Introducere in management

Preț: 58,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2008

DESCRIERE

Sinteza cuprins:

PARTEA I INTRODUCERE

Capitolul 1. Problematica managementului
(Aurel BURCIU, Costica ROMAN)

Capitolul 2. Repere istorice in evolutia managementului
(Aurel BURCIU)

Capitolul 3. Organizatii lucrative in economia cunoasterii
(Costica ROMAN)

Capitolul 4. Cultura organizationala
(Aurel BURCIU)

Capitolul 5. Etica in afaceri
(Aurel BURCIU)

PARTEA a II-a PLANIFICAREA

Capitolul 6. Misiunea si obiectivele organizationale
(Aurel BURCIU)

Capitolul 7. Strategii de afaceri
(Valentin HAPENCIUC)

PARTEA a III-a ORGANIZAREA

Capitolul 8. Procesul decizional
(Gabriela PRELIPCEAN)

Capitolul 9. Modele, metode si tehnici decizionale
(Gabriela PRELIPCEAN)

Capitolul 10. Structuri organizatorice in management
(Aurel BURCIU)

PARTEA a IV-a COORDONAREA

Capitolul 11. Introducere in managementul resurselor umane
(Carmen CHASOVSCHI)

Capitolul 12.„Constructia” unei echipe de management
(Aurel BURCIU)

PARTEA a V-a MOTIVAREA

Capitolul 13. Teorii motivationale in management
(Carmen CHASOVSCHI)

Capitolul 14. Salarizare si motivare in economia reala
(Ionel BOSTAN, Carmen NASTASE)

Capitolul 15. Personalitate si stil in management
(Aurel BURCIU)

PARTEA a VI-a CONTROLUL

Capitolul 16. Comportamentul organizational
(Aurel BURCIU)

Capitolul 17. Comunicarea manageriala
(Aurel BURCIU)

Capitolul 18. Controlul managerial
(Aurel BURCIU, Valentin HAPENCIUC)

PARTEA a VII-a DEZVOLTARI, CONCLUZII SI PERSPECTIVE

Capitolul 19. Managementul riscului
(Mihai POPESCU)

Capitolul 20. Managementul international
(Aurel BURCIU)

Capitolul 21. Managementul public
(Aurel BURCIU, Dumitru DIMBU)

Capitolul 22. Tehnici de inteligenta artificiala in management
(Romulus VANCEA)

Capitolul 23. Managementul viitorului
(Aurel BURCIU)

Cuprins:

Table of contents... 17
In loc de prefata... 25
Foreword... 31

PARTEA I. INTRODUCERE... 37

Capitolul 1. Problematica managementului... 39
1. 1. Concept si definire... 39
1. 1. 1. Momente majore in evolutia managementului... 39
1. 1. 2. Managementul ca arta, stiinta si practica... 42
1. 1. 3. Optici/abordari in definirea managementului... 44
1. 2. Ce inseamna a fi manager?... 45
1. 3. Roluri si activitati specifice managerilor... 51
1. 3. 1. Rolurile manageriale in optica lui Mintzberg... 51
1. 3. 2. Alte abordari privind activitatea unui manager... 52
1. 4. Functiile managementului... 54
1. 5. Conceptia sistemica in economie... 57
1. 5. 1. Conceptia clasica asupra sistemelor... 57
1. 5. 2. Conceptia holonica asupra sistemelor... 60

Capitolul 2. Repere istorice in evolutia managementului... 63
2. 1. Evolutia managementului pe plan mondial... 63
2. 1. 1. Scoala clasica... 66
2. 1. 2. Scoala relatiilor umane... 72
2. 1. 3. Managementul modern... 74
2. 2. Managementul romanesc fata de managementul mondial... 77
2. 2. 1. Conectarea Romaniei la realitatile mondiale in perioada 1900-1948... 79
2. 2. 2. Romania in perioada economiei centralizate (1948-1989)... 81
2. 2. 3. Romania ca membra UE... 82
2. 3. Abordari in managementul contemporan... 83

Capitolul 3. Organizatii lucrative in economia cunoasterii... 91
3. 1. Despre teoria firmei si faliment... 91
3. 1. 1. Teoria firmei... 91
3. 1. 2. Institutia falimentului... 95
3. 2. Denumiri si sintagme utilizate... 98
3. 2. 1. Sintagme uzuale in lumea occidentala... 98
3. 2. 2. Forme juridice ale proprietatii in SUA... 103
3. 2. 3. Forme juridice ale proprietatii in Anglia... 104
3. 3. Situatia din Romania. Definirea societatilor comerciale... 105
3. 3. 1. Codul comercial roman... 105
3. 3. 2. Structuri societare in economia romaneasca... 108
3. 3. 3. Analiza comparativa... 110
3. 4. Pozitia societatilor comerciale in sistemul economic romanesc... 112
3. 5. Economia cunoasterii... 115
3. 5. 1. Un nou tip de„resursa”?... 115
3. 5. 2. Caracteristici ale economiei cunoasterii... 117
3. 6. Modelul PESTLE... 119

Capitolul 4. Cultura organizationala... 121
4. 1. Conceptul de cultura... 121
4. 1. 1. Elemente culturale cheie... 121
4. 1. 2. Studiile lui Trompenaars... 123
4. 1. 3. Perspective de abordare asupra culturii... 125
4. 2. Componentele culturii organizationale... 127
4. 2. 1. Filosofie, climat, cultura?... 127
4. 2. 2. Componentele culturii organizationale. Matricea 7-S McKinsey... 128
4. 3. Orientarea culturii catre performanta... 131
4. 3. 1. Performanta prin cultura?... 131
4. 3. 2. Analiza lui Hofstede... 133
4. 4. Inovatia la Peter Drucker... 137
4. 4. 1. Despre inovatia tehnica si sociala... 137
4. 4. 2. Sapte surse de inovare... 139
4. 5. Invatarea la Edward de Bono... 144

Capitolul 5. Etica in afaceri... 153
5. 1. Distinctia intre etica si morala... 153
5. 2. Definitii si„actori” implicati... 157
5. 2. 1. Definitii propuse... 157
5. 2. 2. Teoria stakeholder-ilor... 159
5. 3.„Comercial” si etic?... 162
5. 4. Etica in codurile/reglementarile companiilor... 165
5. 4. 1. Etica in afacerile anilor’80... 165
5. 4. 2. Sursele comportamentului etic... 167
5. 4. 3. Coduri de etica... 171
5. 5. Comportament non-etic in afacerile MNC-urilor... 172
5. 6. Etica in cazul IMM-urilor... 176

PARTEA a II-a PLANIFICAREA... 179

Capitolul 6. Misiunea si obiectivele organizationale... 181
6. 1. Misiunea firmei... 181
6. 1. 1. Misiune, valori, strategii... 181
6. 1. 2. Misiuni declarate de MNC-uri... 183
6. 1. 3. Last step for business vision... 186
6. 2. Obiectivele firmei... 187
...




Autori: Aurel Burciu, Gabriela Prelipcean, Ionel Bostan, Valentin Hapenciuc, Carmen Chasovschi, Costica Roman, Mihai Popescu, Romulus Vancea, Dumitru Dimbu, Carmen Nastase
An aparitie 2008
Nr. de pagini: 688
Format 17x24 cm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0631 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.