Sistematica poeziei - Eugen Negrici

PRP: 29,95 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 25,76 lei
Diferență: 4,19 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 200
Categoria: Poezie

DESCRIERE

Cartea autorului Eugen Negrici „Sistematica poeziei - Eugen Negrici" de la editura POLIROM

In Sistematica poeziei, criticul si teoreticianul Eugen Negrici reuseste sa demonteze, printr-o remarcabila opera de sinteza, mecanismele subtile ale producerii textului poetic, sa identifice si sa defineasca atitudinile fundamentale ale eului producator in raport cu existentul. Este vorba despre procesul facerii poemului, bazat pe trei posibile modele generative, si de felul in care functioneaza acestea. Parcurgind aceasta „gramatica generativa” a poeziei, poetii isi pot cunoaste posibilitatile si pot afla, mai ales, cum nu ar trebui sa scrie.

Din cuprins: Posibilitatea sistematizarii experientelor poetice • Sistematizarea poeziei prin implicarea diacroniei • Aspectele luate de existent in procesul producerii formei • Atitudinile posibile ale creatorului fata de existent • Elementele existentului • Starea de spirit a eului producator • Definirea procesului de producere • Directiile structurarii • Relatia cu destinatarul. Efecte scontate



Eugen Negrici s-a nascut la 28 noiembrie 1941, in Ramnicu Valcea. Este critic, istoric literar, stilistician si profesor de literatura romana contemporana la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucuresti. A publicat volumele: Antim. Logos si personalitate (1971, ed. a II-a, 1997; ed. a III-a, 2016), Naratiunea in cronicile lui Grigore Ureche si Miron Costin (1972), Expresivitatea involuntara (1977; ed. a II-a, 2017), Figura spiritului creator (ed. I, 1978; ed. a II-a, 2013; Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania), Imanenta literaturii (ed. I, 1981; ed. a II-a, 2009), Introducere in poezia contemporana (1985; Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania; Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti), Sistematica poeziei (1988), Poezia medievala in limba romana (ed. I, 1996; ed. a II-a, 2004; Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania; Premiul Soros), Literature and Propaganda in Communist Romania (1999), Literatura romana sub comunism. Proza (2002), Literatura romana sub comunism. Poezia (2003), Literatura romana sub comunism. 1948-1964 (2010), Simulacrele normalitatii (2011), Emanciparea privirii. Despre binefacerile infidelitatii (2014; Premiul pentru eseu al Uniunii Scriitorilor din Romania), Sesiunea de toamna (2015) si Memoriile capitanului Dumitru Pasat (editor, 2015). Iluziile literaturii romane a fost Cartea Anului 2008, desemnata de Romania literara si Fundatia Anonimul. A fost distinsa cu Premiul Manuscriptum, Premiul pentru critica/istorie literara al revistei Observator cultural si Premiul de excelenta al revistei Convorbiri literare.



Nr. de pagini: 200
Anul aparitiei: 2018

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0682 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.