David Hawkins, Putere versus Forta. Determinantii ascunsi ai comportamentului uman

PRP: 50,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 45,00 lei
Diferență: 5,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Motivational

DESCRIERE

Dr. DAVID R. HAWKINS, doctor in medicina si filosofie, este un renumit conferentiar si expert in procesele mentale. Aparitiile sale la televiziune includ printre altele The MacNeil/Lehrer News Hour si The Today Show. Ales membru pe viata al Asociatiei Psihiatrice Americane, el a inceput sa practice psihiatria in 1952; continuand sa asiste pacientii cu nevoi speciale si dupa ce a renuntat la consultatiile de la cabinetul sau new-yorkez pentru a se dedica muncii de cercetare.

 Dr. Hawkins este autorul a numeroase lucrari stiintifice si materiale video; este co-autor (alaturi de laureatul premiului Nobel, Linus Pauling) al studiului novator Orthomolecular Psychiatry (Psihiatria Ortomoleculara), aparut  in 1973.  Activitatea sa terapeutica si didactica este mentionata in Who’s Who in America.

in prezent este directorul Institutului pentru Cercetari Teoretice Avansate.

 Cercetarile doctorului Hawkins cu privire la natura constiintei au condus la publicarea dizertatiei sale de doctorat„Analiza cantitativa si calitativa si calibrarea nivelelor constiintei umane”. Aceasta a constituit baza stiintifica de la care a fost scrisa cartea Putere versus Forta: o anatomie a constiintei, devenita ulterior text universitar. Cartea a fost publicata in numeroase editii straine si a figurat in topul primelor zece carti cel mai bine vandute in multe tari, fiind salutata de multi lideri mondiali si laureati ai Premiului Nobel, printre care si Maica Tereza.
      

Imaginati-va ce ar fi daca ati avea acces la un raspuns simplu, prin da sau nu, la orice intrebare pe care ati dori s-o puneti? Un raspuns adevarat si demonstrabil.

La orice intrebare.

Ganditi-va la asta.

-         din Cuvant inainte

 
Noi credem ca traim in virtutea unor forte pe care le controlam, dar, de fapt, suntem guvernati de o putere necunoscuta, asupra careia nu avem nici un control.  -   din Prefata

 

“….. deosebit de actuala…. o contributie semnificativa pentru intelegerea si abordarea problemelor contemporane.”

-         Lee Iacocca

 

“apreciez in mod special prezentarea cu privire la influenta campurilor de atractie in domeniul afacerilor”

-         Sam Walton

(fondatorul Wal-Mart)

 

“O scriere deosebita…. raspanditi bucurie, iubire si compasiune prin cartile domniei voastre. Rezultatul acestora este, dupa cum o stiti, pacea…”

-         Maica Tereza

 

“Extraordinar! O capodopera! Fructul muncii de o viata!”

-         Sheldon Deal

Presedintele colegiului International de Kinesiologie Aplicata




Fie ca e vorba de intrebarile care ne framanta pe toti intr-un anumit moment al vietii“Oare prietena mea se vede cu vreun alt tip?” (Da/Nu)“Oare copilul spune tot adevarul cu privire la situatia sa scolara?” (Da/Nu) sau de chestiuni mai complexe ca:“Oare aceasta este o investitie sigura?” (Da/Nu) sau“Aceasta cariera merita sa fie urmata?” (Da/Nu).

Ce-ar fi daca fiecare dintre noi am avea aceasta posibilitate?

S-ar impune imediat implicatii uluitoare.

Ganditi-va din nou.

Ce s-ar intampla cu greoiul si - mult prea adesea - fragilul si imperfectul nostru sistem judiciar, daca ar exista un raspuns clar si confirmabil la intrebarea,“Oare X este vinovat de acuzatiile care-i sunt aduse?” (Da/Nu).

Ce s-ar intampla cu politica, daca ne-ar sta in masura sa punem intrebarea,“Candidatul X are de gand oare sa-si indeplineasca cinstit promisiunile pe care le-a facut in campanie?” (Da/Nu)– si am primi cu totii acelasi raspuns?

Si ce s-ar intampla cu publicitatea, cu retorica?

Ati prins ideea. Dar nu e vorba numai de atat. Ce-o sa se intample cu  nationalismul? (“Oare natiunea X este cu adevarat dedicata democratiei”)? Cu guvernul? (“Aceasta lege chiar vine in intampinarea intereselor cetatenilor”)?

Daca este adevarat, asa cum se spune, ca omul a invatat sa minta la numai o ora dupa ce a invatat sa vorbeasca, atunci un fenomen de genul celui pe care-l aducem in discutie ar constitui geneza celei mai fundamentale schimbari in domeniul cunoasterii umane, de la inceputurile societatii pana acum. Transformarile pe care le-ar implica– incepand de la domeniul comunicarii pana la etica (de la conceptul fundamental al acesteia, pana la fiecare detaliu al existentei noastre zilnice)– ar fi atat de profunde, incat e dificil chiar sa ne imaginam ce viata ar aparea in noua era a adevarului care ar urma. Lumea pe care o cunoastem acum ar fi schimbata din temelii, intr-un mod ireversibil.

kinesiologie: - substantiv. Studiul muschilor si a miscarilor acestora. [din grecescul kinesis, miscare (kinein, a misca) + sufixul -logie]. 1

