Gregorian Bivolaru, Proteine vegetale si retete culinare savuroase lacto-ovo-vegetariene. Pentru yoghinii incepatori si avansati
DESCRIERE
Cartea autorului Gregorian Bivolaru „Gregorian Bivolaru, Proteine vegetale si retete culinare savuroase lacto-ovo-vegetariene. Pentru yoghinii incepatori si avansati" de la editura SHAMBALA
Cartea contine o multime de informatii care va vor permite sa descoperiti o multime de surse bogate de proteine vegetale.
Este un ghid bogat documentat pentru o alimentatie lacto-ovo-vegetariana, ce procura fiintei umane atat energie, regenerare si vitalitate, cat si o hranire perfect echilibrata, naturala, savuroasa si pura. Cel mai adesea, alegerea dietei vegetariene este rodul unei profunde introspectii si aceasta corespunde unei viziuni innoitoare asupra lumii, fiind adesea rezultatul (sau inceputul) multor transformari ce apar apoi in sfera constiintei.
Cu totii stim ca, in alimentatia sanatoasa, proteinele, care mai sunt denumite si „caramizile“ trupului, indeplinesc pentru organism un rol structural si functional foarte important. Proteinele intra in alcatuirea sistemului osos, a musculaturii, a organelor interne pielii, a parului, a unghiilor, a membranelor celulare, a tesuturilor conjunctive etc. Pe langa aceasta, la nivelul celulelor noastre, proteinele mai indeplinesc si un rol functional (intra in compozitia enzimelor, a hormonilor, a anticorpilor, a hemoglobinei etc.).
In conformitate cu un cliseu alimentar – inoculat in gandirea comuna mai ales prin forta unor obisnuinte cultivate in mod cat se poate de voit si de interesat, prin publicitatea platita de marile concerne agroindustriale – multi oameni au ajuns sa creada cu o mare convingere, desi fara argumente, ca principala sursa de proteine este carnea si ca, vezi Doamne, vegetarienii nu au forta si rezistenta fizica.
Cartea „Proteine vegetale“ demonstreaza cu argumente stiintifice ca aceasta idee puerila este un simplu mit mediatic si ca, in realitate, pentru mentinerea unei sanatati depline, este de preferat ca omul sa isi procure proteinele in principal din regnul vegetal (cereale, leguminoase, seminte oleaginoase, alge, ciuperci). Dincolo de necesarul de proteine impus prin statistici teoretice de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii si de catre diferite organisme internationale, trebuie sa remarcam diferentele mari care apar, chiar de la un an la altul, intre procentele si valorile din statisticile asa-zis oficiale, cifrele variind atat de mult, incat ar trebui sa credem ca necesitatile alimentare ale fiintelor umane variaza la randul lor foarte mult, aspect care este cu totul neverosimil. Acest fapt semnificativ ar trebui sa le ridice destule semne de intrebare celor care cel mai adesea se mai lasa „ganditi“, prin intermediul cliseelor de publicitate referitoare la sanatate si alimentatie, care sunt in realitate mesaje ale unor interese pur comerciale.
In cartea „Proteine vegetale“ gasim o multime de informatii care ne vor permite sa descoperim o multime de surse bogate de proteine vegetale. Totodata, aceasta lucrare este un ghid bogat documentat pentru o alimentatie lacto-ovo-vegetariana, ce procura fiintei umane atat energie, regenerare si vitalitate, cat si o hranire perfect echilibrata, naturala, savuroasa si pura. Cel mai adesea, alegerea dietei vegetariene este rodul unei profunde introspectii si aceasta corespunde unei viziuni innoitoare asupra lumii, fiind adesea rezultatul (sau inceputul) multor transformari ce apar apoi in sfera constiintei.
Alimentatia naturala si hranitoare incepe cu modul in care sunt crescute legumele si fructele in gradini si in livezi, unde agricultorul cultiva pamantul cu intelepciune si iubire, fara ingrasaminte chimice si fara alte substante artificiale care nu fac decat sa scada calitatea nutritiva si savoarea legumelor si a fructelor, avand in plus un efect nociv asupra organismului.
