Mihaela Vasioiu - Cresterea crapului - Colectia ferma

PRP: 40,95 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 36,86 lei
Diferență: 4,09 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Despre animale

DESCRIERE

Cartea autorului Mihaela Vasioiu „Mihaela Vasioiu - Cresterea crapului - Colectia ferma" de la editura GRAMEN

 In zilele noastre, acvacultura joaca un rol important in aprovizionarea cu peste pe plan mondial, datorita evolutiei tehnologiilor de crestere si de procesare. Estimarile date de Food and Agriculture Organization (FAO), arata ca 47% din cantitatea de peste consumata de om, provine din acvacultura.
 
Avand in vedere ca populatia mondiala va creste numeric in urmatoarele decenii, cererea de peste va fi tot mai mare. Capturile de peste salbatic sunt deja exploatate la maximum, acvacultura trebuind sa faca fata cererilor; dar, pentru ca aceasta ramura sa fie durabila, trebuie sa punem bazele unor crescatorii asiguratoare.
 
Principalele specializari ale pisciculturii sunt: Salmonicultura, Cyprinicultura, Sandrocultura, Vallicultura s. a.
 
Cyprinicultura, care formeaza si obiectul lucrarii de fata, defineste activitatea de crestere controlata a speciilor de pesti din familia Cyprinidae si este una din componentele de baza ale acvaculturii.
 
 CUPRINS:

CAPITOLUL I. Premise in cresterea crapilor

1. 1. Introducere in Piscicultura – Cyprinicultura

1. 2. Importanta pestelui in alimentatia omului

1. 3. Regiuni favorabile de crestere a crapului in Romania

 

CAPITOLUL II. Particularitatile crapilor

2. 1. Specii de crapi

2. 1. 1. Crapul comun (Cyprinus carpio)

2. 1. 2. Crapul oglinda (Cyprinus carpio specularis)

2. 1. 3. Crapul golas (Cyprinus carpio nudus)

2. 1. 4. Amurul sau Cteno (Ctenopharyngodon idella)

2. 1. 5. Fitofagul (Hypophthalmichthys molitrix) si

Novacul (Aristichtys nobilis)

2. 1. 6. Scoicarul (Mylopharyngodon piceus)

2. 1. 7. Crapul Lausitz (Cyprinus Carpio var. typica)

2. 1. 8. Crapul ornamental (Koi)

2. 2. Biomorfologia cyprinidelor in general si a Crapului in special

2. 2. 1. Morfologia externa

2. 2. 2. Morfologia interna

2. 3. Crapul: obiceiuri, hrana, reproducere

 

CAPITOLUL III. Tehnologii si tehnici de crestere a cyprinidelor

3. 1. Tehnici si amenajari de crestere a crapului

                    3. 1. 1. Tipuri de terenuri indicate pentru amenajari

               sistematice

               3. 1. 2. Instalatii hidrotehnice

                           3. 1. 2. 1. Instalatii pentru alimentarea cu apa

                           3. 1. 2. 2. Instalatii pentru evacuarea apei

                           3. 1. 2. 3. Instalatii pentru traversarea obstacolelor

                           3. 1. 2. 4. Instalatii de pescuit

               3. 1. 3. Constructii hidrotehnice

                           3. 1. 3. 1. Digurile

                           3. 1. 3. 2. Canalele

3. 1. 4. Tipuri de helesteie (Helesteie de reproducere, Helesteie de predezvoltare, Helesteie de crestere, Helesteie de iernat, Helesteie de parcare, Helesteie de carantina)

3. 2. Sisteme de crestere a crapului

3. 2. 1. Cresterea crapului in monocultura

3. 2. 1. 1. Biotehnologia reproducerii natural dirijate la crap

3. 2. 1. 2. Biotehnologia reproducerii artificiale a crapului

3. 2. 1. 3. Formarea loturilor de reproducatori

        3. 2. 2. Cresterea crapului in policultura

3. 2. 2. 1. Cresterea linului (Linnaeus)

3. 2. 2. 2. Cresterea lopatarului (Polyodon spathula)

3. 2. 2. 3. Cresterea somnului (Silurus glanis Linnaeus)

3. 2. 2. 4. Cresterea salaului (Stizostedion lucioperca Linnaeus)

3. 2. 2. 5. Cresterea stiucii (Esox lucius Linnaeus)

3. 2. 2. 6. Cresterea carasului (Carassius auratus gibelio Bloch)

3. 2. 3. Biotehnologia cresterii in vara I a crapului

3. 2. 3. 1. Helesteiele de crestere

3. 2. 3. 2. Biotehnologiile

3. 2. 3. 3. Pregatirea incintelor de crestere

3. 2. 3. 4. Hrana si metode de administrare a hranei

3. 2. 3. 5. Monitorizarea mediului

3. 2. 3. 6. Bolile puilor de crap

3. 2. 3. 7. Pradatorii puilor de crap

3. 2. 4. Biotehnologia cresterii crapului, in monocultura, in

vara a II-a si vara a III-a

3. 2. 4. 1. Cresterea in helesteie

a. Pregatirea helesteului de crestere

b. Hrana si procedurile de administrare

c. Monitorizarea pestelui

d. Intretinerea helesteielor

e. Pescuitul de recolta

f. Iernarea crapului

3. 2. 4. 2. Cresterea in viviere flotabile si instalatii climatizate

a. Tehnica necesara

b. Caracterizarea biotehnologiilor

c. Pregatirea incintelor de crestere

d. Hrana si procedurile de administrare

e. Pescuitul de recolta

 

CAPITOLUL IV. Retete culinare

Reteta Nr. 1. Crap prajit

Reteta Nr. 2. Crap in sos de rosii cu usturoi

Reteta Nr. 3. Saramura de crap

Reteta Nr. 4. Crap cu ceapa la cuptor

Reteta Nr. 5. Ciorba de crap

Reteta Nr. 6. Crap rasol

Reteta Nr. 7. Piftie (racitura) de crap

Reteta Nr. 8. Mancare de crap

Reteta Nr. 9. Plachie de crap

Reteta Nr. 10. Crap la cuptor

Reteta Nr. 11. Crap umplut

 

Format: 16*15

Numar pagini: 205

Anul aparitiei: 2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0540 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.