Drept international public. Volumul II. (Editia 2)

PRP: 69,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 60,11 lei
Diferență: 9,79 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Despre lucrare

Cursul universitar„Drept international public” continua cu volumul II si  examineaza unele din principalele institutii si structuri institutionale prin intermediul carora se ordoneaza relatiile din societatea internationala contemporana, tratand subiecte precum solutionarea pasnica a diferendelor, raspunderea internationala a unui stat fata de alt stat ori fata de comunitatea internationala in ansamblul sau sau limitele recursului la forta in dreptul international contemporan. 

Mai mult decat atat, lucrarea reprezinta un„mic ghid” pentru intelegerea modului de constituire si functionare a organizatiilor internationale, ca entitati distincte ale ordinii juridice internationale. Este prezentata, mai  ales, Organizatia Natiunilor Unite in complexitatea sa. De asemenea, pentru a ilustra diversitatea celorlalte organizatii internationale interguvernamentale, care domina scena internationala  contemporana, au fost selectate institutiile specializate din sistemul Natiunilor Unite si principalele trei Organizatii Europene si Euroatlantice.

Despre editia a 2-a

In aceasta  a 2-a editie, sunt prezentate o serie de abordari mai recente sau concepte noi precum: raspunderea de a proteja, noile generatii de„sanctiuni inteligente”, progresele codificarii institutiei raspunderii organizatiilor internationale, modalitati de implicare a NATO in operatiuni de mentinere a pacii.

Recomandare

Pentru o analiza completa a problematicii cu privire la dreptul international public recomandam consultarea lucrarii de fata impreuna cu Drept international public. Volumul I. Editia 2.

Din cuprins

    examinarea principalelor institutii si structuri institutionale prin intermediul carora se ordoneaza relatiile din societatea internationala contemporana
    mijloacele de solutionare pasnica a diferendelor conform dreptului international contemporan
    conditiile raspunderii internationale a unui stat fata de alt stat ori fata de comunitatea internationala in ansamblul sau
    sistemul institutiilor specializate ONU
    limitele recursului la forta in dreptul international contemporan
    constituirea si functionarea organizatiilor internationale

Puncte forte

    Lucrarea constituie un ghid pentru intelegerea modului de constituire si functionare a organizatiilor internationale
    Prezentarea activitatii Organizatiei Natiunilor Unite  de la constituirea sa pana in prezent, dar si a institutiilor specializate din sistemul ONU
    Prezentarea Consiliului Europei, OSCE si NATO
    Analiza unor concepte recente si controversate: raspunderea de a proteja, noile generatii de„sanctiuni inteligente”, progresele codificarii institutiei raspunderii organizatiilor internationale, modalitati de implicare a NATO in operatiuni de mentinere a pacii.
    Anexe pedagogice la sfarsitul fiecarui capitol cu sugestii de dezbateri si eseuri
    Referinte bibliografice specifice fiecarui capitol

Despre autor

Raluca Miga-Besteliu este profesor universitar si conducator de doctorat in cadrul Scolii doctorale a Facultatii de Drept a Universitatii„Nicolae Titulescu”, cu o vasta experienta practica in domeniul dreptului si relatiilor internationale: expert ONU in cadrul Comisiei drepturilor omului; membru al Curtii Permanente de Arbitraj de la Haga (2002); membru al Ramurii romane a Asociatiei de Drept International (ILA);  membru desemnat de Guvernul Romaniei, in Comisia Consiliului Europei Impotriva Rasismului si Intolerantei (ECRI) din anul 2000.

Public tinta

Studenti si masteranzi in domeniul dreptului, relatiilor internationale, stiintelor politice, dar si practicieni in domeniul diplomatiei, relatiilor internationale, administratiei publice, ca si pentru  toti cei interesati sa urmareasca legatura dintre„traditional” si„contemporan” in functionarea ordinii juridice internationale.




Numar pagini: 296
Anul aparitiei: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0591 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.