ENCICLOPEDIA COPILULUI MIC in primii 3 ani
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
DESCRIERE
Cartea autorului Gina Ford „ENCICLOPEDIA COPILULUI MIC in primii 3 ani" de la editura NICULESCU
... imi aduc si acum aminte de prima oara cand am avut eu grija de un bebelus de sase luni. Am ajuns la casa cu pricina la ora 6: 45 dupa-amiaza, cand copilasul tocmai fusese pus la culcare. De la etaj, din camera copilului, il puteam auzi pe micut plangand, dar mama lui m-a linistit, spunandu-mi ca in mai putin de zece minute Joseph avea sa se linisteasca si sa adoarma. Asa a si fost. Opt minute mai tarziu, Joseph dormea adanc si a dormit fara sa se trezeasca, pana cand parintii lui s-au intors acasa, pe la 11 noaptea.
Cand am inceput eu sa am grija de copii, acum aproape 40 de ani, regula era ca micutii sa fie hraniti o data la patru ore si sa fie dusi la culcare la 6: 30-7 seara. Aceasta moda fusese adoptata de marea majoritate a parintilor. Niciunuia dintre parintii cu care am lucrat pe vremea aceea nu i-ar fi trecut prin cap ca ar fi facut vreo greseala. Toti erau ghidati de ideea ca a fi un bun parinte nu inseamna doar sa-ti iubesti copilul, ci si sa ai grija sa-l hranesti bine si sa-i asiguri un somn linistit, in felul acesta, cu totii incercau sa evite problemele legate de mancare si de somn care ar fi putut aparea pe termen mai lung.
Zece ani mai tarziu, atitudinea parintilor s-a modificat radical. Copiii au devenit cei care au inceput sa dicteze regulile, parintii au inceput sa considere afectiunea mult mai importanta decat ritmul de viata. Aceasta era noua moda. Toata lumea si-a luat ramas-bun de la rutina meselor din patru in patru ore si de la obiceiul de a pune copiii la culcare devreme. Bebelusii au inceput sa fie hraniti o data la doua ore, au fost luati in brate in fata televizorului, sa se uite impreuna cu parintii la stirile de seara de la ora 10, au fost luati sa doarma in pat cu parintii...
Cuprins
Multumiri
Cuvant-inainte
PARTEA I. Sa intelegem chestiunile de baza
Capitolul 1 Filozofia si deprinderile bebelusului fericit
Capitolul 2 Sa intelegem nevoia de somn a sugarului
PARTEA A ll-A. Primul an de viata
Capitolul 3 Prima luna (de la nastere pana la patru saptamani)
Capitolul 4 De la doua la trei luni (intre cinci si 12 saptamani)
Capitolul 5 De la patru la sase luni (intre 17 si 26 de saptamani)
Capitolul 6 intre sase si noua luni
Capitolul 7 intre noua si 12 luni
PARTEA A III-A. Anteprescolarii
Capitolul 8 intre 1 si 2 ani
Capitolul 9 intre 2 si 3 ani
PARTEA A IV-A. Cum sa-ti ajuti copilul sa adoarma
Capitolul 10 Cum sa-ti inveti copilul sa adoarma singur
Capitolul 11 Adormirea asistata
ISBN: 978-606-38-0282-9
REVIEW-URI