Olympiad Problems from all over the World. 9th Grade Content. Colectia Supermate
DESCRIERE
Cartea autorului Dumitru Batinetu-Giurgiu „Olympiad Problems from all over the World. 9th Grade Content. Colectia Supermate" de la editura CARTEA ROMANEASCA
Profesorul D. M. Batinetu-Giurgiu s-a nascut la 27 ianuarie 1936, in comuna Pietrosani, judetul Vlasca.
A fost asistent universitar titular la Catedra de Matematica a Institutului Politehnic „Gh. Asachi” din Iasi (1965-1968), cercetator stiintific la Institutul de Cercetari Forestiere din Bucuresti (1968-1970), asistent universitar titular la Catedra de Matematica-Fizica a Institutului Agronomic „Nicolae Balcescu” din Bucuresti (1970-1972), apoi profesor titular la Colegiul National „Matei Basarab” si la Colegiul National „Ion Creanga” din Bucuresti.
De asemenea a fost redactor principal titular la Gazeta Matematica si la revista Arhimede din Bucuresti.
A facut parte din Comitetele de redactie ale revistelor: Gazeta Matematica, Octogon Mathematical Magazine, Recreatii matematice din Iasi, Sinus din Suceava, Creatii matematice din Suceava, Revista de Matematica „Dimitrie Pompeiu” din Bucuresti, Revista Matematica din Timisoara, Revista Arhimede din Bucuresti, Revista de Matematica si Informatica din Constanta, Revista Matematica din Valea Jiului, Revista Sfera Matematicii din Bailesti, Revista Alpha din Craioava si Erdelyi Matematikai Lapok din Brasov (in limba maghiara).
A colaborat la Buletinul Stiintific al Universitatii „POLITEHNICA” din Timisoara, Analele Stiintifice ale Universitatii „OVIDIUS” din Constanta, Revista de Matematica din Craiova (CARDINAL), Revista de Matematica din Galati, Revista Matematica din Hunedoara, Foaie Matematica din Republica Moldova, Revista Matematica din Valcea, Educatia Matematica a Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, Lucrarile seminarului de Creativitate Matematica a Universitatii de Nord din Baia- Mare, Lucrarile Seminarului de Didactica Matematicii a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, Mathlap din Cluj-Napoca (in limba maghiara), revista POLYGON din SZEGED, Ungaria.
A publicat in reviste din tara si din strainatate un numar de peste 500 de articole si note matematice, a propus in reviste de matematica sau la diverse concursuri, olimpiade matematice si la barajele pentru alcatuirea echipelor olimpice internationale ale Romaniei peste 2500 de probleme. Are un numar mare de articole si note matematice scrise in colaborare cu diversi matematicieni. A tiparit la diverse edituri peste 35 de culegeri de probleme de matematica.
A participat la pregatirea loturilor nationale olimpice ale Romaniei si la pregatirea elevilor in diverse tabere nationale de matematica.
Chirciu, Marin
Nascut pe 1 iunie 1953 in comuna Barastii de Vede judetul Olt. A absolvit scoala generala in comuna natala, liceul Nicolae Balcescu din Pitesti si Facultatea de Matematica a Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi. In prezent este profesor de matematica la Colegiul National Zinca Golescu din Pitesti. A publicat carti in domeniul matematicii pentru invatamantul liceal si gimnazial in vederea pregatirii elevilor pentru activitatea la clasa, pentru evaluare nationala, examenul de bacalaureat si admiterea in invatamantul superior, dar si pentru pregatirea olimpiadelor si concursurilor scolare. Este, de asemenea, colaborator al unor publicatii de matematica: Gazeta Matematica, Revista Matematica din Timisoara.
Sitaru, Daniel
Nascut pe 9 August 1963 in Craiova, este profesor la Colegiul National Economic “Theodor Costescu” in Drobeta Turnu-Severin. A publicat 33 de carti de matematica, ultimele doua, “Math Phenomenon” si “Algebraic Phenomenon”, sunt foarte apreciate in toata lumea. Este editor fondator al “Romanian Mathematical Magazine”, o Revista Interactiva de Matematica cu 3. 200. 000 visitors in 2017 (www. ssmrmh. ro). Multe problem din cartile sale au fost publicate in reviste cunoscute ca “American Mathematical Monthly”, “Crux Mathematicorum”, “Math Problems Journal”, “The Pentagon Journal”, “La Gaceta de la RSME”, “SSMA Magazine”. A publicat de asemenea un numer impresionant de probleme originale in toate revistele matematice din Romania (GMB, Cardinal, Elipsa, Argument, Recreatii Matematice). Articolele sale din “Crux Mathematicorum” si “The Pentagon Journal” au fost foarte apreciate.
Stanciu, Neculai
Neculai Stanciu a absolvit Facultatea T. C. M. din cadrul Universitatii Tehnice ’’Gheorghe Asachi’’, Iasi in anul 1991. In 1998 a obtinut licenta in Matematica, la Facultatea de Matematica si Informatica, din cadrul Universitatii Bucuresti. A absolvit in 2007 cursurile de master in Management Educational si Comunicare Institutionala la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice “David Ogilvy”, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative Bucuresti. Preda, de 21 ani, Matematica, in prezent la Scoala gimnaziala ’’George Emil Palade’’, Buzau.
Este permanent preocupat de cultivarea creativitatii elevilor. In acest sens, indruma activitatea Cercului de matematica – Sclipirea Mintii, organizeaza lectii in cabinetul AEL si ii implica in diferite proiecte de creatie, problem posing si problem solving.
Publica articole de specialitate in cele mai importante reviste nationale si internationale.
Este Prim-Vicepresedinte al Societatii de Stiinte Matematice din Romania, filiala Ramnicu Sarat din 28 ianuarie 2012 si directorul Revistei de Cultura Matematica ’’ Sclipirea Mintii ’’ din 2007
An aparitie: 2018
Format: 23, 5 X 16
Numar pagini: 312
REVIEW-URI