Incredere si Inspiratie: Cum reusesc liderii cu adevarat mari sa descopere maretia in semenii lor

Preț: 57,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare

DESCRIERE

Incredere si Inspiratie: Cum reusesc liderii cu adevarat mari sa descopere maretia in semenii lor/ Trust and Inspire: How Truly Great Leaders Unleash Greatness in Others de Stephen M. R. Covey este o lectura utila nu doar pentru lideri, ci si pentru parintii si profesorii care doresc sa sadeasca si sa consolideze increderea copiilor lor si sa-i ajute sa-si descopere maretia. Pentru ca, potrivit lui Stephen M. R. Covey, maretia exista in fiecare dintre noi, doar ca are nevoie de conditiile propice pentru a iesi la suprafata. Iar liderii exceptionali au capacitatea de a-i ajuta pe oameni sa-si descopere adevaratul potential, aratandu-le incredere, constienti fiind ca sa fii considerat de incredere este cea mai buna forma de motivatie umana. 

 

Stephen M. R. Covey (n. 1962) este autorul bestsellerului New York Times si Wall Street Journal „Viteza increderii” („The Speed of Trust”), care a fost tradus in 22 de limbi si s-a vandut  in peste 2 milioane de exemplare la nivel mondial. Cartea de fata, „Incredere si Inspiratie”/ („Trust & Inspire”) a fost la randul ei bestseller Wall Street Journal, fiind desemnata cea  mai buna carte de leadership a anului 2022. Stephen M. R. Covey aduce in scrierile sale perspectiva unui practician, fiind fostul Presedinte si CEO al Covey Leadership Center, pe care a  transformat-o in cea mai mare firma de dezvoltare a leadership-ului din lume, crescandu-i valoarea actiunilor de 67 de ori. Cu un MBA la Harvard, Stephen a co-fondat, si in prezent  conduce, FranklinCovey Global Trust Practice care se concentreaza pe cresterea masurabila a rezultatelor si a influentei oamenilor si organizatiilor din intreaga lume, permitandu-le sa  conduca intr-un mod care sa inspire incredere.

 

Stephen M. R. Covey  a fost desemnat „unul dintre cei mai importanti lideri de opinie in domeniul increderii” de catre grupul de advocacy Trust Across America/ Trust Around the World,  fiind in acelasi timp un speaker foarte solicitat la nivel international, care a predat despre incredere si leadership in 57 de tari pentru entitati de afaceri, guvernamentale, militare, 

educationale, de sanatate si ONG-uri. Convingandu-ne de faptul ca sa-i inspiram pe ceilalti se numara printre cele mai importante lucruri pe care le putem infaptui in viata, „Incredere & Inspiratie” este un nou model de  leadership, opus celui bazat pe Comanda & Control. Scopul lui este sa descatuseze talentul si potentialul oamenilor, sa le dea putere si sa-i inspire, spre deosebire de cel de tipul 

Comanda & Control care nu facea altceva decat sa le inspire teama si dorinta de a evada.

 

„Un lider bun ii inspira pe oameni sa aiba incredere in el; un lider excelent ii inspira pe oameni sa aiba incredere in ei insisi.” – Eleanor Roosevelt

 

Iar daca te gandesti ca aceasta carte nu este pentru tine intrucat nu ocupi o pozitie oficiala de lider, ei bine, autorul este de o cu totul alta parere, spunand ca:

 

„Poate ca unii dintre voi cititi aceasta carte si va ganditi: Ei bine, inceputul e interesant, dar eu nu am un rol sau o functie de lider, asa ca nu cred ca mi se adreseaza mie. Ma bucur  sa-ti spun ca te inseli, prietene! Aceasta carte ti se adreseaza tie, pentru ca esti lider. Leadershipul este o alegere, nu o functie. Deseori, cei mai influenti lideri sunt cei care nu au  un titlu sau o functie oficiala.”

