Retetele lui Colea
PRP: 59,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 48,38 lei
Diferență: 10,62 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Nicolae Olexiuc Colea
Editura: TEORA
Pagini: 584
DESCRIERE
Retetele lui Colea - Nicolae Olexiuc Colea. Retetele lui Colea.
Aceasta noua lucrare a maestrului in arta culinara Nicolae Olexiuc (Colea) constituie un nou si vast "festin gastronomic" deosebit de practic tuturor incepatorilor in arta bucatariei, dar si celor experimentati.
Considerat o autoritate in materie, cu o experienta de aproape 70 de ani in arta culinara , Nicolae Olexiuc este autorul a peste 30 de carti de specialitate, fiind considerat a face parte din elita primilor autori de carti de bucate din tara noastra. De-a lungul carierei sale a lucrat pentru cele mai mari restaurante din Bucuresti si a pregatit si indrumat numerosi tineri pasionati de arta gastronomiei, printre ei numarandu-se si subsemnatul.
Presedintele "Asociatiei bucatarilor si cofetarilor din Romania", domnul Dumitru Burtea, spunea: "Pentru maestrul bucatar Nicolae Olexiuc, vechi artizan in slujba artei culinare, atat de elogiat de catre rafinatul in ale gastronomiei Al. O. Teodoreanu, zis si Pastorel, si deseori citat in articolele acestuia in presa timpului, bucataria este o mare sarbatoare, o face cu placere si tot cu placere destainuie tuturor din indelungata lui experienta. Este un profesionist rafinat dublat de o calitate umana deosebita".
Lucrarea ramane o baza solida a bucatariei simplificate, economice si practice, accesibila tuturor gospodinelor.
CUVANT INAINTE
Un medic celebru spunea ca nu poti avea pretentia sa traiesti sanatos daca nu mananci bine, iar epicurienii pretindeau ca una din placerile vietii este mancarea.
Bazat pe aceste considerente, m-am gandit sa incerc sa mai scriu o carte de bucate care sa fie un ghid pentru prepararea bucatelor usor de realizat, atat practic, cat si simplificat pe intelesul tuturor.
Totusi trebuie sa recunoastem ca o masa buna, bine pregatita si servita frumos, este o mare satisfactie.
Poate voi fi invinuit ca unele sfaturi sunt prea simple sau ca se repeta, precum si de faptul ca sunt destul de cunoscute, insa trebuie avut in vedere ca tinerele gospodine au nevoie de cat mai multe indrumari. De aceea in paginile urmatoare sunt prezentate cateva zeci de sfaturi practice.
Avand la dispozitie o varietate complexa de produse de origine animala, felurite specii de peste si o bogata gama de legume si fructe, ne intrebam zilnic ce mai putem manca. De aceea am cautat un posibil raspuns la aceasta dilema zilnica in cartea de fata. Am incercat sa recomand pe intelesul tuturor o gama cat mai diversa de feluri de mancare pe care sa le preparam la masa zilnica, precum si la mese deosebite, cu diferite ocazii.
Omul trebuie sa se hraneasca rational; monotonia unui regim repetat duce la plictiseala, precum si la lipsa poftei de mancare.
Bucataria moderna ofera multe mijloace de a schimba tehnica de pregatire a mancarurilor. La procesul de preparare a unei mancari trebuie acordata o atentie deosebita modului de pregatire precum si tuturor indicatiilor, exemplu fiind diversitatea sosurilor care formeaza deliciul mancarurilor si totodata o rezolvare in scurt timp a acestora.
Pe langa pofta buna, va sfatuiesc ca intotdeauna sa fiti mai putin lacomi si mai cumpatati, chiar daca mancarea este delicioasa.
