Kombucha. Ciuperca miraculoasa (Harald Tietze)
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
DESCRIERE
Povestea a inceput in Orient, unde "ciuperca magica" este un aliment si un remediu. In scurt timp Kombucha a calatorit din Asia catre Europa Occidentala unde este privita ca o bautura delicioasa si sanatoasa si ca parte a unei diete echilibrate.
Cultura de Kombucha reprezinta simultan un proces alimentar si o maniera de relaxare, la fel ca si gatitul. Diferenta consta in faptul ca exista posibilitati diferite de a cultiva Kombucha. De regula, aceasta este cultivata numai in ceai negru sau verde. Orice alt ceai este insa la fel de potrivit pentru a creste Kombucha in el, mai ales daca este amestecat cu ceai verde. Exista circa 10. 000 de tipuri de ceaiuri medicinale care pot fi folosite ca mediu de cultura pentru Kombucha, separate sau in amestec, ceea ce conduce la o mare varietate de culturi.
Fragment din carte
Poate fi considerata Kombucha un remediu vindecator miraculos? Ori de cate ori expresii precum „remediu vindecator miraculos”, devin automat sceptic. Personal, nu cred sa existe un remediu miraculos universal (la fel cum nu exista o singura cauza pentru o boala particulara).
Cercetatorii recunosc ca ceaiul de Kombucha echilibreaza digestia si ajuta la regularizarea excretiilor. „Noi suntem ceea ce mancam”, afirma un vechi proverb. Hipocrate spunea: „Moartea apare pentru prima data in intestinele noastre”, facand o asociere intre numeroase boli si problemele digestive. Potrivit expertilor, vindecarea florei digestive este primul si cel mai important pas in vindecarea oricarei boli. Medicina traditionala foloseste in acest scop Kombucha, obtinand rezultate atat de fantastice incat nu este de mirare ca au aparut nume precum „ciuperca magica sau miraculoasa”.
Cum va puteti fermenta propria cultura de Kombucha
Reteta de baza
Ingrediente:
2 litri de apa fiarta
160 grame de zahar
6 grame (sau 2 pliculete) de ceai negru sau verde
O ciuperca sanatoasa de Kombucha
100 ml ceai deja fermentat de Kombucha („cultura-mama” sau „de pornire”)
Turnati cele 160 de grame de zahar in apa fiarta, intr-un vas de portelan, sticla sau ceramica, si amestecati pana cand se dizolva. Adaugati ceaiul si lasati-l timp de 5 minute, apoi strecurati (sau scoateti pliculetele). Lasati ceaiul sa se raceasca, adaugati ciuperca de Kombucha si „cultura de pornire”. Acoperiti recipientul cu o bucata de panza care sa permita circulatia aerului, pe care o puteti fixa cu un elastic. In acest fel, va veti asigura ca insectele nu vor intra in vasul de fermentare.
CUPRINS
Originea ciupercii Kombucha
Kombucha in tarile occidentale
Numeroasele nume ale Kombucha-ei
Kombucha – adevar sau fictiune?
Prostii vehiculate in legatura cu Kombucha
Ce este Kombucha?
Chefirul, iaurtul ti alte culturi vii similare
Combucha
Ceaiul Kombu
Ciuperca Kombucha – o uzina biologica
Kombucha nu este tot una cu Kombucha. Ce este adevarata Kombucha?
Poate fi considerata Kombucha un remediu vindecator miraculos?
Fermentarea lactica acida
PH-ul Kombucha-ei
Cum va puteti cultiva propria cultura de Kombucha
Care este temperatura corecta
Recipientele de fermentare
Procesul de fermentare continua
Probleme asociate cu procesul de fermentare a Kombucha-ei
Nicotina – o otrava letala pentru ciuperca
Pastrati deoparte o ciuperca separata de rezerva
Ce trebuie sa faceti in cazul in care ciuperca oboseste si refuza sa se mai reproduca
Kombucha – o bautura alcoolica?
Poate fi mancata ciuperca?
Durata de viata a ciupercii
Uscarea ciupercii
Folosirea extractului presat de Kombucha de catre diabetici si pentru calatorii
Cum trebuie stocata Kombucha dupa fermentare
Ceaiuri din plante medicinale care pot fi fermentate impreuna cu Kombucha
Care este ceaiul cel mai potrivit?
Rafinarea ceaiurilor din plante medicinale prin procesul de fermentare impreuna cu Kombucha
Ce plante pot fi folosite pentru procesul de fermentare a Kombucha-ei
Au plantele medicinale efecte secundare negative?
Cand trebuie baut un anumit ceai din plante medicinale?
Comercializarea Kombucha-ei
Kombucha preparata acasa – cel mai important pas in procesul de vindecare
Medicina moderna si Kombucha
Dozajul, cat de mult trebuie sa bem si cat de mult putem bea?
Efectele folosirii Kombucha-ei pe perioade lungi de timp
Transformarea zaharului prin procesul de fermentare a Kombucha-ei
Se poate folosi miere in loc de zahar?
Otetul de Kombucha
Pastrarea Kombucha-ei
Kombucha – bauturi amestecate
Sampania Kombucha
Are Kombucha efecte secundare negative?
Poate fi vindecat cancerul cu ajutorul Kombucha-ei?
Papaya – un medicament impotriva cancerului?
Detectarea cancerului in primele faze sporeste sansele de vindecare
Kombucha – un remediu vindecator pentru astmatici
Tulburari ale somnului
Sindromul Oboselii Cronice (SOC)
Tulburari ale prostatei
Diabeticii si Kombucha
Poate dizolva Kombucha pietrele la vezica urinara?
Scleroza multipla
Diaree
Constipatie cronica
Psoriazis
Afectiuni ale stomacului si intestinelor
Retentia de lichide la nivelul picioarelor
Colesterol
Hipertensiune
Reumatism
Artrita
Guta
Afectiuni renale
Raceli cronice
Kombucha – un remediu pentru amigdalita
Bronsita
Candida Albicans
SIDA
Folosirea ciupercii sub forma de compresa
Rani si ulceratii
Folosirea Kombucha-ei pentru scopuri cosmetice
Baia cu Kombucha
Putem slabi cu ajutorul Kombucha-ei?
Kombucha pentru tinerii de peste 80 de ani
Kombucha – un remediu pentru impotenta
„Doparea” cu Kombucha
Kombucha a fost adoptata de veterinari
Epilog
Sanatatea inseamna echilibru
Metodele „Noii Epoci (New Age)” – metodele cele mai vechi ale umanitatii
Medicina moderna redescopera vindecarea miraculoasa - efectul placebo
Inlocuiti sinuciderea cu furculita si cutitul printr-un post sanatos
Casa noastra – principala problema de mediu
Multumiri si marturii
Studii referitoare la Kombucha
Nr. pagini: 189
Format: 13 x 20 cm
Anul reeditarii: 2014
Traducator: Cristian Hanu
REVIEW-URI