Liviu Vasilica si alte destine frante prematur ale unor mari rapsozi

PRP: 14,99 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 12,74 lei
Diferență: 2,25 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:

DESCRIERE

Liviu Vasilica (2 iulie 1950, Plosca, Teleorman – 19 octombrie 2004, Bucuresti) a fost un cantaret de muzica populara romaneasca din judetul Teleorman, de profesie medic pediatru. Si-a inceput activitatea artistica de solist vocal de muzica populara inca din perioada studentiei (la Medicina, 1974-1980), clasandu-se pe primul loc la toate etapele nationale ale Festivalurilor Artei Studentesti, pentru originalitatea repertoriului si a stilului de interpretare. A debutat in cadrul emisiunii TV Tezaur folcloric de pe postul national TVR1. A facut primele inregistrari la Institutul de Etnografie si Folclor „Constantin Brailoiu”.

Pasiunea pentru folclor l-a determinat sa colectioneze costume populare autentice teleormanene, realizand, in numai cativa ani, o bogata colectie care se afla in prezent in patrimoniul Ansamblului de Cantece si Dansuri „Burnasul” din Alexandria.

Liviu Vasilica s-a nascut in a doua zi a lunii iulie a anului 1950, in comuna Plosca, judetul Teleorman. Parintii sai erau intelectuali, oameni de vaza ai vremii, tatal director de scoala si mama profesoara. De mic copil a fost fascinat de Maria Tanase, pe care o asculta cu atentie la radio. Maestrul a invatat primele cantece de la un rapsod teleormanean pe nume Gogu Ivascu. Visul parintilor pentru fiul lor, Liviu, era ca acesta sa devina farmacist…

‒     Destinul tragic al ultimului rapsod autentic din Teleorman si nu numai

‒     ANEXA. Repertoriu si discografie Liviu Vasilica (selectie)

‒     Ciudata moarte a lui Ion Artur

‒     Mitel Dragulin, disparitia unui mare interpret al folclorului oltenesc

‒     Miorita in varianta noua sau cum a fost ucis la stana un ciobanas vrancean, faimos rapsod popular

‒     Drama lui Alexandru Jidveianu, singurul cantaret maghiar care canta exclusiv folclor romanesc

‒     Ciudatul sfarsit al cantaretului Nicolae Sulac, …otravit sistematic cu mercur sau aluminiu?

‒     Soc! Rapsodul care s-a sinucis pe 1 ianuarie 2018!

‒     Cand nici pelerinajul la Sfantul Mormant nu te mai poate ajuta… Caleidoscopul mortilor ciudate ale unor vedete ale muzicii de petrecere: Aurelian Preda, Mihai Ciobanu, Nelu Sarbu, Ciprian Gatina, Nicu Bela

‒     Titi Botez si ultimul acord al melodiei Sub balcon eu ti-am cantat o serenada

‒      My Prayer, cantata de Roy Orbison, a fost scrisa de un „lautar” din Tulcea!

  

Vedetele muzicii de petrecere (18 volume)

In fond, de ce nu?!? Dincolo de prejudecatile curente, de privirile dispretuitoare aruncate de snobii plini de ifose si de comentariile dezaprobatoare facute de aparatorii „valorilor autentice” ale folclorului nostru, cultura muzicii de petrecere de azi a suferit si sufera in continuare o serie de mutatii (dramatice pentru unii!) imposibil de ignorat.

Probabi ca nicaieri acest gen muzical nu are popularitatea incredibila inregistrata in Romania. Astfel ca, intre a-l ignora elitist sau a-l adula fara limite, preferam sa incercam sa-l explicam, apeland la exemplele vii, de marca (la propriu!), sau luand in considerare unii dintre stramosii sai mai mult sau mai putin neasteptati…

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0577 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.