Divina impostura. Editia a II-a
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
DESCRIERE
Divina impostura. Editia a II-a de Alexandru Ciobanu. Dupa ce si-a sfarsit lucrarea pe care o facuse in sase zile, Domnul Dumnezeu si-a luat o zi de odihna. Nu stim inca daca respectiva zi de odihna s-a terminat sau este in plina desfasurare. Nu stim nici daca urmatoarea saptamana de lucru a mai inceput. Am observat insa un fapt imbucurator ce merita toata atentia. Dupa exemplul sau demn de urmat, unii exegeti pamanteni, terminand la randul lor cele ce aveau de facut, au gasit cu cale sa descalceasca si chestiunea legata de numele si prenumele, codul personal, fisa postului, relatiile cu sefii, subalternii si oamenii, profesia si domiciliul Domnului, din intentia marturisita de a-l aduce in randul lumii. Cautand raspunsuri la intrebarile ce ne framantau, am observat unele omisiuni, inerente prin vastitatea subiectului, precum si unele inadvertente datorate dificultatilor ridicate de accesul la sursele documentare.
Ne luam cutezanta de a aduce o modesta contributie clarificatoare, atat cat ne sta in puteri si acolo unde ne este permis.
In toate timpurile popoarele si-au cunoscut si respectat zeii. Nimic nu ne impiedica sa dam creatorului lumilor si oamenilor un nume. Devine chiar imperios necesar sa fie nominalizat atata timp cat trebuie sa-i departajam rolul si meritele in raport cu alti zei ce apar in context. Cunoasterea este un proces cu desfasurare panoramica, proces ce nu poate fi scos de sub influenta factorilor subiectivi si nici a instrumentarului utilizat. Din acest motiv inainteaza progresiv, pe o multitudine de fronturi. Fara o corelare dinamica, doar prin adacirea faliei provocate de pionieri, rezultatele raman partiale si pot deveni disonante sau chiar stanjenitoare. S-a intamplat de multe ori in istoria stiintei.
Cheia succesului presupune o abordare care va imbina fragmentarea cu integrarea, oportunitatea cu inspiratia, cutezanta cu prudenta, rutina cu inocenta, pragmatismul cu intuitia, firescul cu mirificul.
Iata motivul pentru care am ales acest mod de abordare. Este desigur un inceput, dar am convingerea ca se vor deschide mari posibilitati in fata celor ce au acumulat cunostinte profunde in diferitele directii ale cunoasterii. in egala masura nu trebuie subestimate nici posibilitatile omului nici diversitatea uimitoare a Universului. Puntea de legatura este viata insasi. Ea trebuie consumata cu chibzuinta si folosita la intelegerea si desavarsirea operei creatoare.
Alegerea altor cai nu duce decat la incetinirea procesului fiindca ansamblul are legile lui, si nu poate fi ingenunchiat decat de parte. Patima si vointa s-au dovedit a fi doar factori de combustie, producatori de fum.
Eschimosii disting douasprezece feluri de zapada, in timp ce pigmeii ii refuza dreptul la existenta. in schimb omuletii nu concep lumea fara orhideele pe care eschimosii nu si le pot imagina. Noi cei care traim in zona temperata acceptam cu condescendenta si zapada si orhideele.
in ce ma priveste am facut un singur efort, acela de a ramane deschis, ceea ce va solicit si dvs. Acceptati acest ciclu ca atare. Fara preambul, fara apogeu, fara sfarsit. Ca pe o sectiune prin existenta.
Trimiterile bibliografice sunt prezentate dupa urmatoarea morfologie: [indice bibliografic], sau [indice bibliografic, pagina], sau [indice bibliografic, capitol, verset]. Pentru a indica o trimitere la una din sectiunile interne ale prezentei lucrarii, la randul lor numerotate, am folosit topica: (numar). Lista bibliografiei poate fi consultata cu rang de carte, in cadrul colectiei si are titlul BIBLIOGRAFIE.
DIVINA IMPOSTURA este intaiul volum dintr-o serie de zece dintre care sapte sunt la dispozitia dvs., iar celelalte trei asteapta sa fie scrise.
CUPRINS:
CUVANT INAINTE
(1) Divina impostura
(2) Puterea devoreaza
(3) Martorii
(4) Plagile egiptenilor
(5) Mana cereasca
(6) Portretul robot al lui YHWH
(7) Pacatul conciziunii
(8) Soapta
(9) Pastrati-va sanatatea
(10) Dumnezeu nu bate cu parul
(11) Debusolarea
(12) Lectia cainilor, lectia tigrilor
(13) Razmerita viscerala
(14) Despre polaritate
(15) Deficitul energetic
(16) Reconstituire
(17) Faceti pluta
(18) Ingerii
(19) Civilizatia apei
(20) Explozie demografica
(21) Soarele si rezonanta
(22) Forta creatoare a haosului
(23) Sfanta treime
(24) Mielul
(25) Descoperirile Americii
(26) Luna
(27) Rusinea informaticii
(28) Creationism - evolutionism
(29) Geneza
(30) New Age
(31) Regenerarea
(32) Laringele
(33) Starile de agregare
(34) Sugestia
(35) Superstitii
(36) Inertia
(37) Exceptia
(38) Limbajul
(39) Iluminarea
(40) Fusul, ca unitate de masura
(41) Forta destinului
(42) Omul - sistem sinergetic
(43) Cronica
(44) Autonomia frunzei
(45) Zen si prostia omeneasca
(46) Inteligenta celula
(47) Greseala lui Prometeu
(48) Profesorul
(49) Calatoria
(50) Toate au timpul lor
(51) Decalarea corpurilor
(52) Pastilele de memorie
(53) Genetica
(54) Cazul Enoh
(55) Criza de timp
(56) Timpul este un instrument
(57) Scenariul Bau - Bau
(58) Metoda tabula rasa
(59) Sistemele de numerotare
(60) Omagiu metalurgiei
(61) Intifade
(62) Din viata zeilor
(63) Doi filozofi
(64) Strigand la cer
Nr. Pag.: 176
Format: 13x20
Data aparitie: 2003
REVIEW-URI