Puterea executiva si administratia publica, editia a III-a, revazuta si adaugita

PRP: 89,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 80,10 lei
Diferență: 8,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:

DESCRIERE

Monografia este consacrata analizei raporturilor dintre puterea executiva si administratia publica, in conditiile in care in literatura de specialitate se cauta raspunsuri la intrebarea daca puterea executiva cuprinde sau nu administratia publica.

 

Cuprinsul lucrarii

 

Lucrarea debuteaza cu o serie de consideratii generale privind puterea executiva si fundamentele sale in principiul separatiei puterilor. Urmeaza o analiza detaliata a reglementarilor constitutionale din 1991, cu focus pe institutia prezidentiala, alegerea Presedintelui si atributiile acestuia. De asemenea, lucrarea examineaza organizarea administratiei publice, atat la nivel central cat si local, si include o sectiune dedicata controlului parlamentar si a altor forme de supraveghere a activitatii executive.

 

Puncte forte

 

Demersul stiintific porneste de la necesitatea reflectarii in teorie si practica a prevederilor Constitutiei Romaniei, in special ale art. 148 alin. (2), in virtutea carora tratatele constitutive ale Uniunii Europene si celelalte reglementari comunitare cu caracter obligatoriu au prioritate fata de dispozitiile contrare din legile interne.

 

In aceasta carte sunt puse in valoare mutatiile istorice care au loc in structura puterii executive si a administratiei publice.

 

Public tinta

 

Lucrarea „Puterea Executiva” se adreseaza in principal studentilor si cercetatorilor din domeniul dreptului si stiintelor politice, dar si profesionistilor care lucreaza in administratia publica. De asemenea, poate fi o resursa valoroasa pentru guvernanti, avocati, judecatori si orice persoana interesata de mecanismele si structura puterii executive in Romania. Cartea este utila si pentru cei care doresc sa inteleaga mai bine functionarea institutiilor statului si relatiile dintre acestea, in contextul principiului separatiei puterilor.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0645 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.