Toate ingredientele vegetale naturale sunt foarte energizante si nutritive si, daca totodata stim sa le combinam, este apoi usor ca ele sa acopere intr-un mod armonios necesarul proteic. De asemenea, asocierea echilibrata a diferitelor ingrediente de origine vegetala (de exemplu, a plantelor aromatice care au in acelasi timp si proprietati curative) ofera meniurilor vegetariene o savoare inedita, ceea ce face ca aceste preparate sa fie atat nutritive, cat si delicioase. Aroma unui aliment este printre altele rezultatul prezentei mai multor principii naturale placut mirositoare, care participa la manifestarea complexa a savorii si a placerii gustative. Ceea ce experimentam ca fiind o anumita savoare este, de fapt, o combinatie de arome, gusturi si mirosuri. Actul hranirii este in acelasi timp o experienta multisenzoriala, o perceptie sinestezica a simturilor: mirosul, gustul, vederea si atingerea.
Arta culinara este considerata in traditiile spirituale ale omenirii ca fiind una dintre cele 64 de arte ce figureaza in faimosul tratat KAMA SUTRA. Iata ce spunea inteleptul Maha Chohan: Daca o femeie pura, armonioasa si vitala ar putea vedea scanteile de lumina subtila ce ies din varfurile degetelor ei atunci cand gateste, precum si lumina tainica si curentii subtili colorati ce intra in hrana pe care o atinge cu dragoste, ar fi profund uimita sa descopere cat de multe energii tainice canalizeaza atunci prin fiinta ei si in felul acesta le inmagazineaza in mancarea pe care o pregateste.
Atat energia ei feminina, cat si emotiile ei se impregneaza atunci in acea hrana si apoi, in momentul ingurgitarii ii influenteaza pe toti cei care o consuma (prin declansarea anumitor procese de rezonanta oculta). Prepararea atenta si plina de iubire a bucatelor este una dintre cele mai importante si mai putin intelese activitati ale existentei femeii. Tocmai de aceea, aceasta activitate ar trebui sa fie realizata atent, pe indelete, fara graba, in pace si cu bucurie, pentru ca atunci insasi substanta cea tainica a vietii fiintei umane care gateste intra si se acumuleaza in acea mancare, iar ulterior ea va fi ingerata, devenind apoi (prin declansarea anumitor procese de rezonanta oculta) o parte din energia persoanei care o primeste.
Multe fiinte umane intelepte au recurs, din cele mai vechi timpuri, la o alimentatie alcatuita doar din produse simple, naturale si pure. Pitagora, Platon, Buddha, Mahavira, LaoTze, Epicur, Porfirios, Plutarh, Aristotel, Clement din Alexandria, Ioan Crisostom sunt numai cativa dintre celebrii vegetarieni ai Antichitatii si ai crestinismului primelor secole.
Vegetarianismul este deja astazi un curent binefacator in expansiune. Aceasta explica de ce multe personalitati ale vietii publice au adoptat aceasta dieta sanatoasa. Amintim aici pe cateva dintre ele: Bob Dylan, Brigitte Bardot, Dustin Hoffman, Adriano Celentano, Alee Baldwin, Pierce Brosnan, Paul McCartney, Ringo Starr, George Harrison, Montserrat Caballe, Natalie Portman, Ornella Muti, Uri Geller, Sant Kirpal Singh Ji etc.
In incheiere, va uram pofta buna atunci cand veti pune in aplicare retetele savuroase oferite in cartea „Proteine vegetale“. (profesor yoga Gregorian Bivolaru)
Cuprins:
PREFATA
SA NE HRANIM IN MOD INTELEPT
Alimentatia actuala este toxica si defectuoasa
Dieta vegetariana este tot mai apreciata
LIMBAJUL SECRET AL ADN-ULUI ESTE EXPRESIA FIZICA A VIETII
Nimic nu este intamplator la nivelul ADN-ului
Dovezi stiintifice despre harta genomului uman
INFORMATII SEMNIFICATIVE SI ADEVARATE CARE EVIDENTIAZA MAREA MINCIUNA AGRO-ALIMENTARA
Energia alimentelor cu care ne hranim ne influenteaza propria constiinta
Doua secole in care alimentatia oamenilor a ajuns, treptat, in declin
Boala vacii nebune – inca o sansa pentru toti oamenii de a intelege situatia actuala a industriei agro-alimentare
Demascarea inselatoriei „alimentelor“ produse industrial
Cate putin din fiecare element toxic, pentru a obtine... un cocktail „nutritiv“
Situatia actuala a alimentelor
Alimente indelung preparate termic
Alimentele prelucrate industrial
Organismele modificate genetic sau „Frankenstein“ in farfuria dumneavoastra
Hrana pentru copii
Industria carnii – macelarirea animalelor
AGRICULTURA ORGANICA SI AGRICULTURA BIODINAMICA SUNT METODELE VIITORULUI
Agricultura biologica
Evolutia agriculturii biologice
Ce este agricultura biologica?