 

Cartea este impartita in patru parti, dupa cum urmeaza:

 

PARTEA INTAI. VIITORUL LEADERSHIPULUI: DE LA COMANDA & CONTROL LA INCREDERE & INSPIRATIE

 

Potrivit autorului, lumea in care traim are nevoie de un nou tip de leadership bazat pe Incredere & Inspiratie. Acest model se potriveste perfect societatii actuale pentru ca, de fapt,  acest tip de leadership functioneaza indiferent de sarcina de indeplinit, indiferent de schimbarile care apar, pentru ca el se dovedeste la fel de eficient oricand, oriunde si in orice  relatie. Din pacate insa, remarca autorul in aceasta sectiune, aducand si argumente solide in sprijinul acestei idei, in ciuda faptului ca lumea s-a schimbat, stilul nostru de leadership a  ramas acelasi.

 

Iata asadar care sunt temele principale la care face referire autorul in aceasta sectiune:

 

1.    Lumea s-a schimbat, dar nu si stilul nostru de leadership

 

Peter Drucker, supranumit omul care a inventat managementul, scria la un moment dat ca unul dintre cele mai importante lucruri care definesc societatea contemporana nu are legatura nici cu  tehnologia, nici cu Internetul, nici cu comertul electronic, ci cu libertatea oamenilor de a alege. Pentru prima data, oamenii sunt in situatia de a se manageria singuri, si, potrivit lui  Drucker, societatea nu este pregatita pentru asta.

 

De aceea, in conditiile in care alegerile si optiunile au crescut exponential, ajungand sa fie aproape infinite, avem nevoie de un nou mod de conducere, potrivit vremurilor noastre si care  sa nu fie influentat in niciun fel de ceea ce autorul numeste Cele Cinci Forte Emergente – niste forte ale schimbarii care se propaga in intreaga lume si ne influenteaza munca si viata in  moduri fara precedent. Acestea sunt:

 

•    Natura lumii s-a schimbat: traim intr-o lume in care schimbarile se petrec cu viteza luminii, iar noi trebuie sa ne adaptam continuu;

•    Natura muncii s-a schimbat: modul de lucru se bazeaza din ce in ce mai mult pe cooperare, fiind nevoie ca oamenii sa lucreze in echipe flexibile si interdependente, pentru a crea  si a inova impreuna.

•    Natura spatiului de lucru s-a schimbat: oamenii isi desfasoara activitatea oriunde pe glob, fara constrangerile unui birou conventional. Aceste noi metode si spatii de lucru au  produs si vor continua sa produca schimbari in structurile si sistemele organizationale si vor avea un impact semnificativ asupra culturii spatiului de lucru.

•    Natura fortei de munca s-a schimbat. S-a schimbat contractul social. S-a schimbat ceea ce isi doresc oamenii. Un simplu salariu nu mai este suficient. Pentru oameni conteaza modul  in care sunt condusi si vor sa stie ca contributia lor chiar are valoare. Acest lucru a schimbat implicit si modul in care functioneaza societatea si familiile noastre.

•    Natura alegerilor s-a schimbat: Progresele tehnologiei ne-au facut sa trecem de la optiuni multiple la optiuni infinite, atat in calitate de consumatori, cat si in calitate de  membri ai unei echipe si de lideri.

 

Gary Hamel, expert in management, a subliniat faptul ca majoritatea instrumentelor si tehnicilor esentiale ale managementului modern au fost inventate de oameni nascuti in secolul al XIX- lea, la scurt timp dupa incheierea Razboiului Civil american. Prin urmare, e destul de evident faptul ca trebuie sa schimbam modul in care conducem daca vrem sa ramanem relevanti. Iar  schimbarea trebuie sa se numeasca Incredere & Inspiratie, intrucat acesta este un sistem de leadership centrat pe oameni. Iar cand ni se acorda incredere si suntem inspirati, scoatem la  iveala tot ce este mai bun din noi: maretia.

 

2.    Irelevanta tot mai mare a stilului Comanda & Control

 

Efectele celor Cinci Forte Emergente in viata si in lumea zilelor noastre aduc cu sine doua imperative majore: sa castigam la locul de munca si sa castigam pe piata.  Iar pentru a reusi aceste lucruri e necesar sa le acordam incredere oamenilor, intrucat oamenii din toate generatiile raspund la incredere.

