Cyndi Dale, Puterea spirituala a empatiei

PRP: 49,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 44,10 lei
Diferență: 4,90 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2016

DESCRIERE

Puterea spirituala a empatiei - Descoperiti-va abilitatile empatice native alaturi de ghidul dumneavoastra, Cyndi Dale.

Aceasta carte este ca un curs in care veti invata cum sa folositi empatia pentru a avea relatii mai bune si pentru vindecarea voastra sau a altora.

Puterea spirituala a empatiei prezinta intr-un mod accesibil empatia, aceasta abilitate deseori nerecunoscuta, desi este un dat natural. Veti descoperi ce este empatia, cum functioneaza si multele feluri in care se manifesta. Empatia va ajuta sa dezvoltati legaturi mai profunde cu cei dragi, foloseste tehnici specifice pentru scanarea si filtrarea informatiilor si ofera informatii despre modalitatile prin care puteti depasi dificultatile cu care are de-a face un empat. Prin puterea empatiei va veti transforma modul de viata si va veti conecta mai bine cu lumea din jurul vostru.

Autoare a 15 carti publicate sub forma tiparita, e-book sau audio-book, Cyndi Dale este un autor recunoscut international, speaker, vindecator si consultant in domeniul afacerilor si este presedintele companiei Life Systems Services care a oferit cursuri de pregatire pentru mai mult de 35. 000 de clienti din Europa, Asia si America.

Fiecare capitol din cartea Puterea spirituala a empatiei incepe cu un citat. Capitolul 1 incepe cu acesta:
"Prietenul care poate sta langa noi in liniste atunci cand suntem intr-un moment de disperare sau confuzie, care poate sta cu noi intr-un moment de suferinta si pierdere ireparabila, care poate accepta sa nu stie, sa nu poata vindeca, sa nu poata alina, privind impreuna cu noi realitatea lipsei noastre de putere, acela este un prieten caruia ii pasa.”
Henri J. M. Nouwen– The Road to Daybreak

"Se pare ca atunci cand in mod empatic recunoastem stresul in alta persoana si cautam sa-i usuram situatia, si valorile hormonilor de stres din noi insine scad. Sistemul nostru imunitar creste si suntem mai paziti de infectii virale severe, avem un ritm cardiac mai bun, o tensiune mai buna, niveluri scazute de colesterol si valori bune ale altor indicatori importanti pentru sanatatea organismului nostru. Empatia aplicata– a face actiuni bazate pe perceptiile empatice– nu are decat efecte benefice asupra imunitatii, nivelului de stres si sperantei de viata."

“Adanc, in sinea noastra, multi dintre noi ne simtim izolati si singuri. Suntem impachetati  in pielea noastra, separati prin experienta si ne simtim infasurati in unicitatea noastra. Dar corpul insusi, care pe multi dintre noi ne face sa ne simtim individualizati si uneori instrainati, este echipat biologic si energetic  pentru a se putea conecta. Prin neuroni speciali si datorita fortelor spectrului electromagnetic suntem echipati pentru a face legatura cu multele lumi de langa noi, sfere de influenta atat vizibile cat si invizibile. Suntem“codati” pentru empatie si croiti pentru a impartasi informatii prin mijloace non-fizice.”

Fragmente din Introducere

Cand suntem presati sa definim sau sa descriem empatia, cei mai multi dintre noi vor incerca s-o descrie dintr-o perspectiva unidirectionala: un mod de a ne imagina cam prin ce trece o persoana si mai ales ce simte ea. Dupa zeci de ani de cercetare si practica in calitate de consilier si autor intuitiv, scriind despre medicina energiei subtile si aplicatiile darurilor noastre spirituale si intuitive, am descoperit ca atunci cand vine vorba despre empatie,  incercam sa intelegem si sa aprofundam acest subiect in mod eronat.