Pamantul
Animalele
Calitate de la un capat la altul
Reglementarea alimentelor biologice
Agricultura biodinamica – o modalitate naturala si spirituala pentru viitorul umanitatii
Ce este agricultura biodinamica?
Principiile de baza ale agriculturii biodinamice
O noua perspectiva asupra hranei
Citirea cartii Naturii si a propriei fiinte
Sa tinem cont de ritmurile cosmice
Viata plantelor este intim legata de viata solului
O noua viziune asupra nutritiei
Preparatele biodinamice – remedii pentru pamant
Hrana naturala pentru plante si animale
O agricultura nechimizata si nemodificata genetic
Ferma ca unitate de baza a agriculturii
Economie bazata pe o reala cunoastere
Agricultura biodinamica in Romania
Beneficiile produselor bio
Pentru noi
Pentru celelalte fiinte, cat si pentru planeta Pamant
Conceptul bio
IUBIREA, APA SI … ELEMENTELE NUTRITIVE
Metabolismul bazal
Necesitatile fiintei umane
Iubirea
Apa
Sangele
Urina
Laptele matern
Fluidul menstrual
Saliva
Proteine
Glucide
Lipide
Vitamine, enzime si elemente minerale
PROTEINELE SUNT SURSA VIETII
Ce este o proteina?
Aminoacizii (AA)
Diferentele dintre aminoacizi
Structura proteinelor
Metabolismul trupului
Asimilarea aminoacizilor
Purinele
Calitatile proteinelor
Factorul limitator
Metode de evaluare pentru calitatea nutritionala a hranei
Concluzii nutritionale
Proprietatile aminoacizilor esentiali
Proprietatile aminoacizilor neesentiali
ATENTIE LA „MATERIILE PROTEICE VEGETALE“!
De ce corporatiile din industria agro-alimentara prefera „materiile proteice vegetale“
Diferitele tipuri de texturi
Soia modificata genetic
PROTEINELE VEGETALE SUNT HRANA A MILIARDE DE OAMENI
Algele
Compozitia algelor
Algele brune
Algele rosii
Algele verzi
Algele de provenienta japoneza
Cerealele
Descrierea unei cereale
Forme de prezentare a cerealelor
Prepararea cerealelor
Cele mai folosite cereale
Amarantul
Graul
Alacul
Kamut
Orezul
Ovazul
Porumbul
Meiul
Orzul
Secara
Quinoa
Hrisca
Leguminoasele
Fasolea
Lintea
Bobul
Mazarea
Nautul
Soia nemodificata genetic
Semintele oleaginoase
Susanul
Nucile
Alunele de padure
Migdalele
Semintele de floarea soarelui
Semintele de in
Semintele de dovleac
Sucuri si nectaruri
Sucuri nutritive din lastari de cereale verzi
Sucuri de cereale
Sucuri din lastari de leguminoase
Sucuri din zarzavaturi si legume
Cocktail de sucuri
Nectaruri din fructe, legume, plante medicinale
Nectaruri cu lapte vegetal
Nectaruri cu macerate din plante
CONCEPTUL BIO-ECOLOGIC-ORGANIC
Micul dejun
Bauturi
Sosuri
Specialitati culinare gata preparate
Amestecuri de cereale
Deserturi si lactate
Diverse produse
Alge
Indulcitori
Uleiuri si grasimi vegetale
Condimente
Conserve
Compoturi
Alimente pentru copii
Produse cosmetice si de curatenie a casei
Proprietatile fibrelor vegetale
SURSE PROTEICE VEGETALE EXTRAORDINARE
Uimitoarele seminte germinate
Ce feluri de seminte se germineaza?
Cum se produce germinarea?
Pentru ce se folosesc in alimentatie semintele germinate?
Germeni de grau
Germeni de seminte de in
Germeni de seminte de dovleac
Germeni de creson
Germeni de sparanghel
Germeni de varza rosie
Germeni de varza de Bruxelles
Germeni de morcovi
Germeni de canepa
Germeni de schinduf
Germeni de linte
Germeni de fasole mung
Germenii de rucola (voinicica)
Care parte a germenilor se consuma?
