Fuga si 8 piese pentru pian (Digitatia si pedalizarea de Grete Miletineanu)

PRP: 20,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 17,00 lei
Diferență: 3,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2014

DESCRIERE

Victor Iusceanu (23 iunie 1905, Chisinau - 3 august 1976, Bucuresti) a fost compozitor, profesor, dirijor SI violonist roman. Si-a pierdut tatal la numai 3 luni, fiind crescut doar de mama sa, Ana. Conform legii numelui, numele de familie Iuschevici a fost modificat in Iusceanu, Are o singura fiica, Simona Iusceanu-Corjos, care a ocupat postul de prim harpista solista la Opera Romana.

Si-a inceput studiile muzicale la Conservatorul din Chisinau (1924-1931, 1938-1939) cu Marc Pester (vioara), Gheorghi Iatentkovski (teorie-solfegiu, armonie, cornpozitie) si Veceslav Bulaciov (contrapunct), continuandu-le la Conservatorul din Iasi (1934-1937) cu Sofia Teodoreanu si Carol Nosek (teoriesolfegiu), Alexandru Zirra (armonie), Constantin Georgescu (contrapunct, orchestratie, cornpozitie, istoria muzicii), Gavriil Galinescu (folclor), Antonin Ciolan (dirijat). A absolvit la sectia vioara a Conservatorului din Chisinau (1939). A fost profesor de muzica la Gimnaziul de fete"Carmen-Sylva" din Chisinau (1930-1936), profesor de teorie si armonie la Cons. Lyra din Bucuresti (1940- 1948), profesor de vioara la Scoala Normals de Baieti din Bucuresti (1945-1951), dirijor la Teatrul CFR din Bucuresti (1946-1965), conferentiar (1949-1964) si profesor (1964-1975) la catedra de teorie-solfegiu in Conservatorul Bucuresti, A fondat si a dirijat Teatrul pentru Tineret"Tara ferrnecata" din Chisinau, a dirijat orchestra Teatrului"Surasul" din Chisinau si orchestra Sindicatului Instrumentistilor din Bucuresti, A sustinut conferinte, prelegeri, emisiuni radiofonice. A cules si a prelucrat melodii populare pentru coruri de copii si coruri mixte.
In bogata sa activitate cornponistica, Victor Iusceanu a scris muzica de teatru, simfonica, de camera, vocala sau corala, muzica pentru copii, dar si numeroase lucrari didactice sau de muzicologie. Volumele sale de Solfegii s-au bucurat de o rernarcabila pretuire in invtamantul mediu si superior de specialitate. De asemenea, impreuna cu eminentul profesor Victor Giuleanu, a reusit sa realizeze un Tratat de teoria muzicii care a ramas de referinta fata de alte lucrari similare in intreg secolul XX. Pretioase lucrari analitice, Cvinta peifecta si Moduri si game, au contribuit la eliminarea unor confuzii vechi din literatura de specialitate.

Nr. de pagini: 32
Anul aparitiei: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0692 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.