Inainte de a indrepta conceptele gresite este important sa subliniez faptul ca empatia a fost subiect al cercetarii si contemplarii pentru multi oameni straluciti, de la psihologi si experti neurologi pana la sfinti si vindecatori. Unul dintre asemenea autori contemporani  si un profesor care a contribuit foarte mult in acest sens este Daniel Goleman, Ph. D, a carei munca va fi discutata pe scurt in Partea I. Diferentiind empatia cognitiva, de cea emotionala si de ceea ce el numeste atentie empatica, Goleman a deschis noi usi constientei fata de aceste capacitati innascute. Totusi, in ciuda acestor insight-uri importante pe care el si alti ganditori le-au oferit pentru intelegerea empatiei, este mai degraba inteleasa ca o capacitate decat ca o colectie de daruri. In munca mea am ajuns sa descopar ca empatia merge mult dincolo de intelegerea simplista pe care cei mai multi dintre noi o acceptam. Empatia cuprinde gandurile, perceptiile, senzatiile si aproape orice alt fel de constienta pe care suntem binecuvantati s-o manifestam, inclusiv abilitatile speciale si se extinde nu doar la alte persoane, dar si la grupuri, la animale, plante si chiar obiecte ale naturii. Din punctul meu vedere, cand abilitatile noastre empatice sunt complet dezvoltate, aceasta implica un set de abilitati spirituale multidimensionale care opereaza cu putere la nivelul corpului subtil. Si cand este implicata aceasta putere, atunci devenim capabili sa intelegem si sa facem conexiuni la niveluri profunde.

Cu alte cuvinte,“empatia” este etichetata ca si cum am sti ce este ea, dar este atat de mai mult decat poate fi definit in dictionar sau chiar intr-un intreg manual de psihologie!  Empatia include dar si transcende psihologia. Bineinteles, la cel mai profund nivel, cunoastem deja frumusetea  empatiei– dincolo de orice descriere sau definitie a ei– iar aceasta carte va va face cunostinta din nou cu capacitatea voastra empatica innascuta, in moduri care s-ar putea sa transforme felul in care va vedeti si va traiti viata.

 

Empatia si abilitatile parapsihice (metafizice)

Cheia pentru descatusarea puterii empatiei este intelegerea tuturor nivelurilor sale, a celor care sunt disponibile pentru voi, inclusiv cele considerate parapsihice sau esoterice. Multe persoane care activeaza in domeniile esoterismului folosesc termenul de clar-empatie, ceea ce inseamna o simtire clara referitoare la o aptitudine ce-ti permite sa simti si sa fii constient, sa traiesti gandurile, emotiile si simptomele altor persoane. Dar modul in care inteleg si experientizez eu aceste lucruri ma determina sa afirm ca empatia este mult mai multidimensionala decat presupune acest termen. Empatia implica un intreg set de energii subtile sau abilitati psihice si, de asemenea, aptitudinile recunoscute in mod obisnuit cum ar fi, de exemplu, aptitudinea de a fi pur si simplu prezent si de a asculta. Pentru mine, aceasta umbrela, acest cuvant,“empatie”, este mult mai plin de intelesuri deoarece cuprinde intregul spectru al experientei empatice, atat cea subtila, cat si cea comuna, des intalnita in lume. La fel cum se intampla si cu alte cuvinte care au o mare insemnatate pentru noi, cum ar fi“iubire” sau“afectiune”, acestea reflecta mai multe niveluri ale unei experiente bogate, traite cu toata inima. In cazul empatiei, aceasta experienta este conectarea.

"Empatia este total dependenta de corpurile noastre materiale asa cum veti intelege din urmatorul capitol. Aceasta inseamna ca angajandu-ne empatic, ne angajam complet cu toate aspectele fizice ale vietii noastre."

"Empatia este marele conector. Este podul care ne readuce aproape, aproape de noi insine, de altii si de Divin in toate formele sale. Indiferent cat de multa  suferinta personala sau colectiva ne-au tinut separati, empatia ne poate aduce din nou impreuna. In esenta, cred ca empatia este singurul si cel mai important vehicul pe care il avem la dispozitie pentru a accesa iubirea pe aceasta planeta. Este codata fizic in noi si noi ne conectam emotional cu ea. Felul in care folosim acest vehicul depinde de sistemul credintelor noastre si de capacitatile mentale. Totusi, el ne permite sa oglindim Marele Spirit."

