Stramosi pe divan. Descifrarea Codului Generational si vindecarea ranilor mostenite
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
DESCRIERE
Fara stramosi, n-am fi cine suntem astazi. Numai ca noi nu le mostenim doar trasaturile fizice si bunurile, ci si ranile si cicatricile sufletesti, care ajung sa ne otraveasca viata si sa ne faca, in mod inconstient, sa ne simtim responsabili pentru traumele parintilor, bunicilor sau strabunilor. Prin descifrarea Codului Generational, autoarele ne arata cum ne putem elibera de povara traumelor mostenite pe linie transgenerationala, vindecandu-ne stramosii si regasindu-ne o identitate autentica. Plecand de la o perspectiva integrativa, inspirata de terapia sistemica de familie, de abordarea transgenerationala, dar si de neurobiologie si interventiile corporale si hipnoterapeutice, metoda Generation-Code® ofera surprinzatoare deschideri atat pentru specialistii din psihoterapie, coaching sau asistenta sociala, dar si pentru publicul larg.
Ca orice copac, arborele genealogic are nevoie de radacini pentru a se hrani. Radacinile copacului intruchipeaza capacitatea stramosilor de a putea absorbi si accepta hrana din pamant si sunt, de asemenea, corespondente ale nevoilor noastre de baza. Radacinile lezate sau bolnave nu pot asigura aceasta satisfacere optima a nevoilor de baza. Insa, de indata ce o radacina a fost vindecata, se restabileste fluxul vital, iar petalele se pot deschide potrivit menirii lor firesti - Ingrid Alexander si Sabine Luck
Ingrid Alexander si Sabine Luck au dezvoltat, incepand din 1994, metoda Codului Generational (Generation-Code®). In prezent, autoarele germane coordoneaza Institutul pentru Procese Transgenerationale din Wendeburg (https://www.itp-wendeburg.de), in cadrul caruia formeaza specialisti in psihoterapie sistemica si transgenerationala. Cele doua autoare au multiple formari (terapie sistemica de familie, traumatologie, hipnoterapie, metoda Pesso-Boyden, EMDR) si au ca domenii de competenta terapia tulburarilor de comportament alimentar, terapia de familie si terapia transgenerationala a traumei. Metoda lor a fost dezvoltata si pentru lucrul cu copiii (Generation-Code for Kids®) si include o serie de instrumente terapeutice, cum este jocul Radacini puternice.
Plecand de la metoda Codului Generational, expusa in aceasta carte, si oferindu-ne cu entuziasm propriile resurse si experiente profesionale, dorim, in calitate de formatoare, sa cream o comunitate bine informata in domeniul psihogenealogiei si al terapiei transgenerationale, o comunitate de profesionisti dornici sa lucreze cu istoricul familiei, pentru regasirea legaturilor hranitoare si, mai ales, pentru a-si ajuta clientii sa lase o mostenire cat mai sanatoasa urmasilor lor.
Timea Muller, sociopsihopedagog specializat in terapia sistemica de familie, terapeut, supervizor si formator
in metoda Generation-Code® si membru al International Center for Psychogenealogy (detalii, pe site-ul personal: https://systemisch-beletagebk.de/).
Cristina Schmidt, psihoterapeut specializat in psihodrama si terapie transgenerationala, profesor asociat la Facultatea de Psihologie si ?tiintele Educatiei de la Universitatea din Bucuresti si presedinte al International Center for Psychogenealogy din Bucuresti (https://psychogenealogy.info)
REVIEW-URI