala. Un segment important de consumatori il reprezinta persoanele vegetariene. Produsele de pe piata nu acopera cererea de alimente fara carne. Dumneavoastra puteti fi cel care sa ocupe aceasta nisa! Pe langa aceasta, posibilitatile de export sunt multiple, indeosebi pentru produsele derivate din ciupercile proaspete (conserve, semipreparate, praf de ciuperci etc.).
Pentru demararea afacerii in conditii modeste sunt necesare urmatoarele:
* un spatiu (o pivnita, un grajd dezafectat, un pod, o incapere pe care nu o mai folositi sau un spatiu din subsolul blocului)
* o sursa de alimentare cu apa, o sursa de lumina, un mijloc de incalzire pentru perioada rece, un sistem de ventilare a aerului
* cateva dotari simple: un cazan pentru fiert paiele, termometru, un vermorel pentru realizarea dezinfectarii chimice a spatiului, o stropitoare
* saci din plastic pentru compost sau lazi din PVC, rafturi
Cultivarea ciupercilor este o afacere banoasa. Nu uitati ca ciupercile sunt cautate pentru ca au: gust deosebit, continut de proteine apropiat de cel al carnii si calitati terapeutice sau imuno-stimulente.
Pornind de la aceste considerente, am realizat o lucrare completa, care prezinta nu numai tehnologia producerii ciupercilor Pleurotus, ci si AFACEREA cultivarii ciupercilor in ansamblul sau.
Practic, in aceasta lucrare, cel care este interesat sa demareze o afacere cu ciuperci, gaseste toate raspunsurile la posibilele intrebari privind:
* constituirea firmei si pregatirea afacerii
* planul afacerii
* tehnologia de cultivare
* managementul afacerii
* managementul financiar
* managementul resurselor umane
* marketingul afacerii
* riscurile afacerii si asigurarea
Important! Capitolele lucrarii sunt completate cu informatii privind adresele furnizorilor de miceliu, brichete si compost necesare pentru producerea ciupercilor. La toate acestea se adauga adresele altor producatori din tara, adresa institutiei care va poate asigura scolarizarea in acest domeniu si de unde puteti obtine un atestat de producator.
Lucrarea va ofera instrumentele demararii unei afaceri care poate creste “ca ciupercile dupa ploaie”:
* Cadrul legal de functionare: autorizatii, de unde si cum se obtin
* Insamantarea miceliului si formarea brichetelor
* Conditii de climat
* Boli ale ciupercilor, modalitati de prevenire si tratament
* Amenajarea spatiului si tehnologia de cultura
* Recoltarea, sortarea si ambalarea ciupercilor pleurotus
* Posibilitati de valorificare a produselor, metode de pastrare si prelucrare
Pentru ca problemele tehnologiei acestei culturi sa fie cat mai bine intelese, lucrarea este insotita de un CD care prezinta o afacere in domeniu ce se desfasoara cu succes.
Cultura cu cel mai mare randament pe metru patrat
Simpla si accesibila. Astfel se caracterizeaza tehnologia cultivarii ciupercilor Pleurotus - o activitate recenta, primita foarte bine pe piata, deoarece produce un aliment valoros si foarte cautat.
Resursele naturale utilizabile pentru cultivarea ciupercilor Pleurotus sunt abundente in Romania. Cu toate acestea pe piata interna insa, oferta se situeaza mult sub cererea reala. Un segment important de consumatori il reprezinta persoanele vegetariene. Produsele de pe piata nu acopera cererea de alimente fara carne. Dumneavoastra puteti fi cel care sa ocupe aceasta nisa! Pe langa aceasta, posibilitatile de export sunt multiple, indeosebi pentru produsele derivate din ciupercile proaspete (conserve, semipreparate, praf de ciuperci etc.).
Pentru demararea afacerii in conditii modeste sunt necesare urmatoarele:
* un spatiu (o pivnita, un grajd dezafectat, un pod, o incapere pe care nu o mai folositi sau un spatiu din subsolul blocului)
* o sursa de alimentare cu apa, o sursa de lumina, un mijloc de incalzire pentru perioada rece, un sistem de ventilare a aerului
* cateva dotari simple: un cazan pentru fiert paiele, termometru, un vermorel pentru realizarea dezinfectarii chimice a spatiului, o stropitoare
* saci din plastic pentru compost sau lazi din PVC, rafturi
Cultivarea ciupercilor este o afacere banoasa. Nu uitati ca ciupercile sunt cautate pentru ca au: gust deosebit, continut de proteine apropiat de cel al carnii si calitati terapeutice sau imuno-stimulente.
Pornind de la aceste considerente, am realizat o lucrare completa, care prezinta nu numai tehnologia producerii ciupercilor Pleurotus, ci si AFACEREA cultivarii ciupercilor in ansamblul sau.
Practic, in aceasta lucrare, cel care este interesat sa demareze o afacere cu ciuperci, gaseste toate raspunsurile la posibilele intrebari privind:
* constituirea firmei si pregatirea afacerii
* planul afacerii
* tehnologia de cultivare
* managementul afacerii
* managementul financiar
* managementul resurselor umane
* marketingul afacerii
* riscurile afacerii si asigurarea
Important! Capitolele lucrarii sunt completate cu informatii privind adresele furnizorilor de miceliu, brichete si compost necesare pentru producerea ciupercilor. La toate acestea se adauga adresele altor producatori din tara, adresa institutiei care va poate asigura scolarizarea in acest domeniu si de unde puteti obtine un atestat de producator.
Lucrarea va ofera instrumentele demararii unei afaceri care poate creste “ca ciupercile dupa ploaie”:
* Cadrul legal de functionare: autorizatii, de unde si cum se obtin
* Insamantarea miceliului si formarea brichetelor
* Conditii de climat
* Boli ale ciupercilor, modalitati de prevenire si tratament
* Amenajarea spatiului si tehnologia de cultura
* Recoltarea, sortarea si ambalarea ciupercilor pleurotus
* Posibilitati de valorificare a produselor, metode de pastrare si prelucrare
Pentru ca problemele tehnologiei acestei culturi sa fie cat mai bine intelese, lucrarea este insotita de un CD care prezinta o afacere in domeniu ce se desfasoara cu succes.
REVIEW-URI