AUTORUL
Cuprins
Prefata
Cuvant inainte
Sfaturi practice
1. Sosuri
Sosurile - baza bucatariei
Sosuri calde
Sosuri reci
Sosuri tomate (rosii)
Sosuri brune si esente
2. Aspic
3. Sandvisuri si tartine
Sandvisuri
Tartine
4. Aperitive (gustari) combinate
5. Gogosi, buseuri - gustari
6. Paste pentru sandvisuri si tartine
7. Salate
8. Preparate din oua
Preparate din oua, servite reci
Preparate din oua, servite calde
Omlete
9. Sufleuri
10. Budinci
Budinci fara zahar
Budinci dulci
11. Preparate din fainoase cu branzeturi, legume si fructe
Clatite
Tarte, pizza, rulade
Preparate cu malai
12. Preparate vegetariene si de post
Aperitive si tartine de post
Sosuri de post
Preparate din fainoase (de post)
Supe de post
Borsuri vegetariene si de post
Ciorbe de post
Mancaruri de post pe baza de legume
Preparate dulci de post, cu orez
13. Preparate din peste, raci, melci si scoici
14. Supe, ciorbe si borsuri
Supe
Supe din carne sau oase
Consommé-uri
Supe de legume
Supe-creme
Borsuri
Borsuri de legume
Ciorbe
Diferite preparate pentru supe, borsuri si ciorbe
15. Preparate din legume fara carne
Preparate din cartofi
Preparate din andive
Preparate din anghinare
Preparate din ardei
Preparate din bame
Preparate din bob
Preparate din castane
Preparate din castraveti
Preparate din ciuperci
Preparate din conopida
Preparate din dovlecei
Preparate din fasole
Preparate din gulii
Preparate din gutui
Preparate din mazare
Preparate din morcovi si carote
Preparate din napi
Preparate din praz
Preparate din spanac
Preparate din varza
Preparate din vinete
16. Preparate din orez, grau, arpacas, hrisca, gris
Preparate din orez
Preparate din grau, arpacas, hrisca, gris
17. Preparate din carne de pasare
18. Preparate din carne de vita, de porc si de oaie
Rasoluri
Preparate din carne cu legume, fructe si fainoase
Preparate cu tocatura din carne de vita, porc sau oaie
Specialitati din carne de vaca si de porc
Preparate traditionale din porc
Preparate din carne de vitel
Preparate din carne de ovine
19. Preparate din maruntaie
20. Preparate din vanat
Preparate din vanat cu pene
Preparate din vanat cu par
21. Dulciuri si prajituri de casa
Dulciuri si prajituri din aluat dospit cu drojdie de bere
Dulciuri si prajituri din aluat de foi de placinta, aluaturi fragede si foitaj
Prajituri din coca oparita (coji)
Prajituri din aluaturi sfaramicioase
Checuri, pandispan, rulade, turte dulci
Prajituri si dulciuri diverse
Torturi si componente pentru torturi, prajituri si alte dulciuri
Blaturi pentru torturi si foi de tort
Torturi
Creme pentru torturi si fondant (serbet)
Glazuri
Siropuri pentru prajituri
Jeleuri
Creme-spuma si sosuri dulci
22. Bauturi
Bauturi nealcoolice
Bauturi alcoolice
Siropuri
23. Compoturi si spume de fructe
Compoturi pentru consum imediat
Compoturi pentru iarna
Spume de fructe
24. Fructe confiate si glasate, marmelade, gemuri si dulceturi
Fructe confiate si glasate
Marmelade si gemuri
Dulceturi
25. Inghetate
26. Conservarea legumelor, zarzavaturilor si fructelor
Conservarea legumelor si zarzavaturilor in stare proaspata
Conservarea legumelor si zarzavaturilor prin murare
Conservarea unor legume si verdeturi prin suprasarare
Conservarea legumelor pentru iarna in congelator
Conservarea legumelor prin sterilizare (fierbere in baie de apa - bain-Marie)
Conservarea legumelor prin deshidratare (uscare)
Conservarea fructelor prin deshidratare (uscare)
Aperitive de legume conservate prin sterilizare
27. Peste conservat
Anexe
I. Meniuri obisnuite pentru pranz
II. Meniuri obisnuite pentru masa de seara
III. Meniuri festive
Index
Detalii: Cartonata
Aceasta noua lucrare a maestrului in arta culinara Nicolae Olexiuc (Colea) constituie un nou si vast "festin gastronomic" deosebit de practic tuturor incepatorilor in arta bucatariei, dar si celor experimentati.
