Sintaxa frazei pe intelesul tuturor

PRP: 65,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 52,00 lei
Diferență: 13,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Pe zi ce trece, limba romana devine o mare si frumoasa necunoscuta, sub impedimentul vremurilor, al schimbarilor provocate de Carpe diem, goana dupa nou, aici si acum. Gramatica de fata este o incercare de continuitate si concizie, in ceea ce priveste sintaxa frazei, limbii romane. Textele alese din literatura romana si universala au rolul de a lamuri necunoscutele si cheile sintaxei limbii romane, facilitand accesul la informatie, atat profesorilor care predau la clasele a VIII-a, la clasele de liceu, daca gramatica va fi introdusa in curricula, pentru admiterea la facultate, titularizare, definitivat si gradul doi, pentru profesorii de romana si pentru invatamantul scolar si prescolar, cat si elevilor sau studentilor care vor da examen, la limba romana.

 

De ce o alta carte de gramatica, atunci cand exista atatea deja? Poate si pentru ca numai sase la suta din absolventii de clasa a VIII- a, in 2022, secolul XXI, scriu corect, gramatical, si nu numai, vorbesc la fel.

 

Lucrarea numita Sintaxa frazei pe intelesul tuturor reprezinta o incercare de a observa in detaliu, cateva chestiuni practice, punctuale, legate de diferentele de abordare, de interpretare si de structura, care s-au impus in gramatica limbii romane contemporane, odata cu aparitia lucrarii Gramatica de Baza, a Limbii Romane. Raportarea comparativa, a gramaticii romanesti, traditionale, la cea europeana este metoda pe care se bazeaza lucrarea. Subiectul de fata face referire la subordonatele necircumstantiale si circumstantiale.

 

Am analizat si programele de examen si am stabilit cat din ceea ce este nou poate fi studiat de elevii, studentii si profesorii care mai au in curricula, gramatica.

 

Astfel, in Partea I, Capitolul I am prezentat notiuni traditionale si moderne despre sintaxa frazei. In Capitolul al II-lea, am realizat un studiu de caz in ceea ce priveste propozitiile subordonate necircumstantiale, asa cum apar in viziune traditionala si moderna, cu accent asupra faptului ca la unele propozitii (spre exemplu, propozitia subordonata atributiva) nu pot fi scoase din manuale sau auxiliare, deoarece ele inca apar in currricula de evaluare nationala, titularizare, definitivat, gradul II sau admitere la facultate. In Capitolul al III-lea, am dat exemple de propozitii subordonate circumstantiale, insistand asupra dificultatilor in ceea ce priveste impartirea frazei, in propozitii, dar si felul subordonatelor. Partea a II-a cuprinde exemple de fraze ce contin propozitii subordonate, conjunctionale si relative, necircumstantiale, respectiv propozitii subordonate, conjunctionale si relative, circumstantiale, dar si un subcapitol, al doilea, care vine in sprijinul elevilor si studentilor, cu exemple de subordonate diferite introduse de acelasi tip de element subordonator, conjunctie, pronume relativ, adjectiv pronominal relativ sau adverb relativ.

 

Prin urmare, lucrarea de fata se constituie ca o analiza comparativa, la nivel formal, intre cele doua gramatici, cea traditionala si cea moderna, cu scopul de a clarifica, in linii mari, diferentele teoretice, la nivel sintactic.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0706 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.