Modelul social romanesc

Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:

DESCRIERE

Ca orice alta tara din zona cunoscuta in trecut ca Europa de Est, Romania trebuie sa infrunte dificultatile rezultate dintr-o tranzitie ce s-a dovedit a fi mult mai dificila decat au sperat multi. De curand am citit o carte despre tranzitie, scrisa de economistul si filozoful politic maghiar Janos Kornai, in care el afirma ca in urma cu trei decenii eliberarea de dominatia sovietica a tarii sale si statutul de membru al Uniunii Europene pareau un vis imposibil. Acel „vis imposibil”, continua el, a devenit o realitate. Si ce s-a intamplat? Cetatenii par a fi mai nemultumiti decat erau inainte, lucrurile evolueaza mai incet, si cateva categorii sociale resimt o nostalgie fata de acel trecut.

     Asa cum Mircea Geoana precizeaza in aceasta carte importanta, aceste sentimente sunt vii si vizibile si in Romania. Procesul de reformare, ce a fost o conditie a aderarii la UE, a fost mult prea lung si, uneori, dureros. Si, totusi, beneficiile par sa apara foarte greu. El are dreptate atunci cand afirma ca un model social romanesc trebuie construit pentru a maximiza beneficiile (care, in ciuda perceptiei publice, sunt mari) si, in acelasi timp, pentru a face fata provocarilor. Drept rezultat, societatea va putea, folosindu-si propriile resurse de talente si competenta, sa isi creeze un loc mai bun in lume.

Anthony Giddens

An aparitie 2008
Nr. de pagini 232
Format 14x20

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0665 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.