 

•    Castiga la locul de munca inspirand o cultura bazata pe un nivel ridicat de incredere

 

Atunci cand oamenii se bucura de incredere si sunt inspirati, tind sa ramana; atunci cand nu se bucura de incredere si nu sunt inspirati, tind sa plece si sa caute un loc in care sa se 

simta astfel.

 

•    Castiga pe piata prin colaborare si inovare

 

Oamenii aflati sub Comanda & Control nu prea colaboreaza, deoarece colaborarea presupune risc, incredere si transparenta. In loc de asta, se coordoneaza; in cel mai bun caz, ar putea  coopera. Pe de alta parte, Incredere & Inspiratie creeaza conditiile care le permit oamenilor sa treaca la un nivel mult mai ridicat de colaborare veritabila si creativa, in care acestia  ofera si isi aduc aportul de buna voie.

 

3.    Stilul sta in calea intentiei

 

De multe ori, stilul pe care il abordam nu lasa sa iasa la suprafata bunele intentii pe care le avem. De aceea trebuie sa ne intrebam: „Oare transpare intentia mea?”. Cand stilul  corespunde intentiilor noastre, se intampla lucruri uimitoare.

 

PARTEA A DOUA: CUM SA DEVII UN LIDER DE TIP INCREDERE & INSPIRATIE: CONVINGERILE FUNDAMENTALE SI CELE TREI STEWARDSHIP-URI

 

„Atunci cand credem in potentialul nevazut al fiecarui om, suntem inspirati sa tratam oamenii in functie de potential, si nu de comportamentul lor.”

 

In aceasta sectiune autorul detaliaza strategiile care pot transforma orice lider, orice manager, orice parinte si orice cadru didactic intr-unul de tipul Incredere si Inspiratie.

 

CELE 3 STEWARDSHIP-URI ALE UNUI LIDER DE TIP INCREDERE & INSPIRATIE:

 

1.Modelul de conduita sau Cine esti? se refera la credibilitatea si autoritatea morala a liderilor si la virtutile comportamentale necesare in zilele noastre.

 

In centrul oferirii unui model de conduita se afla credibilitatea si autoritatea morala a celui care se doreste a fi un model pentru ceilalti, pentru ca nu poti fi un model daca nu esti  credibil. Iar pentru a te bucura de credibilitate este nevoie de caracter si de competenta. Fiecare dintre ele este necesara, dar niciuna nu este suficienta fara cealalta.

 

Autoritatea morala, pe de alta parte, se castiga actionand cu grija fata de ceilalti si oferind neincetat un model de comportament care le da speranta celor din jur. Prin urmare, cel mai  bun mod de a deveni un lider de Incredere & Inspiratie este sa fii modelul comportamentului pe care ai vrea sa il vezi. Trebuie sa trecem mai intai la fapte daca vrem ca oamenii sa ne  asculte vorbele.

 

Ce model ofera liderii de tip Incredere & Inspiratie:

 

•    Smerenie si curaj

•    Autenticitate si vulnerabilitate

•    Empatie si performanta

 

Distreaza-te la sfarsitul acestei sectiuni facandu-ti testul: Daca as fi eu liderul meu (seful/profesorul/parintele/tutorele etc.) m-ai urma pe mine?

 

2.Increderea sau Cum conduci? se refera la modul in care liderii acorda incredere si ii ajuta pe cei din jurul lor sa se dezvolte, pentru ca sa acorzi incredere celorlalti este un mod mai  bun de a trai. Asadar, gandeste-te cum conduci: acorzi sau nu incredere?

 

Iata mai jos care sunt principalele trei efecte asupra dezvoltarii pe care le are increderea asupra oamenilor:

 

•    Oamenii se ridica la inaltimea asteptarilor si obtin rezultate mai bune. Daca prea mult control le inabusa oamenilor creativitatea si dedicarea fata de munca, increderea in ei face 

contrariul. Sa primesti incredere este cea mai inspiratoare forma de motivatie umana. Scoate tot ce e mai bun din noi toti.