In ce preparate se pot adauga germenii?
Alte complemente alimentare extrem de nutritive si bogate in proteine
Spirulina
Chlorella
Drojdia de bere
RETETE SAVUROASE CU PROTEINE MIRACULOASE
Condimentele aromate
Algele -ierburile marilor
Supa de alge cu wakame si dulse
Supa miso traditionala
Supa de alge cu ou
Salata de alge cu avocado si ciuperci champignon
Salata verde cu alge, porumb si maioneza
Salata alba cu alge si sos Roquefort
Reteta traditionala aromata
Sos in trei culori pentru spaghetti fine
Sos „Ocean“ cu trei feluri de alge (dulse, wakame, nori)
Salata de alge nori, castraveti si ridiche neagra
Sushi nori – varianta traditionala
Sushi nori – varianta
Salata picanta de alge cu ciuperci si telina
Amarantul – cel care va ramane vesnic tanar
Seminte fierte de amarant (reteta de baza)
Salata de amarant cu vinete grill
Crochete din seminte de amarant si cartofi
Seminte prajite de amarant (reteta de baza)
Chiftelute din seminte de amarant
Budinca de amarant cu seminte de pin si fructe
Bobul – samanta virilitatii
Bob verde fiert (reteta de baza)
Bob uscat fiert (reteta de baza)
Pasta de bob
Supa egipteana cu bob
Bob prajit
Bob cu sos de tomate
Bob proaspat turcesc
Bob cu ciuperci si smantana
Bob inabusit cu ceapa
Salata de bob
Ciupercile – proteinele padurii
Retete cu ciuperci proaspete
Salata de ciuperci proaspete cu branza tofu
Salata de ciuperci proaspete cu avocado
Salata de ciuperci proaspete cu andive si maioneza
Ciuperci proaspete cu salata verde
Retete cu ciuperci gatite
Omleta cu ciuperci si branza tofu
Ciuperci la cuptor cu legume si branza tofu
Supa crema de ciuperci si legume
Fasolea -vrejul care urca la cer
Fasolea verde
Fasolea uscata sub forma de boabe
Ciorba de boabe de fasole cu verdeturi aromate
Supa provensala
Chili vegetarian
Fasole mexicana cu orez picant
Salata de fasole multicolora
Salata cu fasole rosie si avocado
Fasole cu tarhon si smantana
Graul – planta energiei, a vitalitatii si a generozitatii
Grau boabe fiert (reteta de baza)
Grau boabe prajit (reteta de baza)
Faina integrala de grau (reteta de baza)
Faina grisata – grisul (reteta de baza)
Cus-cus (reteta de baza)
Pastele si taiteii (reteta de baza)
Pil-pil (reteta de baza)
Retete cu grau nepreparat termic
Crema la pahar cu grau germinat
Grau boabe cu miere si nuci
Salata de bulgur cu struguri
Tabule
Dejunul Kolath
Retete cu boabe fierte de grau integral
Pilaf de grau cu linte
Grau fiert cu mere si nuci
Grau integral crupe sau bulgur fiert
Supa de rosii cu bulgur de grau
Pilaf de grau
Pilaf de grau cu ciuperci si legume
Bulgur cu masline
Retete cu grau macinat – faina de grau integrala preparata termic
Panigran – pasta din faina integrala de grau si legume
Chapati
Paine din faina integrala de grau
Clatite din faina integrala de grau, mere, miere si nuci
Reteta cu grau macinat – faina grisata
Gris de grau cu fructe – desert racoritor de vara
Retete cu seitan
Seitan – gluten de grau
Seitan (reteta de baza)
Seitan fiert (reteta de baza pentru preparate)
Seitan – snitele
Seitan copt in tava
Seitan in sos de tomate
Seitan traditional din Burgundia
Seitan cu sote de legume
Hrisca – „soba“ tibetana
Hrisca cruda (reteta de baza)
Hrisca prajita (reteta de baza)
Hrisca fiarta (reteta de baza)
Retete cu hrisca cruda
Salata de hrisca cruda cu legume
Salata de avocado cu hrisca cruda
Retete cu boabe de hrisca fiarta
Mancare de hrisca fiarta cu legume
Mancare de hrisca cu ciuperci
Reteta cu boabe de hrisca prajita
Hrisca prajita cu unt sau cu lapte
Retete cu faina de hrisca
Gogosele din hrisca
