Henry si June. Din Jurnalul dragostei, necenzurat, Anais Nin, Humanitas

PRP: 29,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 23,20 lei
Diferență: 5,80 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2021
Categoria: Romane

DESCRIERE

Carte ecranizata in 1990 in regia lui Philip Kaufman, cu Fred Ward, Uma Thurman si Maria de Medeiros in rolurile principale.
 
Anais Nin iubeste pasional, dincolo de conventii si pudori mostenite. Il iubeste pe Henry Miller pentru geniul si senzualitatea lui. Pe June Miller pentru frumusete si mister. Pe Hugo, sotul ei, pentru tandretea cu care o protejeaza. Pe Eduardo, varul de care a fost indragostita in adolescenta, pentru farmecul lui de efeb. In jurnal, fantasmele intalnesc luciditatea, iar rezultatul este o viziune unica asupra erotismului si fidelitatii.
 
In jurnalul sau, Anais Nin gliseaza mereu intre autodezvaluire si automistificare, adevar socant si minciuna menita sa inspire. Henry si June este primul volum din Jurnalul dragostei, surprinzand anul 1931-1932, in care Anais Nin ii intalneste la Paris pe scriitorul Henry Miller si pe sotia lui, June. Pentru autoarea jurnalului, care se autoanalizeaza cu voluptate, aproape vorace, pana la extinctia oricarui alt personaj in afara propriei constiinte, este o perioada de mari contorsionari sufletesti.

Iubirea senzuala pentru Henry Miller, atractia fatala catre June, atasamentul fata de Hugo, sotul ei, si ramasitele iubirii adolescentine pentru varul ei, Eduardo, toate aceste sentimente se intretaie si se decanteaza treptat in jurnal. Intreaga viata a lui Anais Nin sta sub semnul explorarii sinelui, cautare careia i se subordoneaza atat panerotismul, cat si pasiunea pentru psihologie.

Incendiar si violent in distrugerea preconceptiilor asupra vietii de cuplu, fidelitatii, casatoriei sau iubirii senzuale, Henry si June contureaza trei personaje puternice si contradictorii, care sunt de fapt trei proiectii de constiinta. Cum si constiinta poate fi pusa in scena, cititorul trebuie prevenit: la Anais Nin, nimic nu e ceea ce pare, cu exceptia originalitatii gandirii scriitoarei si a placerii pe care o da lectura jurnalului sau.


An aparitie: 2021
Editia: a III-a
Format: 200 x 130 mm
Nr. pagini: 256

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0596 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.