Manual de drept civil. Teoria generala a obligatiilor. Note de curs. Teste-Grila

PRP: 59,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 53,10 lei
Diferență: 5,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2019
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cartea autorului Adrian Stoica „Manual de drept civil. Teoria generala a obligatiilor. Note de curs. Teste-Grila" de la editura UNIVERSUL JURIDIC

Manualul de teoria generala a obligatiilor pe care il prefatam cuprinde notele de curs si teste-grila intocmite de domnii Adrian Stoica si Valentin Beleniuc - cadre didactice universitare la Facultatea de Drept a Universitatii,, Ovidiu" din Constanta -, elaborate in baza unui plan bine intocmit, raportat la exigentele unui curs universitar si la destinatarii sai nemijlociti, studentii si, mai putin, masteranzii sau doctoranzii.
Este stiut ca materia obligatiilor, coloana vertebrala a dreptului civil, se distinge prin tehnicitate deosebita, logica juridica ireprosabila si un grad sporit de abstractizare, ceea ce face dificil studiul ei, mai ales la nivelul primilor ani de licenta, cand se paseste in tainele dreptului civil, in cadrul caruia dreptul obligatiilor reprezinta una dintre cheile de bolta.

In acest context si in lumina Noului Cod civil, care a unificat, se stie, materia obligatiilor civile si comerciale (cf. M. Nicolae, Unificarea dreptului obligatiilor civile si comerciale, Ed. Universul Juridic, Bucuresti, 2015), autorii si-au propus sa trateze sumar, dar limpede, elementele fundamentale ale teoriei generale a obligatiilor, respectiv notiunea de obligatie civila, izvoarele (sursele) obligatiilor (in principal contractul, dar si actul juridic civil unilateral ca izvor de obligatii, faptul juridic licit generator de obligatii - gestiunea de afaceri, plata nedatorata, imbogatirea fara justa cauza - si fapta ilicita generatoare de prejudicii - cunoscuta mai degraba sub forma raspunderii civile delictuale), executarea obligatiilor, transmisiunea si transformarea obligatiilor, stingerea obligatiilor, obligatiile afectate de modalitati si obligatiile plurale, inclusiv garantarea obligatiilor.

Nu lipsesc nici trimiteri comparative la recenta reforma franceza a dreptului obligatiilor si contractelor, operata prin Ordonanta Guvernului nr. 2016-131 din 10 februarie 2016, punand in evidenta faptul ca intre cele doua reglementari exista destule puncte comune, in deplin acord cu proiectele europene de unificare a dreptului privat, in cadrul unui cod civil european [cf. Principiile dreptului european al contractelor (Lando), Draftul comun de referinta (von Bar)], de natura sa contribuie la formarea ori, cel putin, sa puna bazele unui novum ius civile Europaeum.

Manualul, cum rezulta si din titlul sau, cuprinde si un consistent si extrem de util set de teste-grila, grupate pe principalele institutii ale obligatiilor, teste care permit studentilor sa-si verifice cunostintele in cadrul unei autoevaluari directe si rapide, fara a recurge la alte manuale sau lucrari special destinate acestui scop.

In incheiere, sperand ca manualul de fata va fi primit in mod pozitiv de cei carora le este adresat, dorim autorilor sa continue cercetarea in materia atat de fascinanta si mereu provocatoare a obligatiilor si, pe baza rezultatelor obtinute, sa-l completeze si sa-l imbogateasca in editiile lui viitoare, astfel incat sa devina un instrument util de lucru nu numai pentru studenti, ci si pentru masteranzi si doctoranzi, inclusiv pentru practicienii dreptului.

Marian NICOLAE



ISBN: 978-606-39-0415-8
Nr pagini: 330
Format: Academic
Anul aparitiei: 2019

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0504 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.