Informatica si TIC. Manual pentru clasa a VII-a (Daniel Popa)

PRP: 27,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 25,11 lei
Diferență: 2,79 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2019
Categoria: Altele

DESCRIERE

Cartea autorului Daniel Popa „Informatica si TIC. Manual pentru clasa a VII-a (Daniel Popa)" de la editura INTUITEXT

Manualul Intuitext de Informatica si TIC a obtinut locul I in urma evaluarii calitative CNEE, remarcandu-se din punct de vedere al corectitudinii stiintifice, al metodelor activ-participative folosite,  al exercitiilor si al problemelor din universul practic al elevilor.

Conceput in conformitate cu noua programa scolara, manualul este impartit in 6 UNITATI DE INVATARE, fiecare unitate cuprinzand lectii de PREDARE, de RECAPITULARE, de EVALUARE, de AMELIORARE si DEZVOLTARE.

Lectia de predare are sectiuni corespunzatoare momentelor lectiei in situatia de predare-invatare centrata pe elev (observare/amintire care implica elevul prin sarcini, prezentarea notiunii treptat, bazat pe cunostintele anterioare, pe cat posibil experimental sau aplicat, corelat cu viata reala si cu exemple relevante pentru experienta de viata a elevului, punctarea definitiei si evidentierea cuvintelor-cheie, sarcini pentru fixarea notiunii, concluzii).

Lectia de recapitulare contine sarcini care fixeaza notiunile prezentate in unitate, combina conceptele in exercitii si probleme si pregateste lectia de evaluare.

Lectia de evaluare contine proba de evaluare – itemi formulati astfel incat sa evalueze deprinderea competentelor de interes abordate in unitatea de invatare. Forma itemilor este una care a mai aparut pe parcursul unitatii astfel incat elevul sa se poata concentra pe rezolvare, nu pe modul in care ofera raspunsul. Lectia de evaluare contine si o grila de autoevaluare care arata modul in care se acorda punctele pentru fiecare item.

Lectia de ameliorare si dezvoltare contine in prima parte sarcini de o complexitate redusa destinate elevilor care nu au avut rezultate bune la evaluare, iar in a doua parte sarcini mai complexe, destinate elevilor cu rezultate foarte bune la proba de evaluare.

Prin continutul sau, manualul Intuitext de Informatica si TIC asigura atat dezvoltarea si valorificarea competentelor din punct de vedere intra-, inter- si transdisciplinar, cat si al experientei de viata a elevilor. Sarcinile de invatare propuse vizeaza centrarea curriculumului pe probleme ale vietii cotidiene, pe situatii reale, familiare elevilor, avand ca scop rezolvarea de probleme si identificarea de solutii.

In plus, manualul faciliteaza formarea competentelor necesare pentru prezent si pentru viitor. In acest sens, sarcinile vizeaza, dincolo de continutul specific disciplinei, formarea de atitudini si valori.

Varianta digitala interactiva este utilizabila si atractiva, usor de inteles si ofera siguranta in exploatare. De asemenea, mentionam faptul ca urmeaza indeaproape versiunea tiparita a manualului, prin respectarea continutului stiintific, a ordinii temelor si stilului grafic, dar ofera si elemente specifice lucrului online, atat utile elevilor cat si profesorului.

In cadrul fiecarei lectii exista resurse educationale animate/filme, destinate procesului de predare-invatare desfasurat la clasa si acasa. Aceste resurse abordeaza aspectele importante, dificil de explicat, de vizualizat si de inteles de catre elevi. Alegerea continuturilor este relevanta pentru lectie, pentru competentele vizate, iar modalitatea aleasa de reprezentare a acestora este atractiva.

Resursele educationale animate/filme sunt scurte, comprehensive si sintetice. Pornesc de la o situatie concreta, pe care copiii o intalnesc in viata reala si asigura trecerea de la operarea cu notiuni concrete la operarea cu notiuni si reprezentari abstracte. De asemenea, surprind utilitatea notiunilor prezentate in animatii/filme.

 

Tipuri de resurse educationale interactive

 

Exercitiile interactive - reprezinta transpunerea si adaptarea in manualul digital a unor exercitii din manualul tiparit, astfel incat elevii sa beneficieze de avantajele mediului digital: posibilitatea de acordare a feedback-ului imediat, atat grafic cat si prin sunet, posibilitatea de revenire asupra raspunsului, observarea unor imagini relevante etc.

Simularile - permit interactionarea cu medii periculoase sau dificil de abordat, pot fi oprite pentru observare, permit abordarea in paralel a unor concepte corelate in scopul observarii legaturilor.

Jocul cu interactivitate Drag & drop –  prin drag&drop se face potrivirea unor elemente care duc catre raspunsul corect.

Jocul cu interactivitate Selectie –  permite selectarea unor variante, atat alegere simpla, cat si multipla.

Ordonarea de elemente – exercitii care presupun ordonarea unor elemente atat pe verticala, cat si pe orizontala.

Completarea spatiilor libere – se refera la completarea spatiilor libere intr-un text dat. Exista 1-10 casete de completat cu cate un cuvant sau o expresie.


Anul aparitiei: 2019
Numar pagini: 112

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0469 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.