Ma vindec - Ghid in ajutorul bolnavilor de cancer de Anne Ancelin Schutzenberger
DESCRIERE
Cartea autorului Anne Ancelin Schutzenberger „Ma vindec Ghid in ajutorul bolnavilor de cancer de Anne Ancelin Schutzenberger" de la editura PHILOBIA
- De ce apare cancerul?
- Cum putem scapa de el atunci cand mobilizam in acest scop toate fortele medicale, dar si psihice si mentale?
- Prin ce se deosebesc persoanele care supravietuiesc de cele care mor, in conditiile in care au acelasi diagnostic si acelasi prognostic?
Lucrand indeaproape cu bolnavii al caror proces de vindecare a decurs foarte bine ori care s-au insanatosit in mod miraculos, Anne Ancelin Schützenberger a elaborat o metoda de ingrijire complementara fata de abordarea medicala clasica.
Metoda ei este axata pe abordarea fiintei umane ca intreg, folosind in principal, pe langa ingrijirile medicale primite, intelegerea contextului si a mediului familial, gestionarea stresului, relaxarea, vizualizarea si analiza mecanismelor inconstiente ce au dus la imbolnavire sau care saboteaza procesul de vindecare.
Vindecarea de o boala grava necesita nu numai o supraveghere medicala, ci si existenta dorintei de a trai a pacientului si revigorarea puterii sale de insanatosire. Iar pacientul, asa cum ne demonstreaza cartea de fata, isi poate reactiva mecanismul de autoreparare al propriului organism.
O lectura indispensabila pentru toti cei care vor sa inteleaga pe deplin cauzele propriei boli si ce pot face ca sa traiasca – singuri sau alaturi de medic, psihoterapeut si familie.
Despre autor:
Creatoarea conceptului si a scolii de psihogenealogie, Anne Ancelin Schützenberger este pioniera acestui domeniu devenit astazi unul de referinta pentru analiza de sine si chiar pentru psihanaliza. Autoarea combina in mod ingenios pregatirea sa initial psihanalitica, indelungata experienta universitara si de supervizare si deceniile de practica terapeutica neintrerupta cu generatii de pacienti.
Din 1970, incepe sa se formeze in metodele complementare de tratare a cancerului si de asistenta psihologica a bolnavilor si a familiilor acestora. De peste trei decenii se ocupa in mod curent de bolnavi de cancer in faza terminala, rata de supravietuire ca urmare a metodei propuse de ea fiind relativ mare, reusind astfel sa schimbe in bine o multime de destine.
In calitate de profesor emerit, Anne Ancelin Schützenberger coordoneaza de peste patruzeci de ani laboratorul de cercetare in psihologie sociala al Universitatii din Nisa. In plus, sustine conferinte si activeaza ca formatoare de specialisti pe toate continentele. Incepand din anii '70, este consultant al Natiunilor Unite.
Nr. de pagini: 304
Anul aparitiei: 2017
REVIEW-URI