Palatul Patriarhiei (Nicolae St Noica)

Preț: 80,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2008

Scrie un review!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

“Palatul Patriarhiei. Personalitati si semnificatii din istoria constructiei sale”, de Nicolae St. Noica
Editura Cadmos, Bucuresti, 2008
Cuvant-inainte de Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei

Prin bunavointa domnului Horia Matei, am descoperit zilele trecut editura Cadmos si, mai ales, doua dintre albumele sale din anii trecuti, aparute in conditii grafice de exceptie si in acelasi timp continand informatii documentare inedite si extrem de interesante: Palatul Patriarhiei si Lucrari publice din vremea lui Carol I, sub semnatura lui Nicolae St. Noica.

Ambele lucrari sunt o splendoare de informatii interesante din punct de vedere istoric si arhitectonic, reusind sa surprinda lucruri putin stiute nici macar de cunoscatori, precum si multe imagini inedite si frumos asezate intr-un album care nu trebuie sa lipseasca niciunui pasionat.

Prima dintre lucrari, pe care am citit-o si rasfoit-o cu mare curiozitate, despre Palatul Patriarhiei, cuprinde atat prezentarea din punct de vedere arhitectonic a constructiei, dar si informatii esentiale despre persoanele implicate in proiectarea si contruirea propriu-zisa, multi dintre ei necunoscuti sau uitati, in ciuda meritelor lor.

Dupa cum aflam in chiar cuvantul inainte la album, pe locul unde se afla acum Palatul Patriarhiei, intr-o cladire a Mitropoliei Tarii Romanesti, in timpul unei sedinte a Adunarii Ad-hoc prezidata de Mitropolit a fost ales si proclamat Domnitor al Principatelor Romane Al.I. Cuza, la 24 ianuarie 1859. In locul acestei cladiri a Mitropoliei, a fost construit si dat in folosinta, in anul 1908, Palatul Camerei Deputatilor, devenit Palatul Marii Adunari Nationale in anii comunismului, transferat in 1996 in administrarea Patriarhiei Romane.

Nr. de pagini : 112
Anul aparitiei : 2008

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0574 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.