Istoria militara a Daciei post-romane 376-614

PRP: 30,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 27,00 lei
Diferență: 3,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2009

DESCRIERE

Acest volum isi propune sa reconstituie istoria miliara a primului secol care a urmat abandonarii Daciei, un secol in care fosta provincie si zonele inconjuratoare populate de dacii liberi au fost implicate in evenimente decisive, cu consecinte de lunga durata, atat pentru istoria viitoare a daco-romanilor, cat si pentru cea a societatii romane tarzii.
Prin Dacia post-romana intelegem tot spatiul marginit de Tisa, Dunare si Nistru care inainte de cucerirea romana a fost populat de triburile geto-dace, in perioada care a urmat retragerii armatei si administratiei romane. Aceasta actiune decisa de imparatul Aurelian a eliminat frontiera dintre teritoriul ocupat si cel ramas in afara provinciei.
Istoria militara a Daciei post-romane a fost de fapt o parte a istoriei contactelor romano-barbare la Dunarea de Jos, in care actorii au fost Imperiul Roman tarziu, gotii, sarmatii, diferitele grupuri de daci inca neromanizati si populatia daco-romana ramasa pe teritoriul fostei provincii. Ceea ce tratam in aceasta carte nu este istoria romanitatii nord-dunarene, si nici problema continuitatii de locuire, ci istoria conflictelor care s-au desfasurat in spatiul dacic.

dr. Alexandru Madgearu
Autor: Alexandru Madgearu

Aparitia acestei carti era necesara, mai ales pentru ca multe lucrari de specialitate tratand chiar mai recent acest segment de istorie au ramas in urma fata descoperirile ultimelor decenii. Or, autorul este la curent cu acestea pana la cele chiar foarte recente. Este ceea ce face ca aceasta parte a doua a Istoriei militare a Daciei post-romane care cuprinde acum intervalul anilor 376-614 sa improspateze imaginea uneori deformata a situatiei acestui teritoriu. Aceasta chiar daca, precum se exprima autorul in introducere, dintre descoperirile arheologice acumulate, putine sunt relevante pentru istoria militara avuta in vedere. Ele sunt, totusi, indirect, foarte utile si acestui camp de investigatie.

prof. univ. dr. Alexandru Barnea, Universitatea din Bucuresti

Nr. pagini: 200
Format: 17x24
Nr. planse: 8

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0882 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.