Considerat o autoritate in materie, cu o experienta de aproape 70 de ani in arta culinara , Nicolae Olexiuc este autorul a peste 30 de carti de specialitate, fiind considerat a face parte din elita primilor autori de carti de bucate din tara noastra. De-a lungul carierei sale a lucrat pentru cele mai mari restaurante din Bucuresti si a pregatit si indrumat numerosi tineri pasionati de arta gastronomiei, printre ei numarandu-se si subsemnatul.
Presedintele "Asociatiei bucatarilor si cofetarilor din Romania", domnul Dumitru Burtea, spunea: "Pentru maestrul bucatar Nicolae Olexiuc, vechi artizan in slujba artei culinare, atat de elogiat de catre rafinatul in ale gastronomiei Al. O. Teodoreanu, zis si Pastorel, si deseori citat in articolele acestuia in presa timpului, bucataria este o mare sarbatoare, o face cu placere si tot cu placere destainuie tuturor din indelungata lui experienta. Este un profesionist rafinat dublat de o calitate umana deosebita".
Lucrarea ramane o baza solida a bucatariei simplificate, economice si practice, accesibila tuturor gospodinelor.
CUVANT INAINTE
Un medic celebru spunea ca nu poti avea pretentia sa traiesti sanatos daca nu mananci bine, iar epicurienii pretindeau ca una din placerile vietii este mancarea.
Bazat pe aceste considerente, m-am gandit sa incerc sa mai scriu o carte de bucate care sa fie un ghid pentru prepararea bucatelor usor de realizat, atat practic, cat si simplificat pe intelesul tuturor.
Totusi trebuie sa recunoastem ca o masa buna, bine pregatita si servita frumos, este o mare satisfactie.
Poate voi fi invinuit ca unele sfaturi sunt prea simple sau ca se repeta, precum si de faptul ca sunt destul de cunoscute, insa trebuie avut in vedere ca tinerele gospodine au nevoie de cat mai multe indrumari. De aceea in paginile urmatoare sunt prezentate cateva zeci de sfaturi practice.
Avand la dispozitie o varietate complexa de produse de origine animala, felurite specii de peste si o bogata gama de legume si fructe, ne intrebam zilnic ce mai putem manca. De aceea am cautat un posibil raspuns la aceasta dilema zilnica in cartea de fata. Am incercat sa recomand pe intelesul tuturor o gama cat mai diversa de feluri de mancare pe care sa le preparam la masa zilnica, precum si la mese deosebite, cu diferite ocazii.
Omul trebuie sa se hraneasca rational; monotonia unui regim repetat duce la plictiseala, precum si la lipsa poftei de mancare.
Bucataria moderna ofera multe mijloace de a schimba tehnica de pregatire a mancarurilor. La procesul de preparare a unei mancari trebuie acordata o atentie deosebita modului de pregatire precum si tuturor indicatiilor, exemplu fiind diversitatea sosurilor care formeaza deliciul mancarurilor si totodata o rezolvare in scurt timp a acestora.
Pe langa pofta buna, va sfatuiesc ca intotdeauna sa fiti mai putin lacomi si mai cumpatati, chiar daca mancarea este delicioasa.
