Ghidul profesorului de Ion Ovidiu Panisoara
DESCRIERE
Cartea autorului IonOvidiu Panisoara „Ghidul profesorului de Ion Ovidiu Panisoara" de la editura POLIROM
„Ghidul profesorului este o carte pentru toti profesorii: atit pentru cei care debuteaza in sistem, cit si pentru dascalii cu experienta care vor sa vada ce se mai scrie in pedagogie. Nu conteaza daca predau matematica sau geografia ori daca lucreaza la un after-school cu copiii. Este vorba despre acele lucruri care trebuie sa se afle in «rucsacul» profesional, acele instrumente care, scoase la momentul oportun, vor face diferenta intre «proful» si «profesorul nostru».
Ghidul profesorului este un volum de pedagogie, dar un alt fel de pedagogie. Intr-o lume a schimbarii, pedagogia trebuie si ea sa se reinventeze, devenind tot mai mult cea mai buna prietena a profesorului.” (Ion-Ovidiu Panisoara)
Sumar:
Profilul profesorului: tipologie, caracteristici si roluri • Managementul autoritatii didactice: de la controlul agresivitatii la utilizarea umorului • Profilul psihologic al elevului • Tipologia parintilor in relatia cu scoala • Cum este scoala noastra astazi? • Clasa de elevi: caracteristici • Aspecte problematice. Ce trebuie si ce nu trebuie sa se intimple in scoala • Emotiile si stresul • Stima de sine: o perspectiva didactica • Managementul comunicarii
Ion-Ovidiu Panisoara (autor)
Ion-Ovidiu Panisoara este profesor doctor, director al Departamentului de Formare a Profesorilor si conducator de doctorat in stiintele educatiei, Universitatea din Bucuresti. A participat in calitate de expert la conferinte internationale si nationale (ca moderator, key-speaker si presedinte); este implicat de asemenea in programe de cercetare (director de program, formator si evaluator) si a facut parte din comisii ale organismelor nationale de profil (CNATDCU, CNCSIS; ARACIS, AMCSIT, Coalitia pentru Educatie, CNFP etc.). Participa activ cu contributii si interviuri in presa nationala si prin interventii TV. Desfasoara activitati de training si de consultanta in mediul privat, iar in 2012 a fondat site-ul educational www. performante. ro, adresat cadrelor didactice si parintilor.
La Editura Polirom a mai publicat: Prelegeri pedagogice (coautor, 2001), Comunicarea eficienta (2003, 2004, 2006, 2008, 2015), Managementul resurselor umane (coautor, 2004, 2005, 2016), Stiinta invatarii. De la teorie la practica (coautor, 2005), Motivarea eficienta (coautor, 2005), Pregatirea psihopedagogica. Manual pentru definitivat si gradul didactic II (2008), Profesorul de succes. 59 de principii de pedagogie practica (2009, 2015), Cele 7 medalii ale succesului. Povestiri pentru parinti si copii (coautor, 2012), Medaliile succesului 2. Scoala de vis (coautor, 2013), Medaliile succesului 3. Marele muzeu al cartii (coautor, 2014). De asemenea, coordoneaza colectiile „Cariera. Succes. Performante” si „Profesorul de succes” ale Editurii Polirom.
Volumul Comunicarea eficienta a fost distins cu Premiul „C. Radulescu-Motru”, acordat de Academia Romana in anul 2010.
Nr. de pagini: 256
Anul aparitiei: 2017
REVIEW-URI