Blini (din bucataria rusa)
Lintea – margelutele Orientului
Linte fiarta (reteta de baza)
Retete cu linte fiarta
Linte cu orez
Pasta de linte rosie
Pateu cu linte rosie si gris
Supa crema de linte cu legume
Supa de linte verde
Supa de linte cu mazare uscata si tamarind
Linte cu maioneza
Mancare de linte aromata
Tomate umplute cu linte
Mancare cu linte si dovleac
Mazarea – vitalitate si savoare
Mazarea uscata fiarta (reteta de baza)
Retete cu mazare verde
Sufleu de mazare verde zdrobita
Piure din boabe de mazare zdrobita
Salata de mazare cu bulgur de grau
Mancare de mazare
Supa de mazare
Crochete de mazare galbena boabe
Sote de mazare
Meiul – gustos si hranitor
Mei fiert (reteta de baza)
Mei prajit si apoi fiert (reteta de baza)
Retete cu mei fiert
Mei cu sote de legume
Mamaliga din mei
Risotto de mei si amarant cu seitan si ciuperci
Crochete din mei
Crochete din mei si ciuperci
Tarta de mei
Bomboane delicioase superproteice
Nautul – puterea virilitatii
Naut fiert (reteta de baza)
Naut crud – macerat (reteta de baza)
Naut prajit (reteta de baza)
Retete din boabe de naut crud
Lapte de naut
Retete din boabe de naut fiert
Naut copt condimentat picant
Naut prajit condimentat aromat
Supa crema indiana de naut
Humus
Chiftele de naut
Naut picant cu rosii (chana masala)
Pateu de naut
Crema de naut cu rozmarin
Falafel
Orez cu naut
Salata indiana de naut
Salata de naut
Orezul – samanta alba a Orientului
Orez fiert (reteta de baza)
Orez de primavara cu urzici, stevie sau spanac
Salata de orez racoritoare, cu castraveti si avocado
Orez cu legume
Orez cu unt si legume cu aroma delicata
Crochete de orez cu menta
Orez cu curry
Ardei gras umplut cu orez si ciuperci
Orez indian
Orez cu sofran
Orez tailandez cu sos picant din branza tofu
Sarmale in frunze de hrean, podbal, tei, stevie, vita – deliciul primaverii
Desert cu orez, mere, miere si caju
Orzul – hrana inimii sanatoase
Orz prajit si fiert (reteta de baza)
Orz fiert (reteta de baza)
Reteta din faina integrala de orz
Supa din faina integrala de orz
Retete din boabe de orz fiert
Orz turcesc
Budinca egipteana de orz
Supa de orz
Piure din fulgi de orz
Ovazul – cereala hranitoare
Ovaz fiert
Kasha
Retete din fulgi de ovaz
Porridge nefiert superproteic
Ciorba de creson si fulgi de ovaz
Budinca cu fulgi de ovaz
Omleta cu fulgi de ovaz
Retete din arpacas de ovaz
Porridge
Clatite cu arpacas de ovaz
Escalop cu arpacas de ovaz
Porumbul – savuros si hranitor
Porumb fiert
Porumb copt
Porumb cu urda de vaci
Retete din faina de porumb
Mamaliga asezonata cu condimente
Mamaliga cu condimente si ochiuri in cuib
Mamaliga cu tomate si vinete
Prajitura cu malai si pere
Retete din porumb boabe
Salata cu porumb, ciuperci si branza
Salata de porumb si coriandru
Salata mexicana cu sos Salsa
Quinoa – mama cereala
Quinoa fiarta (reteta de baza)
Retete din quinoa fiarta
Tabule cu quinoa
Salata de quinoa cu legume
Salata de quinoa cu naut
Supa crema de quinoa cu dovleac
Supa crema de quinoa cu telina
Piure de quinoa cu cartofi
Desert cu quinoa si lapte de migdale
Budinca delicioasa de quinoa
Retete din fulgi de quinoa
Gnocchis
Crochete din fulgi de quinoa cu ciuperci
Sufleu din fulgi de quinoa
Gratin din fulgi de quinoa cu cartofi
Reteta din faina de quinoa
Paine
Secara – samanta caldurii interioare
Retete din faina de secara
Paine simpla de secara
Chifle de secara
Piscoturi de secara cu seminte
Fursecuri mici
Retete din fulgi de secara
Fulgi de secara cu kiwi si caju
Soia – boabele aurite ale proteinelor vegetale
Tonuy sau lapte de soia (reteta traditionala)