Studiul kinesiologiei a intrat pentru prima oara in atentia stiintei in a doua jumatate a secolului XX, prin intermediul cercetarilor doctorului George Goodheart, care a deschis calea specialitatii pe care tot el a numit-o kinesiologie aplicata. Dr. Goodheart a descoperit faptul ca stimulii fizici benigni– spre exemplu, suplimentele nutritive benefice– pot creste tonusul anumitor muschi indicatori, in vreme ce stimulii daunatori ar cauza acelorasi muschi o slabire imediata. Implicatiile acestei descoperiri au constat in faptul ca, la un nivel mult inferior constiintei conceptuale, corpul avea capacitatea de a“sti” ce este bun, respectiv rau si ca, totodata, prin aceasta tehnica a testarii muschilor, putea semnaliza acest lucru. Exemplul clasic, citat mai tarziu in aceasta lucrare, este observarea unei slabiri universale a tonusului muschilor indicatori in prezenta indulcitorilor artificiali, obtinuti pe cale chimica, si intarirea acelorasi muschi in prezenta unui inlocuitor natural si sanatos.

La sfarsitul anilor‘70, doctorul John Diamond a perfectionat aceasta specialitate intr-o noua disciplina pe care a numit-o Kinesiologie Comportamentala. Descoperirea novatoare a dr. Diamond a fost aceea ca tonusul muschilor indicatori se poate intari, respectiv slabi, in prezenta unor stimuli intelectuali sau emotionali negativi sau pozitivi, exact asa cum se intampla in cazul stimulilor fizici. 2 Un zambet va va face sa aveti o reactie pozitiva atunci cand sunteti testati. Afirmatia“te urasc” va va face sa incercati o senzatie de slabiciune.

Ceea ce pare sa actioneze este o forma a constiintei comune, spiritus mundi sau, dupa cum o numeste Hawkins, citandu-l pe Jung,“baza de date a constiintei”. Fenomenul atat de obisnuit in cazul altor animale sociale– prin care, de exemplu, un peste care inoata la marginea unui banc de pesti se va intoarce instantaneu atunci cand semenii sai fug din fata unui pradator aflat la un sfert de mila mai departe– apartine, de asemenea, intr-un fel inconstient si speciei noastre. Pur si simplu, exista prea multe exemple (bine documentate) de indivizi ce au o familiaritate tainica cu informatii experimentate pentru prima data, pentru a nega ca ar exista si alte forme de cunoastere impartasita decat cele realizate prin intermediul ratiunii. Sau, mai simplu spus, aceeasi scanteie de intelepciune interioara subconstienta, ce poate deosebi cele sanatoase de cele nesanatoase, poate deosebi si adevarul de falsitate.

Un element foarte important al acestui fenomen este natura binara a raspunsului. Hawkins a descoperit ca intrebarile trebuie puse in asa fel incat raspunsul sa fie unul foarte clar, prin da sau nu, ca o sinapsa nervoasa care se deschide sau se inchide, (asemanatoare celor mai primare forme de“cunoastere” celulara, asa cum fizicienii de varf afirma ca este natura esentiala a energiei universale). Sa fie oare mintea umana, la nivel primar, un computer uluitor, legat de un camp energetic universal, care stie mult mai multe decat crede ca stie?

Pe masura ce doctorul Hawkins isi continua cercetarea, cea mai importanta descoperire a sa a constat intr-un mijloc de a calibra scala relativa a adevarului. Prin intermediul acestui instrument, pozitiile intelectuale, afirmatiile ori ideologiile puteau fi masurate pe o scala de la 1 la 1000. Se putea intreba:“acest subiect (carte, filosofie, invatator) calibreaza la nivelul 200? (Da/Nu); la 250? (Da/Nu)”; si asa mai departe, pana la punctul in care calibrarea putea fi determinata precis. Implicatiile enorme ale tehnicii de calibrare au constat in faptul ca, pentru prima data in istoria umana, putea fi probata validitatea ideologica a oricarui subiect.

Printr-o munca de douazeci de ani de asemenea calibrari, Hawkins a putut analiza spectrul complet al nivelelor constiintei, dezvoltand o harta fascinanta a geografiei experientei umane. Aceasta„anatomie a constiintei” produce un profil al intregii conditii umane, permitand o analiza comprehensiva a dezvoltarii emotionale si spirituale a indivizilor, societatilor si a rasei in general. O viziune atat de profunda si de cuprinzatoare nu ofera doar un nou instrument de intelegere a calatoriei omului in univers, ci si un ghid care sa ne ajute pe fiecare dintre noi sa determinam unde anume ne aflam pe scara iluminarii spirituale.

Doctorul Hawkins reuneste in acest volum fructele unei munci de cercetare ce s-a intins pe decenii, abordand si subiectul descoperirilor revolutionare din domeniile fizicii avansate a particulelor si a dinamicilor nonlineare. Pentru prima data in istoria intelectuala a Occidentului, autorul acestei carti arata ca lumina rece a stiintei nu face decat sa confirme ceea ce misticii si sfintii au spus intotdeauna despre Sine, Dumnezeu, si adevarata natura a realitatii. Aceasta viziune asupra vietii, esentei si divinitatii prezinta o imagine a relatiei omului cu universul. Este o perspectiva unica prin faptul ca satisface atat sufletul, cat si ratiunea. Va stau la dispozitie aici multe fructe intelectuale si spirituale, dar inca si mai multe le puteti oferi voi insiva.

Dati pagina. Viitorul incepe acum.

Cuvant inainte - E. Whalen, Editor Bard Press Arizona, 1995

Tereza.

Anul aparitiei: Reeditare in 2011
Format: 15x23cm
Nr. pagini: 240

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0694 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.