Lectia de matematica, auxiliar pentru clasa a VII-a. Teorie si aplicatii de Rodica Maracineanu
DESCRIERE
Cartea autorului Rodica Maracineanu „Lectia de matematica, auxiliar pentru clasa a VII-a. Teorie si aplicatii de Rodica Maracineanu" de la editura LITERA
Dragi elevi, citirea acestui cuvant de intampinare ne confirma faptul ca ati considerat necesar si util sa deveniti parteneri ai unui proiect detaliat de invatare a matematicii.
In cadrul acestui parteneriat, fiecare si-a asumat roluri bine definite care sa asigure succesul invalarii:
- colectivul de autori - prin faptul ca a structurat in paginile canii continuturile programei de clasa a VII-a, evidentiind notiunile-cheie (termeni, proceduri de calcul, algoritmi), actiuni-cheie care fundamenteaza invatarea, zona de exersare si de asigurare a transferului, precum si trimiteri catre domenii conexe matematice, catre fapte de istorie matematica sau catre curiozitati din lumea numcrelor si a figurilor geometrice;
- voi, elevii prin faptul ca accesarea informatiilor si rezolvarea sarcinilor de lucru propuse in mod ctapizat, ritmic, temeinic si personalizat determina construirca unei personalitati capabile sa comunice argumente si idei bazate pe rationamente logice si sa actioneze constient pentru obtinerea de rezultatc benefice.
- profesorii care va coordoneaza - prin faptul ca pot urmari, pe etape, nivelul si calitatea rezolvarilor asociate sarcinilor de lucru din carte, optimizand astfel efortul pc carc trebuic sa-I depuncti in invatarea matematica;
- parintii care va sustin - prin faptul ca pot stabili, in acord cu voi, planuri dr invatare realiste.
Pentru a asigura usurinta in utilizare, materialul grupeaza continuturile programei scolare in 9 unitati de continut. Cele 9 unitati contin lectii de consolidare a invatarii, oferind un preambul teoretic, urmate de zona de exersare, care introduce gradual elevul in zona de activitate, de la nivel de dificultate scazut la unul ridicat. Rubrica „Stiati ca..." are rol de captare a atentiei, de fumizare de motivatii de invatare, de evidentiere a utilitatii matematicii in viata de zi cu zi sau in contexte interdisciplinare. La finalul fiecarei unitati de continut exista zona de (auto)evaluare, organizata similar testelor propuse la Evaluarca nationala (sustinuta la finalul de clasa a VIII-a), pentru a crea obisnuinta cu astfel de evaluari.
Recomandtim ca secventele de (auto)evaluare sa se realizeze respectand urrnatoarele etape:
- dupa parcurgerea integrala a tuturor activitatilor asociatc unitatii de invatare: astfel, evaluarea capata sens;
- dupa asigurarea tuturor conditillor necesare evaluarii (respectarea timpului, elemente de confort si concentrare liniste, creion, pix, culori, instrumente de desen etc.).
Nu uitati ca la fiecare instrument de evaluare punctajul este de 100 de puncte, compus din 90 de puncte acordate raspunsurilor corecte si 10 puncte (din oficiu).
Un sfat: punctajul pe care il obtineti este important, insa, pentru a beneficia de toate atuurile evaluarii, verificati cu profesorul de la clasa modul in care ati formulat raspunsurile si notati-va erorile de rationament sau alte observatii care va sunt fumizate pentru a va imbunatati invatarea.
Speram ca, la finalul clasei a VII-a, parcurgerea intregului material propus de colectivul de autori sa fi contribuit la oblinerea unor rezultate scolare foarte bune, sporind, in acelasi timp, increderca in voi, in puterea voastra de munca si in puterea ideilor pe baza carora comunicati cu cei din jur!
Succes!
Colectivul de autori
Nr. de pagini: 168
Anul aparitiei: 2018
Autori: Rodica Maracineanu, Daniela Boanta, Elena Tincu, Felicia Madalina Mocanu, Viorel Doia, Tancica Dorela Francu, Monica Lucica Coada, Nadia Grad, Alina Ghiricioglu, Gabriel Vrinceanu, Iliana Dumitrescu
REVIEW-URI