 

•    Oamenii isi dezvolta noi abilitati. Construirea unei culturi bazate pe Incredere & Inspiratie sunt elemente vitale pentru a dezvolta tipul de abilitati necesare pentru a ramane  relevant in lumea in continua schimbare a zilelor noastre.

 

•    Oamenii raspund cu aceeasi moneda si intorc increderea. Atunci cand oamenii primesc incredere, sunt inspirati sa o ofere la randul lor, creand un cerc virtuos, care creste, de  incredere si siguranta ce genereaza si mai multa incredere si siguranta.

 

3.Inspiratia sau Conectarea la „de ce” se refera la modul in care liderii se conecteaza cu oamenii si cu un scop, pentru a-i inspira pe ceilalti.

 

S-a demonstrat ca oamenii nu parasesc organizatiile, ci ii parasesc pe sefii rai. In timp ce 80% dintre angajati sunt stresati de munca lor, marea majoritate – 75% – au declarat ca cel mai 

stresant aspect al jobului este seful lor direct. Daca oamenii nu simt ca sunt tratati cu respect, daca nu sunt apreciati pentru valoarea si potentialul lor, daca nu sunt inspirati de  parinti, sefi sau colegi, vor pleca sau se vor detasa. Nu conteaza cate avantaje sau facilitati li s-ar oferi pentru a ramane – daca relatia este proasta, oamenii nu stau. 

 

Exista trei niveluri de conectare cu oamenii: 

 

1.Nivelul sinelui: Gaseste-ti „de ce”-ul

Fiecare dintre noi a venit cu un scop unic pe aceasta lume, iar cand ne dam seama, dupa multe cautari, care este acesta, capatam o energie noua. Iar cand te simti inspirat, ii inspiri si  pe altii, pentru ca inspiratia este contagioasa.

 

2.Nivelul relatiilor: grija

Oamenii uita cu usurinta ceea ce ai spus sau ai facut, dar nu uita niciodata cum i-ai facut sa se simta. Fa-i sa simta ca iti pasa de ei si nu vor dori sa te paraseasca niciodata.

 

3.Nivelul echipei: apartenenta

Legaturile si relatiile din cadrul unei echipe sunt mai puternice decat munca pe care o desfasoara impreuna. De aceea, oamenii vor obtine rezultate mai bune atunci cand sunt conectati unii  cu altii si uniti in jurul unui scop comun. Devine un proces de co-creatie, deoarece fiecare membru al echipei se simte responsabil. 

 

Un lider de tip Incredere & Inspiratie este o persoana care favorizeaza legaturile benefice pentru toti. Aceste conexiuni duc la inspiratie, iar inspiratia duce la o performanta  incredibila, mai mare decat cea generata de satisfactie si devotament.

 

CONVINGERILE FUNDAMENTALE ALE UNUI LIDER DE TIP INCREDERE & INSPIRATIE:

 

•    Maretia se afla in fiecare om... asa ca datoria mea de lider este sa le descatusez potentialul, nu sa ii controlez;

•    Oamenii sunt fiinte complete... asa ca datoria mea de lider este sa ii inspir, nu doar sa ii motivez. Atunci cand ii tratezi pe oameni asa cum ar putea deveni, nu asa cum sunt, ei  vor deveni mai mult.

•    Exista de toate pentru toti... asa ca datoria mea de lider este sa pun grija mai presus de competitie. Managementul adecvat implica grija fata de oameni, nu manipularea lor.

•    Leadershipul inseamna stewardship... deci datoria mea de lider este sa pun slujirea celorlalti mai presus de interesul propriu.

•    Influenta durabila este creata din interior spre exterior... asa ca datoria mea de lider este sa fiu primul care da exemplu. 

 

Acordurile de stewardship

 

Un acord de stewardship este un instrument de acordare reciproca a increderii, cu asteptari clare si o raspundere convenita de comun acord. Acordurile de stewardship devin instrumentul sau metodologia de Incredere & Inspiratie pentru clarificarea asteptarilor si asumarea raspunderii intre persoanele implicate in orice  activitate interdependenta.

