Incursiune in universul sake. Bautura traditionala a Japoniei

Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2010

Scrie un review!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

Japonia si poporul japonez au exercitat dintotdeauna o fascinatie aparte asupra europenilor, romanii nefacand nici ei exceptie.
Volumul de fata incearca sa introduca cititorul intr-un domeniu abordat mai putin pana astazi in Romania: sake-ul japonez.
Desigur, ca specialisti, vinul este principalul nostru obiect de interes, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa-i cunoastem competitorii. Motiv pentru care multi dintre noi stiu foarte multe lucruri despre bere, cidru sau tuica, de pilda. Despre sake, insa, putini dintre noi pot afirma ca stiu foarte multe– poate si din cauza ca acesta nu este (inca) un concurent al vinului la noi. Insa, asa cum veti observa daca parcurgeti acest volum, japonezii sunt la fel de mandri de sake-ul lor cum suntem si noi mandri de vinurile noastre. Chiar si numai pentru acest motiv, credem ca merita sa exploatam aceasta ocazie de a invata cate ceva despre sake, dintr-o sursa de prima mana. Pentru cei care nu stiu, colega noastra Arina Antoce, care este si vice-presedinte ADAR, a petrecut in Japonia trei ani si jumatate, obtinand un titlu de doctor la Universitatea Prefecturii Osaka.

Lucrarea trateaza subiectul sake din doua perspective care se impletesc intr-un tot unitar. Pe de o parte, specialistii din domeniul bauturilor alcoolice vor gasi aici un raport amanuntit, privind tehnologia de productie a sake-ului, cu o multime de detalii interesante. Pe de alta parte, sunt incluse totodata referiri mai scurte sau mai ample la o mare varietate de subiecte legate de lumea sake-ului, de la istoria acestei bauturi la  modul de degustare, de la vasele si recipientele folosite pana la traditiile japonezilor, din care sake-ul este nelipsit. Acestea vor fi cu siguranta pe placul tuturor cititorilor– indiferent daca au sau nu un interes profesional in domeniu.

Odata  cu procesul de globalizare distantele se micsoreaza si oamenii incep sa aiba acces la lucruri care altadata pareau de neatins. Cine stie, poate ca in curand containerele care duc vinul nostru in Japonia se vor intoarce de acolo incarcate cu sake… Nu strica sa fim pregatiti!


Autor: Antoce Arina Oana, Antoce Vasile
Anul aparitiei: 2010
Nr. pagini: 165

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0481 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.