Economia identitatii. Cum identitatea ne influenteaza munca, salariile si bunastarea
PRP: 59,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 48,38 lei
Diferență: 10,62 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: George Akerlof
Editura: PUBLICA
Anul publicării: 2011
DESCRIERE
Economia identitatii este cea mai recenta carte din Co-lectia de economie, un proiect al editurii Publica, sustinut de Erste Asset Management - o selectie de carti “clasice” despre principiile de functionare a economiei.
In anul 1995, Rachel Kranton ii scria o scrisoare viitorului laureat al premiului Nobel, George Akerlof, insistand ca ultimul sau studiu de economie era eronat. Identitatea, sustinea ea, era elementul lipsa, cel care avea sa contribuie la explicarea motivului pentru care oamenii - confruntati cu aceleasi circumstante economice - fac alegeri diferite. Acest moment a constituit inceputul unei colaborari de paisprezece ani, finalizata odata cu publicarea cartii Economia identitatii.
Aceasta lucrare umple un vid esential in stiintele sociale, introducand in economie conceptele de identitate si norma. Opiniile oamenilor in legatura cu ceea ce e permis si ce nu, ca si pentru cine, sunt vitale in raport cu efortul depus in munca - cat de mult muncesc, cum invata, cum isi cheltuiesc banii si cum ii economisesc. Prin urmare, e posibil ca identitatea oamenilor - perceptia lor asupra sinelui si asupra a ceea ce aleg sa fie - sa constituie cel mai important factor care le afecteaza vietile din punct de vedere economic. Mai mult decat atat, limitele trasate de societate asupra identitatii pot fi elementele care determina bunastarea economica.
”Discursul economic obisnuit, orientat spre piete si impozite, ne face adesea sa uitam de fortele care ne schimba cu adevarat si in mod semnificativ vietile. Odata cu Economia identitatii, ne asezam pe veranda economica, alaturi de Rachel Kranton si George Akerlof, examinand ceea ce ne preocupa cel mai mult - propria noastra identitate.” Dan Ariely, autorul cartilor Irational in mod previzibil (Publica 2010) si Irationalitatea benefica (Publica 2011)
”Aceasta carte uimitoare ne arata cat de multe putem invata atunci cand adaugam instrumentele economiei la celelalte resurse intelectuale pe care le avem astazi la dispozitie, in momentul in care ne gandim la forta identitatii. George Akerlof si Rachel Kranton redau rezultatele modelarii tehnice, fara a coplesi cititorul cu jargonul de specialitate. Rezultatul este o lucrare accesibila, de o claritate vrednica de toata lauda.” Kwame Anthony Appiah, autorul cartii Ethics of Identity
”In Economia identitatii, George Akerlof si Rachel Kranton isi reunesc fortele, introducand oamenii si pasiunile lor in analiza economica. Renuntand la abordarile conventionale, cei doi propun o paradigma indrazneata, explicand de ce si in ce fel identitatea si normele sociale determina deciziile economice. Cu verva si spirit patrunzator, cartea transforma perspectivele economice standard asupra organizatiilor, scolilor, discriminarii de gen si a celei rasiale. Aceasta noua economie revelatoare deschide un viitor stralucit unei colaborari serioase intre economisti si sociologi.” Viviana Zelizer, autoarea cartii The Purchase of Intimacy
GEORGE A. AKERLOF este profesor de economie la Universitatea Berkeley, California, si laureat al premiului Nobel in economie (2001) pentru contributia la elaborarea teoriei pietelor cu informatie asimetrica. Este recunoscut de asemenea pentru rolul jucat in elaborarea economiei comportamentale. De acelasi autor la editura Publica au mai aparut Cartea de povesti a unui economist (2009) si Spirite animale (2010)
RACHEL E. KRANTON este profesor de economie la Universitatea Duke.
Autori: George Akerlof, Rachel Kranton
Anul publicării: 2011
Format: 14,5x20,5
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe Link-ul de mai jos:
REVIEW-URI