Scopul unui acord de stewardship este sa obtina rezultate intr-un mod care sa-i faca pe oameni sa se dezvolte.

 

Cele cinci elemente ale unui acord de stewardship:

 

1.    Rezultate dorite: Ce dorim sa realizam si de ce?

 

Stabileste date sau termene pentru indeplinirea obiectivelor si fii specific in ceea ce priveste cantitatea si calitatea. Fa in asa fel incat oamenii sa isi ia angajamentul de a obtine rezultatele respective, dar  apoi lasa-i pe ei sa stabileasca cele mai bune metode pentru a le atinge. Oamenii se implica mai mult si au rezultate mai bune atunci cand li se permite sa  decida cum sa actioneze.

 

2.    Linii directoare: In cadrul caror limite?

 

Liniile directoare precizeaza parametrii, principiile si politicile care trebuie respectate pentru atingerea rezultatelor. Totodata, ele pot identifica posibilele cai spre esec sau  piedicile care ar putea aparea in indeplinirea rezultatelor.

 

3.    Resurse: Ce avem la dispozitie pentru a ne face treaba?

 

Este important ca oamenii sa inteleaga toate resursele pe care le au la dispozitie pentru a-i ajuta sa obtina rezultatele dorite. Printre acestea se numara resursele umane, financiare,  tehnice sau organizationale, precum si sprijinul disponibil.

 

4.    Raspundere: De unde vom sti cum ne descurcam?

 

Un proces convenit de comun acord privind raspunderea este esential pentru un bun acord de stewardship. Ai grija sa definesti din start raspunderea in functie de rezultatele dorite. Acest  lucru transmite mesajul ca iti pasa nu numai de rezultate, ci si de relatia cu ceilalti.

 

5.    Consecinte. Care sunt implicatiile in cazul in care obtinem sau nu obtinem rezultatele dorite?

 

Discutati consecintele. Conchideti in mod clar impreuna ce se va intampla atunci cand rezultatele dorite vor fi sau nu obtinute. Oamenii ar trebui sa fie constienti de consecinte inainte  de a accepta sa fie trasi la raspundere pentru ele.

 

6 ARGUMENTE PENTRU CARE NU TREBUIE SA-TI FIE TEAMA SA PRACTICI LEADERSHIPUL DE TIP INCREDERE&INSPIRATIE:

 

1.    Leadershipul de tip Incredere & Inspiratie nu este slab, moale, las, ezitant, bland, axat pe sentimente, nehotarat, fara controale, fara structura, fara viziune, fara directie, cei 

mici conducandu-i pe cei mari, fara raspundere, fara asteptari mari in materie de performanta sau neexigent. In leadership, puterea nu trebuie sa vina prin forta si control, ci prin 

deschidere, autenticitate si incredere.

 

2.    Leadershipul bazat pe Incredere & Inspiratie nu inseamna lipsa controlului. Exista mai mult control intr-o puternica cultura de tip Incredere & Inspiratie, bazata pe principii, 

decat intr-o cultura de tip Comanda & Control, bazata pe reguli. Un stil de leadership bazat pe Incredere & Inspiratie le insufla oamenilor un impuls mai profund de a actiona, si nu doar 

de a se supune. Atunci cand oamenii se dedica, sunt implicati personal si inspirati sa isi faca bine treaba, scade nevoia unor forte externe de control.

 

3.    Leadershipul bazat pe Incredere & Inspiratie nu inseamna lipsa de structura. Un lider de tip Incredere & Inspiratie nu renunta la toate structurile organizationale si trece la o 

holocratie fara sefi, in care oamenii fac ce vor, actionand dupa cum ii taie capul! Leadershipul bazat pe Incredere & Inspiratie nu inseamna lipsa structurii, pentru ca aceasta este foarte 

necesara si trebuie sa fie in concordanta cu strategiile si cu noile realitati atat ale pietei, cat si ale mediului de lucru. Structura poate fi daunatoare doar atunci cand nu este 

conforma cu acestea. 

