Frauda fiscala privind TVA din operatiunile intracomunitare

PRP: 49,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 42,91 lei
Diferență: 6,99 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014

DESCRIERE

Despre lucrare

Prezenta lucrare este inspirata din cei peste 20 de ani de practica fiscala a autorilor, ce i-au asezat in cadrul sistemului fiscal, avand posibilitatea de a cunoaste evolutia metodelor si a tehnicilor de colectare si administrare a veniturilor statului, dar mai ales a efectelor aplicarii modalitatilor de reducere a evaziunii fiscale si realizarea programului de incasari.
Scopul acestui demers editorial este identificarea, studierea si cunoasterea modalitatilor si a tehnicilor de manifestare a evaziunii fiscale, in special a fraudei fiscale de tip carusel, pentru realizarea eficienta a activitatii de identificare si detectare in stadiul incipient a intentiei de frauda fiscala a bugetului public, in vederea stabilirii unor concluzii si recomandari pertinente care sa conduca la imbunatatirea administrarii creantelor bugetare.

Din cuprins

    Fenomenul de evaziune fiscala
    Cauzele si modalitatile de realizare a evaziune fiscala
    Inspectia fiscala– componenta a administratiei fiscale in combaterea evaziunii fiscale
    TVA si lantul evaziunii din operatiunile intracomunitare
    Frauda fiscala de tip carusel si implicatiile acestei
    Analiza rezultatelor evaziunii fiscale identificate in perioada 2011-2012

Puncte forte

    Rezultatul a peste 20 de ani de practica fiscala
    Sunt identificate si supuse analizei modalitatile si a tehnicile de manifestare a evaziunii fiscale
    Propuneri privind identificarea si detectarea in stadiul incipient a intentiei de frauda fiscala a bugetului public
    Raspunde unor nevoi de clarificare a modului de manifestare a fraudei fiscale si a celei de tip carusel, generata de operatiunile intracomunitare ce poate constitui un instrument bun de lucru al administratiei fiscale
    Sunt formulate recomandari pertinente care sa conduca la imbunatatirea administrarii creantelor bugetare si a schimbului de informatii fiscale intre autoritatile fiscale europene prezentand chiar un model unic european de conectare la bazele de date ale statelor membre ale Uniunii Europene

Despre autori

Eugen Deliman: functionar public in cadrul Activitatii de Inspectie Fiscala Arad cu experienta in investigarea fraudelor fiscale, dobandita in cei peste 20 de ani de activitate in cadrul ANAF, autor a 7 articole stiintifice.

Gheorghe Florin Bene: consultant fiscal cu experienta in administrarea veniturilor statului in cei peste 16 ani de activitate, avand publicate peste 11 articole stiintifice si cartea Cod de bune practici in colectarea creantelor fiscale.

Public tinta

Practicienilor in fiscalitate, functionarilor statului cu atributii in combaterea fraudei fiscale, cercetatorilor in domeniul finantelor publice, studentilor si in general publicului larg preocupat de conditiile asigurarii serviciilor publice ale statului.



Numar pagini:376
Anul aparitiei:2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0533 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.