Eseu despre modelul onto-informational-fenomenologic propus de Mihai Draganescu

Preț: 31,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2022
Categoria: Filosofie

Scrie un review!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

Premiu al Academiei Romane pentru anul 2022

Prezidiul Academiei Romane a aprobat acordarea Premiului Petre Sergescu (Istoria stiintelor si tehnicii) pentru 

- Gorun MANOLESCU

- pentru cartea „Eseu despre modelul onto-informational-fenomenologic propus de Mihai Draganescu. Arhitectura sa si caracteristicile principale”, Editura Paideia, Bucuresti, 2022.

Arhitectura cartii imbina armonios evolutia gandirii intuitive si creative in opera lui Draganescu, de la „Profunzimile lumii materiale” la „Societatea Constiintei”, gravitand in jurul conceptului de INFORMATIE ca fenomen, ca esenta primordiala si fundamentala a Cosmosului. Autorul cartii realizeaza o integrare, atat temporala cat si multidisciplinara a cunoasterii conceptului, neomitand contributiile personale, ceea ce confera lucrarii o valoarea stiintifica ce depaseste dimensiunea unui eseu.

Prof. univ. Leon Zagrean, Presedinte fondator al Societatii Nationale de Neurostiinte din Romania

Cartea adanceste, prin ideile prezentate, analiza operei stiintifice si filosofice a Profesorului, care a fost Academicianul Mihai Draganescu.

Mat. Dr. Sorin Baiculescu, Vicepresedinte DFLMS (CRIFST), Academia Romana

Am avut deosebita placere sa audiez prelegeri ale profesorului Mihai Draganescu, cand eram student la Facultatea de Electronica si Comunicatii, IPB. Lectura acestui eseu a fost un prilej de a intelege o prezentare in limbaj filosofic a ceea ce, cu multi ani in urma, profesorul Draganescu ne prezenta in limbaj tehnic. El invita la reflectie, rascolind in subconstient constructia noastra interioara. Este fascinat modul in care este tratat conceptul de informatie, prin faptul ca teologia si stiinta pot merge mana in mana, depasind o intelegere mediocra. Nu mai putin relevanta este punerea in evidenta a schimbarii permanente generate de legile implacabile ale Existentei. Lectura eseului pune accentul pe o cunoastere holistica, interdisciplinara care deschide noi orizonturi dar conduce si la aprofundarea unor domenii cu care deja suntem familiarizati, integrand sau chiar modificand viziunile anterioare asupra unui subiect, trezind astfel curiozitatea de a-l redescoperi, asemenea traditionalelor papusi Matriosca sau a batranelului japonez cu mustati lungi si albe. Gorun Manolescu a reusit sa sintetizeze si sa organizeze un volum imens de informatie, intr-o maniera accesibila, intr-un spatiu al lucrarii relativ restrans. - Gabriel Micu, dr. in drept si istorie

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0576 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.