Empatia: poezia sufletului

Ca orice persoana pe care am intalnit-o, si tu ai“vanataile” tale, una sau doua cicatrici dobandite din povestile tale de dragoste. Cu totii am trait totul, inclusiv cea mai mica ezitare in a ne conecta cu cineva, ezitare izvorata dintr-o profunda frica de a iubi si de a fi iubiti. Limitati de momentele de rusine, respingere si pierdere, si bine incarcati de indoiala cu privire la cat de merituosi suntem ca fiinte umane, multi dintre noi ne-am descoperit a fi inspaimantati de iubire, speriati sa mai facem o legatura cu lumea care are nevoie de noi.

Poezia sufletului este legatura compasionala. Asa cum urmeaza sa descoperiti, harurile empatice incurajeaza calitatile conectarii si ale legaturilor care ne permit sa tindem catre noi inaltimi ale iubirii. Astfel  ele promoveaza scopul nostru spiritual ultim care este invatarea iubirii. Va invit sa mergem dincolo de sinele individual si sa traim experienta bucuriei ce apare dintr-o mai mare apropiere cu toate cele ale vietii.

Fragmente din Capitolul 1

Harurile extraordinare si abilitatile pe care le folosesti (constient sau nu) cand ai asemenea experiente iti ofera caile prin care poti sti ce se petrece in mediul din jurul tau, nu doar cu oamenii, dar si cu animalele, alte fiinte, obiecte, plante, planete si chiar energii si entitati de dincolo de timp. Iar modurile in care folosesti aceste daruri in perceperea lumii din jurul tau este un factor important care determina stilul tau empatic. Asa cum am mentionat in Introducere, am identificat sase tipuri sau stiluri diferite. Vei afla mai multe despre acestea in Capitolul 4.

                Vei afla ca unii dintre noi folosesc doar una sau doua dintre abilitatile empatice, altii folosesc mai multe, dar noi toti avem aceste haruri. Suntem cu totii“cablati pentru sunet”,“sunetul” fiind cantecele si senzatiile universului. Cand iti vei face timp sa explorezi lumea invizibila si sensibila din viata ta, ceea ce vei descoperi va face o mare diferenta in trairea ta empatica. Poti alege sa-ti dezvolti in mod constient stilurile empatice sau doar pe cele mai puternice. Poti invata sa le stapanesti pe toate pentru binele tau.

Fragment din Capitolul 2

 

                                               O scurta calatorie in trecut

 

Ai primit un bilet gratis catre Italia. Te urci in avion si observi ca nu seamana cu avioanele vechi. Acesta este destinat calatoriilor in timp. Aproape instantaneu esti transportat intr-un laborator de cercetare. Ai fost invitat pentru a vedea ceea ce a devenit experimentul principal care va conduce la o mai buna intelegere a empatiei si la o mai buna conectare.

                Cercetatorii din aceasta camera studiaza comportamentul maimutelor macaque. Au inteles deja ca atunci cand o maimuta face o anumita actiune cu mana, neuronii din cortexul motor indica o activitate extrema. De exemplu, poti observa maimuta care incearca sa ajunga la o aluna si poti vedea si cum se conecteaza neuronii intre ei precum artificiile. Celulele din ambele parti ale creierului maimutei reactioneaza, creand un sunet ca un bazait care se aude din monitoarele aparatului. Esti prezent acolo intr-o zi foarte importanta. Azi, unuia dintre oamenii de stiinta i se va face foame si va lua el aluna. O maimuta il urmareste si, cand el ajunge la aluna, nervii maimutei vor reactiona ca si cum ea ar fi ajuns la aluna, nu cercetatorul. Celulele maimutei nu pot face diferenta intre a privi ceva facut de altcineva si a face acel lucru.

                La intoarcerea acasa, in avionul care calatoreste in timp, reflectezi asupra consecintelor acestei descoperiri. Daca numai observand o actiune este acelasi lucru cu a o intreprinde, atunci o persoana poate invata cum sa faca ceva doar privind. Poti sa te uiti la un program de golf si sa-ti imbunatatesti loviturile sau sa observi un cuplu care se iubeste si sa inveti cum sa devii tu insuti mai iubitor si mai afectuos in relatiile tale. Chiar mult mai important, te poti conecta cu ceea ce se intampla in oameni sau cu alte influente din afara ta. De fapt, experientele lor devin experientele tale.

