Legea privind procedura insolventei persoanelor fizice. Cod 575. Actualizat la 5. 07. 2015 - Include index alfabetic la noua Lege a insolventei

PRP: 7,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 6,79 lei
Diferență: 1,11 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015

DESCRIERE

Context legislativ

Dupa un parcurs legislativ sinuos, marcat de indelungi dezbateri, interventii ale Fondului Monetar International si argumente pro si contra aduse de reprezentantii bancilor, ai societatii civile, ai mediului de afaceri si nu numai, Legea privind procedura insolventei persoanelor fizice a fost in sfarsit publicata in Monitorul Oficial la sfarsitul lunii iunie, urmand a intra in vigoare in termen de 6 luni.

Legea instituie o procedura colectiva pentru redresarea situatiei financiare a debitorului persoana fizica, de buna-credinta, acoperirea intr-o masura cat mai mare a pasivului acestuia si descarcarea de datorii.

Despre lucrare

Culegerea contine Legea nr. 155/2015 in forma integrala, expunerea de motive a acesteia (care stabileste ca scop al actului normativ necesitatea existentei unor reglementari clare si coerente care sa protejeze persoanele fizice, debitori de buna-credinta, de situatia in care, sufocati de cumulul de datorii, ajung in imposibilitate de plata) si note explicative privitoare la prevederile specifice, cuprinzand, printre altele, explicatii pe larg privind demararea  procedurii de insolventa, planul de stingere a datoriilor, lichidarea activelor debitorului sau stingerea datoriei reziduale.

In plus, legea-cadru face trimiteri punctuale catre articole din noul Cod civil, noul Cod de procedura civila si noul Cod penal, care au fost introduse in culegere, pentru o viziune de ansamblu asupra normelor aplicabile in materie.

Din cuprins

    Legea nr. 151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice (M. Of. nr. 464 din 26 iunie 2015)
    Expunerea de motive
    Note explicative privitoare la prevederile specifice
    corelatii legislative cu NCC, NCPC si NCP

Nr. de pagini: 80
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0492 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.