 

4.    Leadershipul de tip Incredere & Inspiratie nu inseamna lipsa de viziune sau de directie. Un stil de leadership de tip Incredere & Inspiratie nu inseamna ca liderii nu pot sau nu ar trebui sa aiba o viziune puternica pentru echipa lor si o strategie ferma de executie. Decizia unui parinte nu este luata de copii. Liderii, ar trebui sa aiba o viziune coerenta, daca 

spera sa ii inspire pe cei in slujba carora sunt si sa obtina rezultate pe termen lung.

 

5.    Leadershipul bazat pe Incredere & Inspiratie nu inseamna lipsa asteptarilor mari si a raspunderii. Liderii de tip Incredere & Inspiratie vad maretia din fiecare persoana si cauta sa o descatuseze.Asteptarile reduse nu inspira pe nimeni, iar increderea nu functioneaza fara raspundere. Un lider de tip Incredere & Inspiratie stie ca fiecare persoana are un potential mare care trebuie descatusat. Pentru a fi fideli acestei convingeri, liderii se asteapta  instinctiv la lucruri marete din partea oamenilor lor. Liderii din categoria Incredere & Inspiratie sunt mai loiali principiilor decat 

persoanelor si considera ca momentele in care ii trag la raspundere pe oameni sunt mai degraba ocazii de a incuraja si a stimula cresterea decat de a pedepsi. 

 

PARTEA A TREIA: CUM SA DEPASESTI CELE 5 BARIERE COMUNE IN CALEA DEVENIRII UNUI LIDER BAZAT PE INCREDERE & INSPIRATIE

 

Bariera nr. 1: „Treaba asta nu va functiona aici”

 

Solutia la gandul ca „treaba asta nu va functiona aici” este sa fii mai intai un model, apoi un mentor, creand o reactie in lant. Poti oferi un model de leadership bazat pe Incredere &  Inspiratie, indiferent de modul in care actioneaza ceilalti. In loc sa crezi ca problema este in alta parte, ceea ce te face neputincios in incercarea de a schimba ceva, tu devii solutia la problema. In cercul tau de influenta, devii o insula de excelenta intr-o mare de mediocritate. O insula de incredere intr-o mare de micromanagement. O insula de inspiratie intr-o mare  de indiferenta. Tu deschizi calea.  In loc sa-ti spui ca „treaba asta nu poate functiona aici”, alege sa te intrebi: „Cum poate functiona aici?”. Apoi treci la treaba! 

 

Bariera nr. 2: Frica sau „Dar daca...”

 

Toata lumea are temeri. Unele temeri ne protejeaza de amenintari foarte reale, in timp ce altele ne paralizeaza intr-un mod irational. 

 

Iata care sunt principalele temeri ale celor care doresc sa imbratiseze stilul Incredere si Inspiratie:

 

•    Dar daca pierd controlul?

•    Dar daca nu functioneaza?

•    Dar daca ma mai frig o data?

•    Dar daca nu imi sunt recunoscute meritele?

•    Dar daca nu sunt atat de increzator pe cat iti inchipui tu ca sunt?

 

Autorul abordeaza aici fiecare frica in parte si ofera o solutie care te va ajuta sa iti schimbi atat mentalitatea, cat si setul de aptitudini.

 

Bariera nr. 3: „Nu stiu cum sa renunt la control”

 

Un lider trebuie sa creeze un mediu in care sa experimenteze si sa incerce sa dobandeasca experienta, chiar daca asta inseamna sa dea gres. Nu putem face toate acestea fara sa renuntam la  control. Gradinarul nu poate trage samanta din pamant; samanta trebuie sa incolteasca si sa razbata de una singura.