                Experimentul pe care tocmai l-ai citit s-a petrecut cu adevarat in 1992, iar observatiile cercetatorilor au stat la baza intelegerii stiintifice a empatiei din prezent. De vreme ce prietenii nostri, maimutele, ne-au aratat abilitatile lor empatice, am denumit aceste celule nervoase speciale neuroni oglinda, un termen potrivit pentru ca acesti neuroni ne permit sa oglindim activitatile altora. Acesti neuroni oglinda ne ajuta sa facem mai mult decat sa invatam si sa ne dezvoltam. Ei reflecta, de asemenea,  senzatiile si sentimentele. Neuronii oglinda ar putea fi denumiti neuronii empatiei, ei fiind parte din acest proces complex si frumos prin care putem trai ca fiinte empate ce suntem.

Acest proces este denumit uneori“circuite paralele”“parallel circuitry,” insemnand ca reactiile noastre se-ntampla in paralel cu ale altei persoane care traieste o experienta, care face ceva sau simte ceva. Acesti nervi care realizeaza acest circuit actioneaza ca un fel de Wi-Fi ce monitorizeaza ce se petrece in altii. Prin acest Wi-Fi al neuronilor oglinda putem accesa inconstient si instantaneu sentimentele altora, actiunile sau chiar intentiile lor.

Expertul in inteligenta emotionala, Daniel Goleman, compara aceasta structura de legaturi cu un creier social– un termen potrivit pentru a desemna sistemul care ne face capabili sa simtim ceea ce se petrece in altii. Este un sistem automat, intotdeauna in starea“pornit”, chiar daca studiile sugereaza ca este cel mai activ atunci cand urmarim cu atentie o activitate, mai degraba decat atunci cand o observam pasiv. Asta inseamna ca s-ar putea sa manifestam empatia in cel mai inalt grad atunci cand incercam sa fim empatici. O consecinta importanta este ca putem activa empatia in noi insine. Deci, daca dintr-un motiv sau altul capacitatile noastre empatice sunt reprimate sau diminuate, putem alege in mod constient sa ne maturizam ca fiinte empatice, astfel devenind capabili sa ne ajutam pe noi insine sau pe altii cu iubire si compasiune.
... in noi exista o programare primordiala intrinseca pentru bunatate, incepand cu empatia. Corpurile noastre nu sunt decat un mecanism pentru manifestarea empatiei. Exista un alt“corp”, pe langa cel fizic, numit corpul energetic sau anatomia energetica a noastra. Pentru a intelege caile folosite in transferarea informatiilor de la o persoana la alta trebuie sa luam cateva lectii despre energie.

Empatia are nevoie de o interactiune sanatoasa intre creier si functiile endocrine si implica mai mult decat o serie de actiuni biochimice ale neuronilor oglinda, o super activitate a creierului sau a hormonilor. Ea se bazeaza pe anatomia energetica a corpului - un set de sisteme energetice care interconecteaza spiritul cu corpul nostru fizic.

Sistemele noastre energetice– si anume campurile energetice, chakrele si meridianele– sunt capabile sa transforme energia fizica sau senzoriala in energie spirituala denumita si energie subtila sau energie psihica. Aceste sisteme functioneaza si invers, transformand energia psihica in energie fizica. In taina, pe nesimtitelea, energia se transfera dintr-un loc intr-altul deoarece noi suntem fiinte de energie. De fapt, din ceea ce este stiintific cunoscut, energia este baza oricarui lucru viu sau neviu.

Unul din motivele pentru care un empat poate sesiza ce se petrece in oameni, locuri sau fiinte din alte zone temporale, din alte spatii este ca empatul isi extinde campul sau energetic mult dincolo de corpul sau fizic. Sa cercetam acest lucru!