AUTORUL
Cuprins
Prefata
Cuvant inainte
Sfaturi practice
1. Sosuri
Sosurile - baza bucatariei
Sosuri calde
Sosuri reci
Sosuri tomate (rosii)
Sosuri brune si esente
2. Aspic
3. Sandvisuri si tartine
Sandvisuri
Tartine
4. Aperitive (gustari) combinate
5. Gogosi, buseuri - gustari
6. Paste pentru sandvisuri si tartine
7. Salate
8. Preparate din oua
Preparate din oua, servite reci
Preparate din oua, servite calde
Omlete
9. Sufleuri
10. Budinci
Budinci fara zahar
Budinci dulci
11. Preparate din fainoase cu branzeturi, legume si fructe
Clatite
Tarte, pizza, rulade
Preparate cu malai
12. Preparate vegetariene si de post
Aperitive si tartine de post
Sosuri de post
Preparate din fainoase (de post)
Supe de post
Borsuri vegetariene si de post
Ciorbe de post
Mancaruri de post pe baza de legume
Preparate dulci de post, cu orez
13. Preparate din peste, raci, melci si scoici
14. Supe, ciorbe si borsuri
Supe
Supe din carne sau oase
Consommé-uri
Supe de legume
Supe-creme
Borsuri
Borsuri de legume
Ciorbe
Diferite preparate pentru supe, borsuri si ciorbe
15. Preparate din legume fara carne
Preparate din cartofi
Preparate din andive
Preparate din anghinare
Preparate din ardei
Preparate din bame
Preparate din bob
Preparate din castane
Preparate din castraveti
Preparate din ciuperci
Preparate din conopida
Preparate din dovlecei
Preparate din fasole
Preparate din gulii
Preparate din gutui
Preparate din mazare
Preparate din morcovi si carote
Preparate din napi
Preparate din praz
Preparate din spanac
Preparate din varza
Preparate din vinete
16. Preparate din orez, grau, arpacas, hrisca, gris
Preparate din orez
Preparate din grau, arpacas, hrisca, gris
17. Preparate din carne de pasare
18. Preparate din carne de vita, de porc si de oaie
Rasoluri
Preparate din carne cu legume, fructe si fainoase
Preparate cu tocatura din carne de vita, porc sau oaie
Specialitati din carne de vaca si de porc
Preparate traditionale din porc
Preparate din carne de vitel
Preparate din carne de ovine
19. Preparate din maruntaie
20. Preparate din vanat
Preparate din vanat cu pene
Preparate din vanat cu par
21. Dulciuri si prajituri de casa
Dulciuri si prajituri din aluat dospit cu drojdie de bere
Dulciuri si prajituri din aluat de foi de placinta, aluaturi fragede si foitaj
Prajituri din coca oparita (coji)
Prajituri din aluaturi sfaramicioase
Checuri, pandispan, rulade, turte dulci
Prajituri si dulciuri diverse
Torturi si componente pentru torturi, prajituri si alte dulciuri
Blaturi pentru torturi si foi de tort
Torturi
Creme pentru torturi si fondant (serbet)
Glazuri
Siropuri pentru prajituri
Jeleuri
Creme-spuma si sosuri dulci
22. Bauturi
Bauturi nealcoolice
Bauturi alcoolice
Siropuri
23. Compoturi si spume de fructe
Compoturi pentru consum imediat
Compoturi pentru iarna
Spume de fructe
24. Fructe confiate si glasate, marmelade, gemuri si dulceturi
Fructe confiate si glasate
Marmelade si gemuri
Dulceturi
25. Inghetate
26. Conservarea legumelor, zarzavaturilor si fructelor
Conservarea legumelor si zarzavaturilor in stare proaspata
Conservarea legumelor si zarzavaturilor prin murare
Conservarea unor legume si verdeturi prin suprasarare
Conservarea legumelor pentru iarna in congelator
Conservarea legumelor prin sterilizare (fierbere in baie de apa - bain-Marie)
Conservarea legumelor prin deshidratare (uscare)
Conservarea fructelor prin deshidratare (uscare)
Aperitive de legume conservate prin sterilizare
27. Peste conservat
Anexe
I. Meniuri obisnuite pentru pranz
II. Meniuri obisnuite pentru masa de seara
III. Meniuri festive
Index
Detalii: Cartonata
REVIEW-URI