 

Bariera nr. 4: „Eu sunt cel mai destept din incapere”

 

Sa fii destept inseamna mai mult decat inteligenta sau calificari. Aceasta insusire presupune capacitatea de a te apropia de oameni, de a-i inspira, de a le deschide mintea si nu de a le-o  inchide, astfel incat toata lumea (inclusiv tu) sa poata beneficia de contributiile lor. Conform acestei definitii, daca te crezi cel mai destept din incapere, atunci automat nu esti. Daca iti inchipui ca ai intotdeauna dreptate, vei descoperi ca, atunci cand vine vorba de oameni, te inseli de cele mai multe ori.

 

Daca vrei sa scapi de aceasta mentalitate, iata procesul in trei pasi pe care ti-l recomanda autorul:

 

1.    Incepe cu smerenia: Adevaratii lideri sunt smeriti;

2.    Asculta mai intai si da dovada de respect fata de ce auzi;

3.    Adopta o mentalitate flexibila nu doar in ceea ce te priveste.

 

Bariera nr. 5: „Asa sunt eu”

 

Nu suntem roboti care au fost programati sa functioneze intr-un anumit mod pana cand ne actualizeaza programatorii. Noi suntem cei care scriu programul, asa ca ne putem actualiza oricand  dorim! Asa cum a declarat Satya Nadella, CEO al Microsoft, „oricine isi poate schimba mentalitatea”. Poate ca am fost setati pentru sistemul de Comanda & Control, si poate ca a functionat,  dar ne putem reseta. Iar posibilitatile de resetare sunt palpitante.

 

PARTEA A PATRA: NOUL MOD DE A CONDUCE INTR-O LUME NOUA

 

„Exista elevi al caror drum in viata poate fi schimbat pentru totdeauna datorita convingerii unui profesor. Felul in care un profesor il trateaza pe cel mai dificil elev trimite un mesaj  catre restul clasei cu privire la felul in care ii vede pe fiecare dintre ei. Este usor sa te intelegi cu elevii care se conformeaza. Este nevoie de mult mai multa munca pentru a te  intelege cu cei care nu fac asta. Dar felul in care tratezi elevul respectiv transmite multe celorlalti elevi.”

 

Modelul Incredere & Inspiratie functioneaza in orice context: in rolul de parinte, profesor, antrenor, etc. Increderea & Inspiratia nu se refera doar la ceea ce faci, ci si la cine esti.  Acest stil iti impune sa te straduiesti sa fii la fel in toate sferele vietii tale. Exemplul pe care il dai ii poate inspira pe altii sa isi schimbe viata. Felul in care te comporti ca parinte ar putea sa-l inspire pe vecinul tau. Felul in care ai grija de clientii tai ar  putea sa-l inspire pe colegul tau. Felul in care vorbesti despre ceilalti ar putea sa ii inspire pe prietenii tai. 

 

Prin urmare, trebuie sa fii cel mai dur critic al tau si sa te gandesti sincer pentru o clipa daca felul tau de a fi si de a actiona ii inspira pe cei din jurul tau sa fie mai buni. Iar  daca raspunsul este nu, macar acum stii ce ai de facut... stiind sigur ca modelul Incredere&Inspiratie functioneaza intotdeauna. Fii un model pentru ceilalti si lumea se va schimba  negresit, pentru ca:

 

„Cand oferim un model, oamenii se gandesc: Vreau sa fiu ca aceasta persoana. Atunci cand avem incredere, oamenii se gandesc: Vreau sa ma ridic la inaltimea asteptarilor acestei persoane.

Iar atunci cand inspiram, oamenii se gandesc: Vreau sa-mi aduc contributia impreuna cu aceasta persoana.

 

Noi putem fi acel lider. Ar trebui sa fim acel lider. Colegii nostri au nevoie de asta. Organizatiile noastre au nevoie de asta. Familia si prietenii nostri au nevoie de asta. Comunitatea  noastra are nevoie de asta. Societatea si lumea noastra au nevoie de asta.

 

Si, pe masura ce ne transformam in liderul care ne straduim sa fim, vom descoperi ca viata este mult mai buna datorita acestui lucru. Acesta este noul mod de a conduce si un mod mai bun de a trai: Incredere & Inspiratie.” (Stephen M. R. Covey, Incredere si Inspiratie)

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0609 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.