Sirop si nectar din fructe, flori si plante medicinale
PRP: 13,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 10,66 lei
Diferență: 2,34 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Georg Innerhofer
Editura: M.A.S.T.
Anul publicării: 2010
DESCRIERE
Cartea cuprinde o serie de retete pentru obtinerea siropului si a nectarului pornind de la diferite mateii orime: fructe, flori si plante medicinale. Preparatele pastreaza multe din caracteristicile naturale ale acestora asa incat unele dintre sortimentele de sirop si nectar sunt recomandate si ca adjuvante in tratarea unor afectiuni.
Natura ne ofera numeroase bunatati si ar fi pacat sa nu ne bucuram de ele. Vei gasi in aceasta carte extraordinara multe moduri in care sa prepari la tine in casa siropuri sanatoase pe baza de fructe, plante medicinale si chiar flori. Multe dintre retetele prezentate au, pe langa un gust deosebit de bun, multe proprietati curative, fiind o sursa naturala de sanatate.
Siropurile si nectarutile astfel obtinute isi vor pastra aromele naturale si proprietatile benefice multe luni de la preparare. Sigur, a-ti face siropuri la tine in casa nu este la fel de comod cu a le cumpara gata preparate de pe raftul magazinului, dar vei avea satisfatcia unor produse de calitate pe care sa le consumi impreuna cu familia ta.
Din cuprins:
Natura ne ofera numeroase bunatati si ar fi pacat sa nu ne bucuram de ele. Vei gasi in aceasta carte extraordinara multe moduri in care sa prepari la tine in casa siropuri sanatoase pe baza de fructe, plante medicinale si chiar flori. Multe dintre retetele prezentate au, pe langa un gust deosebit de bun, multe proprietati curative, fiind o sursa naturala de sanatate.
Siropurile si nectarutile astfel obtinute isi vor pastra aromele naturale si proprietatile benefice multe luni de la preparare. Sigur, a-ti face siropuri la tine in casa nu este la fel de comod cu a le cumpara gata preparate de pe raftul magazinului, dar vei avea satisfatcia unor produse de calitate pe care sa le consumi impreuna cu familia ta.
Din cuprins:
- Introducere … 7
- Nectarul
- Siropul
- Sortimente de bauturi … 10
- Sucul de fructe
- Nectarul de fructe
- Siropul din plante medicinale
- Bautura din suc de fructe
- Bauturile obtinute cu ajutorul storcatoruluji cu aburi … 12
- Cantitatea totala de zahar si cantitatea totala de substanta uscata … 12
- Siropul bio si nectarul bio
- Fructe, plante medicinale si flori potrivite pentru prepararea bauturilor … 20
- Proprietatile fructelor … 23
- Marul
- Para
- Gutuia
- Caisa
- Piersica
- Pruna
- Corcoduse
- Porumbele
- Coacazele
- Agrise
- Capsune
- Struguri
- Fructe de soc
- Fructe de scorus
- Catina
- Portocale, lamai
- Caracteristici ale plantelor medicinale si florilor … 32
- Melisa
- Menta
- Vinarita
- Florile de soc
- Florile de malin
- Cretusca
- Menta indiana
- Flori de trandafir
- Papadia
- Floarea de salcam
- Instrumente necesare … 37
- Sucul brut folosit pentru preparearea siropului si a nectarului limpede … 42
- Calitatile pe care trebuie sa le aiba sucul … 42
- Procesul propriu-zis de extragere a sucului … 44
- Stoarcerea fructelor
- Pregatirea fructelor
- Zdrobirea si tratarea enzimatica
- Obtinerea suclui cu ajutorului storcatorului cu abur
- Extractia cu abur
- Tratarea sucului
- Aditivi de limpezire
- Tratarea enzimatica
- Limpezirea
- Prepararea siropului … 58
- Siropul
- Siropul din plante medicinale sau flori
- Siropul din fructe
- Imbutelierea siropului
- Cum se procedeaza in industrie
- Preparearea nectarului … 73
- Nectarul
- Sucuri din fructe acre
- Soiuri de fructe potrivite
- Nectarul limpede
- Nectarul cu pulpa
- Ingrediente pentru preparearea nectarului
- Apa
- Zaharul
- Acidul
- Preparerea si imbutelierea
- Cum se procedeaza in industrie
- Factorii care determina calitatea produselor … 86
- Aspectul
- Stabilitatea culorii
- Limpezimea
- Intensitatea mirosului si gustului
- Asigurarea calitatii …88
- Durabilitatea siropului si a nectarului …93
- Pasteurizarea
- Continutul de zahar
- Conservarea chimica
- Greseli in preparearea siropului si nectarului …105
- Mucegaiul
- Fermentatia alcoolica
- Gelatinizarea
- Zaharisirea
- Oxidarea
- Retete … 120
- Mierea de papadie
- Sirop din flori de cires amar
- Sirop din plante medicinale
- Sirop de vinarita
- Siropul de melisa
- Siropul din flori de soc
- Siropul din menta piperata
- Sirop de salcam rotund
- Sirop din flori de tei
- Siropul din flori de trandafir
- Siropul de menta indiana
- Siropul de cretusca
- Siropul de lamaita
- Sirop ul de ghimbir
- Siropul de zmeura
- Siropul de lamaie
- Sirop de citrice
- Siropul din fructe de soc
- Siropul de capsune
- Siropul de coacaze
- Siropul de cirese
- Sirop din muguri de pin
- Siropul de patlagina
- Siropul de isop
- Nectarul de pere
- Nectar de struguri
- Nectarul de piersici
- Nectarul din coarne
- Nectarul din caise
- Nectarul de catina
- Nectarul de gutui
- Nectarul de visine
- Nectarul de capsune
- Nectarul de coacaze
- Cockteiluri cu sirop si nectar … 155
- Summer delight
- Apus de soare
- Apple cool
- Cherry dream
- Trandafirul alb
- Cockteilul Bellini
- Red Mojito
- Mojito
- Havana cu zmeura
- Sex on the beach
- Holla-Colada
- Fulgi de zapada
- Anexa … 163
- Valorile medii ale continutului unor fructe importante
- E-urile din sirop si nectar … 175
Anul aparitiei: 2010
Nr. pagini: 189
REVIEW-URI