Iaurt din lapte de soia
Clatite cu lapte de soia
Retete din branza tofu
Branza de soia – tofu (reteta traditionala)
Kori-tofu (reteta traditionala)
Pateu pentru tartine cu masline si nuci
Pateu de tofu cu spanac
Crema de branza tofu cu legume si verdeturi
Budinca de paste integrale cu branza tofu
Branza tofu cu sos aromat
Retete din tempeh
Tempeh (reteta traditionala)
Tempeh prajit in stil traditional indonezian
Tempeh dulce-acrisor
Tempeh cu sos de tomate si curry
Tempeh cu sos alb
Natto (prezentare generala)
Miso (prezentare generala)
Sufu (reteta traditionala)
Retete din soia boabe
Salata de boabe de soia
Drob din boabe de soia si ciuperci
Chiftelute din boabe de soia
Placinta cu soia
Drob de soia cu orez
Retete din faina de soia
Supa de rosii cu soia
Diferite sosuri din soia (shoyu, tamari, miso)
Tamari (prezentare generala)
Shoyu (reteta traditionala)
Susanul – cel care prelungeste viata
Salata afrodiziaca
Prajiturele cu susan
Clatite din ceapa cu seminte de susan
Prajiturele din susan, gris si curmale
Semintele oleaginoase – miezul plin de energia vietii
Migdale cu fasole verde
Migdale cu broccoli
Salata de nuci
Salata de linte cu nuci
Mere coapte cu fistic
Salata Exotic Fruct
Desert cu nuci
Trufe racoritoare de ciocolata
Sucuri si nectaruri – proteine naturale instant
Sucuri din fructe, legume si plante
Cocktail-uri de sucuri vitalizante
Cocktail cu suc de grau verde regenerant
Nutritiv cu ananas
Cocktail antioxidant cu suc de orz verde
Energizant din orz verde cu miere
Baza vitala
Tonic proaspat
Nutritiv verde
Retete pentru prepararea unor sucuri simple cu efect tonic rapid si eficient
Cocktail-uri de sucuri detoxifiante
Purificator
Miracol verde pur
Natura primavara
Retete pentru prepararea unor sucuri simple cu efect purificator rapid si eficient
Sucuri imunostimulatoare
Puterea ursului
Orange imunoprotector
Retete pentru prepararea unor sucuri imunostimulatoare simple,
rapide si eficiente
Nectaruri din fructe, legume si plante medicinale
Nectaruri cu apa plata
Fructele muntelui
Mereu verde
Sanatate curata
Nectaruri cu lapte vegetal
Sfera de energie
Crema deliciul fructelor
Nectarul zanelor
Nectaruri cu macerate din plante
Mental fresh
Vitalitate forte
Nectar vital amarant
Nectaruri cu sucuri de fructe si legume
Putere din orz verde
Verde pur de primavara
Exotic delight
ANEXE – VINDECATORII NATURALI – SURSE VEGETALE DE PROTEINE, AMINOACIZI SI FIBRE
Surse vegetale care contin proteine
Surse vegetale care contin aminoacidul esential valina
Surse vegetale care contin aminoacidul esential triptofan
Surse vegetale care contin aminoacidul esential izoleucina
Surse vegetale care contin aminoacidul esential leucina
Surse vegetale care contin aminoacidul esential lizina
Surse vegetale care contin aminoacidul esential metionina
Surse vegetale care contin aminoacidul esential fenilalanina
Surse vegetale care contin aminoacidul esential treonina
Surse vegetale care contin aminoacidul arginina
Surse vegetale care contin acidul aspartic
Surse vegetale care contin aminoacidul cisteina
Surse vegetale care contin aminoacidul cistina
Surse vegetale care contin acidul glutamic
Surse vegetale care contin aminoacidul glutamina
Surse vegetale care contin aminoacidul glicina
Surse vegetale care contin aminoacidul histidina
Surse vegetale care contin aminoacidul prolina
Surse vegetale care contin aminoacidul tirozina
Surse vegetale care contin fibre
PARABOLA BOBULUI DE GRAU
GLOSAR DE TERMENI
BIBLIOGRAFIE
Anul aparitiei: 2009
Format: 21 x 29, 5 cm
Nr. pagini: 216 + 8 pagini color
REVIEW-URI