... Cred ca este important sa scot in evidenta ca unul dintre motivele pentru care la scara larga suntem inconstienti este pentru ca prin intermediul simturilor noastre fizice noi percepem doar o palpaire a realitatii. Ochii nostri, de exemplu, pot percepe doar portiunea vizibila din spectrul luminii electromagnetice, ceea ce inseamna mai putin de 2 procente din intregul spectru. Asta inseamna ca atunci cand ne uitam la cineva sau la ceva, noi observam doar suprafata relativ solida a acelei persoane sau a acelui obiect, nu si ceea ce se intampla dedesubtul ei sau ce emana, ce radiaza dinauntrul ei. Suntem, cel mai probabil, nimic mai mult decat campuri oscilatorii de lumina: energie amestecata intr-un mod elegant.  Clipeste si te-ai conectat cu altcineva sau cu alt loc. Clipeste din nou si ei iti vor fi trimis deja un mesaj si tu, de asemenea, lor.

Fragment din Capitolul 3

Compasiunea: captuseala sufletului empat

Daca nu avem pace, aceasta este pentru ca am uitat ca ne apartinem unul altuia.

Maica Theresa

Pana acum ati dobandit o buna intelegere a vastului rezervor de extraordinare daruri pe care noi toti le avem, daruri care ne ajuta in procesul de conectare, atat daruri subtile, psihice si empatice cat si daruri fizice, aflate inauntrul corpului nostru, firele din corpul fizic care servesc empatiei. Poate ca cel mai important motiv pentru a dezvolta si utiliza aceste daruri este faptul ca ele ne conduc incet si direct spre compasiune, spre a ne usura suferinta unul altuia. Daca este ceva ce trebuie sa facem in lumea asta imediat, acesta este compasiunea. Dar oare mai exista si altceva in afara de compasiune care sa fie mai putin rasplatit in lumea asta grabita si orientata spre succes?

Chiar daca toti suntem construiti pentru empatie, nu toti empatii sunt si capabili de compasiune, sau impinsi sa lucreze in acest sens cu experientele lor empatice. Empatul novice poate primi multe semnale si impresii fara sa se simta atras sa ajute pe altcineva prin astfel de mesaje energetice. Dar asta inseamna o empatie matura: rezultatele sale ajung intotdeauna la compasiune. Asa cum vom descoperi in acest capitol, un empat innascut este cineva care poate percepe ceea ce se intampla cu adevarat in afara sa. Iar sufletul empatului este astfel croit sa faca si urmatorul pas:  sa schimbe o situatie pe baza informatiilor empatice pe care le primeste in mod natural. Exista o poveste budista care se incheie cu aceasta morala:“Adevarul, educatia si compasiunea pot salva lumea.”

Valorile empatiei, inclusiv ale compasiunii, bunatatii si grijii unul fata de altul sunt in descrestere. Acesti“muschi simtitori” care dau putere umanitatii sunt atrofiati si ne dor, asa cum Aaron recunoscuse  dand dovada de multa istetime. Lumea occidentala traieste o epidemie de singuratate, depresie si anxietate. Un sondaj recent condus de Universitatea din Arizona si Duke University, incorporand date si de la Centrul General de Supraveghere Sociala, arata ca numarul americanilor care declara ca nu au pe nimeni cu care sa discute subiecte importante s-a triplat intre 1985 si 2004. De fapt, 25% din americani cred ca nu au pe nimeni cu care sa impartaseasca o problema.

Aceasta schimbare (si unii ar putea spune chiar deformare) sociala in ceea ce priveste ajutorarea este unul din motivele, asa cum multi cercetatori cred, pentru care stresul a ajuns sa influenteze atat de mult sanatatea noastra. Psihologii Ed Diener si Martin Seligman au aratat ca aceasta conectare sociala mareste speranta de viata, o recuperare mai rapida din boala, un nivel mai ridicat al fericirii, si o directie spre o viata plina de sens. Conform unui studiu la scara larga, oamenii carora le lipseste interactiunea cu alti oameni sunt mult mai vulnerabili fata de boala si moarte decat aceia care arata comportamente cu risc inalt cum ar fi fumatul, hipertensiunea, obezitatea si lipsa de miscare. In ciuda faptului ca am fi mai fericiti si mai sanatosi daca am avea legaturi profunde, daca ne-am folosi capacitatile empatice, nu facem asta. Si suferim din aceasta cauza.

