Drama copilului interior de Alice Miller

PRP: 34,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 27,88 lei
Diferență: 6,12 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 160
Format: 13x20
Categoria: Familie

DESCRIERE

Cartea autorului Alice Miller „Drama copilului interior de Alice Miller" de la editura HERALD

 

O carte cu profunde implicatii, care ne asaza in fata o oglinda teribil de clara, pentru a vedea cu ochii sufletului cine suntem ca adulti si cine am fost in copilarie. Alice Miller ne vorbeste despre drama copilului din fiecare dintre noi, pe care ea il numeste copilul dotat. El este copilul sensibil caruia natura i-a oferit abilitatea de a se uita pe sine, nevoile sale neindeplinite si sentimentele negative intense, pentru a supravietui. Acesta este un proces psihologic care ne rupe de noi insine pentru a ne salva de la disparitia psihologica, si chiar fizica, in situatii de criza. Daca rareori suntem expusi unui pericol fizic real, psihologic lucrurile stau insa altfel, ne spune Alice Miller. Cand parintii il supun stresului psihologic intens si neglijentei emotionale, cand nu respecta nevoile copilului si adevaratul sau sine, organismul acestuia se mobilizeaza pentru a face fata. Insa nu poti lupta mereu cu cei de care depinde viata ta si bunastarea ta psihologica. Astfel incat copilul, dotat de natura cu aceasta sensibilitate, devine extraordinar de atent cu nevoile adultilor, ale parintilor, ale caror iubire, grija si atentie nu vrea sa le piarda. Se rupe de adevaratul sau sine si isi construieste un sine fals. Multi vor deveni adulti de succes, insa nefericiti si fara sens, depresivi sau grandomani narcisici, izolati complet de adevarata lor dimensiune umana.

Drama copilului sensibil este o tragedie a generatiilor: cei care nu au astazi suficiente resurse pentru copiii lor sunt cei care de mici au avut grija de nevoile propriilor parinti. Copiii au o nevoie naturala si sanatoasa de atentie. Este dorinta oricarui copil de a fi vazut, de a se simti iubit, acceptat si inteles. Nu suntem aici pentru a forma dupa,, chipul si asemanarea noastra", ci sa lasam sa se formeze ceea ce natura a pus cu generozitate in copiii nostri. Din pacate, reusim sa le transmitem copiilor exact suferintele si lipsurile noastre. In lupta cu natura pentru a,, creste" copii mai buni, ciuntim ceea ce ar fi putut creste cu adevarat verde si roditor, aflam de la A. Miller.

 

,, Ma intreb uneori daca va fi vreodata posibil sa intelegem cat de singuri si parasiti am fost cand eram copii. Nu ma refer acum, in primul rand, la copiii de care nu s-a avut grija in mod evident sau care au fost complet neglijati si care au fost mereu constienti de acest lucru sau, cel putin, au crescut stiind ca asa stau lucrurile. In afara de aceste cazuri extreme, exista un numar foarte mare de oameni care intra in terapie cu credinta (cu care au crescut) ca au fost fericiti si protejati in copilarie. [...] Ei se descurca bine, chiar excelent, in orice intreprind; sunt admirati si invidiati; au succes de fiecare data cand vor - dar in spatele tuturor acestora se afla ascunsa depresia, un sentiment de gol si alienare, precum si impresia ca vietile lor nu au niciun sens."

Alice Miller

CUPRINS

Capitolul Unu
DRAMA COPILULUI DOTAT SI CUM AM AJUNS PSIHOTERAPEUTI
Saracul copil bogat
Lumea pierduta a sentimentelor
In cautarea sinelui autentic
Istoria terapeutilor
Creierul de aur

Capitolul Doi
DEPRESIA SI GRANDOMANIA: DOUA FORME DE NEGARE LEGATE INTRE ELE
Vicisitudinile nevoilor copilului
Dezvoltarea sanatoasa
Tulburarea
Iluzia dragostei
Grandomania
Depresia, contrariul grandomaniei
Depresia ca negare a sinelui
Faze depresive pe parcursul terapiei
Functia de semnal
Suprimarea nevoilor esentiale
Acumularea sentimentelor puternice si ascunse
Confruntarea parintilor
Inchisoarea interioara
Un aspect social al depresiei
Legenda lui Narcis

Capitolul Trei
CERCUL VICIOS AL DISPRETULUI
Umilirea copilului, lipsa de respect fata de cei slabi si unde se ajunge de aici
Lucrul cu dispretul in terapie
Articularea de sine sfaramata si compulsia de a repeta
Perpetuarea dispretului in perversiune si nevroza obsesiva
,, Depravarea",,, raul" din lumea copilariei lui Herman Hesse
Mama ca agent al societatii pe parcursul primilor ani de viata
Singuratatea celui care dispretuieste
Obtinerea eliberarii de dispret si respectarea vietii

Postfata
Cuvant de recunostinta
Bibliografie
Index

 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0647 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.