Situatia este atat de grava incat expertul in psihologia afacerilor, Douglas LaBier, Ph. D, director al Centrului pentru Dezvoltare Progresiva, a creat termenul“tulburare de deficit de empatie” (EDD– empathy deficit disorder). Nu veti gasi acest termen in manualele de diagnosticare psihologica, dar LaBier, impreuna cu multe alte persoane constiente de importanta socialului, cred ca este real si ca se aplica intregii noastre culturi. Asa cum subliniaza el, este posibil ca o intreaga cultura sa ajunga la o patologie mentala. Si deoarece devine norma, este dificil sa o mai scoti in evidenta sau s-o definesti.

Dupa LaBier, EDD se reflecta in incapacitatea noastra de a iesi din noi insine si a ne racorda la“experientele altora, in special ale celor care sunt diferiti de noi prin felul in care simt si prin credinta lor. Aceasta este prima sursa a conflictelor personale, a ruperii legaturilor intime si, astfel, a atitudinilor ostile cum sunt prejudiciul si discriminarea intre grupurile de oameni.”

LaBier vede ca EDD se reflecta in tiparele egoismului in relatii, precum o persoana casatorita care nu-si ajuta sotul sau sotia pentru ca el/ea“are nevoie” de“timpul sau liber”. In America, aceasta epidemie de EDD este vizibila in discriminarea religiei islamice si presupozitia ca fiecare musulman este un potential terorist. El vede si ca EDD se intampla la nivel global, vizibil in razboaiele dintre grupuri, clanuri si societati care au credinte diferite.

Ce cauzeaza EDD? LaBier indica incapacitatea individuala si colectiva de a empatiza unii cu altii– de a-i intelege cat de cat pe altii vazandu-i prin ochii lor, nu prin ai nostri, si de a-i vedea si a-i aprecia pe altii asa cum sunt ei, nu asa cum ne dorim noi sa fie.

            Dupa cum ati aflat in capitolul trecut, empatia este in fiecare dintre noi, dar noi trebuie sa alegem daca o dezvoltam si o folosim. Faptul ca a fi empat si compasional ne imbunatateste propria sanatate ar trebui sa fie suficient pentru a ne angaja in dezvoltarea acestor capacitati. Dalai Lama afirma cu reticenta:“Daca cineva spune, oh, practica compasiunii este ceva sfant, nimeni n-o sa-l asculte. Daca spunem ca o inima calda si deschisa reduce tensiunea, anxietatea, stresul, si va imbunatati sanatatea, atunci oamenii vor asculta.” Dar cred ca adevaratul motiv pentru care ar trebui sa ne dezvoltam empatia si rezultatul sau in modificarea comportamentului– compasiunea, nu ar trebui sa fie simplist sau de utilitate, de genul“ne face noua bine”. Empatia compasionala ar trebui sa fie telul nostru datorita bunatatii si blandetii sale intrinseci.

                Esentialmente, compasiunea este o calitate spirituala. Este baza celor mai multe religii si expresii spirituale. Chiar daca ne-ar face bine sanatatii si relatiilor, dar esenta compasiunii este, de asemenea, radacina mostenirii noastre spirituale.

Fragment din Capitolul 4

                                                               Cele sase stiluri empatice

Corpul uman are cinci simturi: atingerea, mirosul, gustul, vazul, auzul. Dar sa nu scapam din vedere simturile sufletului nostru: intuitia, pacea, prorocirea, increderea, empatia. Diferentele intre oameni isi au originea in felul in care ei isi folosesc aceste simturi. Cei mai multi nu stiu nimic despre aceste simturi interioare si numai cativa se bazeaza pe ele la fel cum se bazeaza si pe simturile fizice, ba poate chiar mai mult.

C. JoyBell C.

O prima cheie pentru dezvoltarea harurilor empatice este sa aflam pe care dintre ele le avem. Multi dintre noi credem ca exista doar un singur har empatic, denumit empatie, dar nu este adevarat. Exista o paleta de haruri empatice, fiecare la fel de frumoase si bogate precum o pictura impresionista.
 

Urmatoarele descrieri te vor ajuta sa te familiarizezi cu cele sase stiluri empatice.

Fizic

Un empat fizic absoarbe energiile fizice prezente in mediul extern. El poate simti in corpul sau boala sau durerea din corpul altuia. Poate, de asemenea, sa simta energia fizica dintr-un obiect. De exemplu, un empat fizic poate sa tina in mana o bijuterie pe care a purtat-o cineva si astfel sa simta durerile fizice dar si placerile pe care le-a simtit acea persoana. Empatul fizic poate sa aiba unul sau mai multe din“clar-urile” asociate cu empatia, asa cum am mentionat inainte, inclusiv clar-gustul, clar-mirosul si clar-atingerea. Cum ar putea sa se combine aceste sub-aspecte cu empatia fizica? Ca exemplu, un empat fizic pe deplin dezvoltat, cu acces la toate aceste haruri, ar putea sa simta durerile din corpul altcuiva, sa simta gustul din gura altcuiva, sa miroasa parfumul sau aftershave-ul si sa simta imbracamintea de pe pielea altcuiva. 

Emotional

Un empat emotional simte sentimentele altuia ca si cum ar fi ale lui. (Unele persoane cu abilitati psihice deosebite sau paranormale,  denumesc aceasta clar-empatie si altii o denumesc  clar-simtire, o simtire clara, asa cum am prezentat in Introducere. Eu evit sa folosesc acesti termeni pentru ca mi se pare mult mai directa expresia“empatie emotionala”.)

Mental

Empatul mental primeste informatii din lumea din afara sa si pare ca pur si simplu“stie” ceea ce stie altcineva. Acest stil implica clar-simtirea si clar-cunoasterea, la fel si clar-auditia sau clar-vederea.

Natural

Empatul natural se conecteaza cu fortele si fiintele naturii. Prin aceasta capacitate empatul poate sa patrunda in sursele de informatie din mediul inconjurator, inclusiv in schimbarile planetare sau cele de vreme, emotiile si nevoile animalelor si modurile in care poate fi folosita o planta in scopuri terapeutice. O gama larga de daruri parapsihice pot fi regasite in empatia naturala: clar-gustul, clar-mirosul, clar-atingerea, clar-empatia, clar-simtirea si clar-cunoasterea.

Spiritual

Empatii spirituali simt inima Divinului si deseori sunt capabili sa stie ce“vrea Dumnezeu”  (sau ce nu vrea) pentru ei insisi sau pentru altii. Sunt, de asemenea, adeptii unei simtiri intuitive a nivelului de sinceritate sau nesinceritate al altei persoane. Aici, darurile clar-simtirii si clar-cunoasterii sunt cheia.

Samanic

Folosesc cuvantul“samanic” pentru a descrie al saselea tip de empatie deoarece am observat ca exista si capacitati empatice“extra-dimensionale”. De fapt, le traiesc eu insami si aceasta este categoria in care ma incadrez. Toate darurile empatice, toate“clar-urile” sunt la dispozitia unui empat samanic intr-un grad sau altul.

Practica straveche a samanismului a aparut intr-o varietate de forme in lume de-a lungul timpului, dar exista un fir care le conecteaza pe toate: samanul percepe spiritul peste tot si in orice. Un alt element comun este ca samanii sunt capabili sa se racordeze si la extra-dimensiuni, la alte fiinte de dincolo de lumea aceasta, precum si la alte vremuri, locuri, spatii. Empatul saman are capacitatea de a lucra cu toate formele de empatie. Astfel, samanul poseda o constienta multidimensionala  care poate include constienta vietilor anterioare ale altora, poate percepe prezente ale spiritelor, poate sti ce s-a petrecut intr-o casa sau pe un teren. Aceasta constienta poate implica si calatoria paranormala sau navigarea pe o varietate de semnale oferite de celelalte haruri empatice si este marcata de o cunoastere a nevoilor altuia pentru a lua o hotarare importanta in viata sau pentru vindecare. Cum vom observa, empatul saman este deseori si cel care aduce vesti din viitor printr-un proces pe care il numesc empatie radianta si pe care o sa-l discut putin mai tarziu. De fapt, empatul saman poate sa le faca pe toate, ceea ce (si eu pot dovedi) se poate simti atat ca un mare dar, cat si ca un covarsitor blestem.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0849 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.