Tehnologii agricole performante. Editia a IV-a actualizata si completata (Ioan Oancea)
PRP: 63,22 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 60,06 lei
Diferență: 3,16 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Ioan Oancea
Editura: CERES
Anul publicării: 2012
DESCRIERE
Datorita multitudinii de informatii oferite de aceasta lucrare se poate spune ca este una dintre cele mai bune carti din domeniul tehnologiilor agricole.
Structura cartii este una cronologica, se incepe cu lucrarile solului efectuate inainte de semanat, semanatul, plantatul si aplicatul ingrasamintelor la culturile de camp si cele horticole, urmata de recoltarea, pastrarea si valorificarea produselor agricole si horticole.
In ceea ce priveste tehnologiile de crestere, ingrasare si exploatare a bovinelor, ovinelor sau porcinelor, se regasesc spre finalul cartii.
Rezolvarea problemei alimentare mondiale depinde in mod direct si hotarator de sporirea productiei agricole, prin utilizarea rationala a resurselor productive si modernizarea tehnica si sociala a agriculturii– ramura principala a economiei alimentare mondiale. De aceea, efortul tuturor tarilor trebuie indreptat spre marirea disponibilitatilor alimentare ale omenirii.
Lucrarea se adreseaza deopotriva specialistilor cu pregatire agronomica din productie, celor care se ocupa de lucrarea pamantului, cultivarea plantelor si cresterea animalelor, din invatamantul superior, care pregatesc cu daruire si competenta specialistilor de maine, celor din cercetarea stiintifica care produc seminte si material de plantat, care amelioreaza animale de rasa si reproducatori de mare valoare biologica, precum si studentilor de la facultatea de Agricultura, Management– Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala, Horticultura, Zootehnie si Biotehnologie de la Universitatile de Stiinte Agronomie si medicina Veterinara din Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara si Craiova
Descriere Produs
- Importanta agriculturii pentru existenta si activitatea umana
– Stiintele care se cuprind in domeniul agriculturii
– Agricultura in Statele Unite ale Americii
– Agricultura in Uniunea Europeana
– Conditiile in care se desfasoara activitatea agricola in Romania
– Unitatea agricola, sistem tehnic, economic si social complex
– Lucrarile solului efectuate inainte de semanat si plantat la culturile de camp si horticole
– Semanatul si plantatul la culturile de camp
– Semanatul si plantatul la culturile horticole
– Lucrarile solului efectuate dupa semanat si plantat la culturile de camp si horticole
– Aplicarea ingrasamintelor la culturile de camp si horticole
– Combaterea buruienilor, bolilor si daunatorilor la culturile agricole
– Lucrarile de intretinere specifice la culturile de camp si horticole
– Recoltarea, pastrarea si valorificarea produselor agricole si horticole
– Cultura cerealelor
– Cultura plantelor tehnice
– Cultura legumelor
– Cultura cartofului
– Cultura pomilor si arbustilor fructiferi
– Cultura capsunului
– Cultura vitei de vie
– Cultura plantelor furajere
– Cultura plantelor medicinale si aromatice
– Tehnologia cresterii si exploatarii vacilor pentru lapte
– Tehnologia de ingrasare a bovinelor
– Tehnologia de crestere si exploatare a ovinelor de reproductie
– Tehnologia de crestere si ingrasare a tineretului ovin pentru productia de carne
– Tehnologia reproductiei, cresterii si ingrasarii porcinelor
– Tehnologia cresterii puilor pentru carne
– Tehnologia cresterii gainilor pentru oua de consum
– Bibliografie
Format: 170 x 240 mm
Anul aparitiei: 2012
Nr. pag.: 761
Structura cartii este una cronologica, se incepe cu lucrarile solului efectuate inainte de semanat, semanatul, plantatul si aplicatul ingrasamintelor la culturile de camp si cele horticole, urmata de recoltarea, pastrarea si valorificarea produselor agricole si horticole.
In ceea ce priveste tehnologiile de crestere, ingrasare si exploatare a bovinelor, ovinelor sau porcinelor, se regasesc spre finalul cartii.
Rezolvarea problemei alimentare mondiale depinde in mod direct si hotarator de sporirea productiei agricole, prin utilizarea rationala a resurselor productive si modernizarea tehnica si sociala a agriculturii– ramura principala a economiei alimentare mondiale. De aceea, efortul tuturor tarilor trebuie indreptat spre marirea disponibilitatilor alimentare ale omenirii.
Lucrarea se adreseaza deopotriva specialistilor cu pregatire agronomica din productie, celor care se ocupa de lucrarea pamantului, cultivarea plantelor si cresterea animalelor, din invatamantul superior, care pregatesc cu daruire si competenta specialistilor de maine, celor din cercetarea stiintifica care produc seminte si material de plantat, care amelioreaza animale de rasa si reproducatori de mare valoare biologica, precum si studentilor de la facultatea de Agricultura, Management– Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala, Horticultura, Zootehnie si Biotehnologie de la Universitatile de Stiinte Agronomie si medicina Veterinara din Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara si Craiova
Descriere Produs
- Importanta agriculturii pentru existenta si activitatea umana
– Stiintele care se cuprind in domeniul agriculturii
– Agricultura in Statele Unite ale Americii
– Agricultura in Uniunea Europeana
– Conditiile in care se desfasoara activitatea agricola in Romania
– Unitatea agricola, sistem tehnic, economic si social complex
– Lucrarile solului efectuate inainte de semanat si plantat la culturile de camp si horticole
– Semanatul si plantatul la culturile de camp
– Semanatul si plantatul la culturile horticole
– Lucrarile solului efectuate dupa semanat si plantat la culturile de camp si horticole
– Aplicarea ingrasamintelor la culturile de camp si horticole
– Combaterea buruienilor, bolilor si daunatorilor la culturile agricole
– Lucrarile de intretinere specifice la culturile de camp si horticole
– Recoltarea, pastrarea si valorificarea produselor agricole si horticole
– Cultura cerealelor
– Cultura plantelor tehnice
– Cultura legumelor
– Cultura cartofului
– Cultura pomilor si arbustilor fructiferi
– Cultura capsunului
– Cultura vitei de vie
– Cultura plantelor furajere
– Cultura plantelor medicinale si aromatice
– Tehnologia cresterii si exploatarii vacilor pentru lapte
– Tehnologia de ingrasare a bovinelor
– Tehnologia de crestere si exploatare a ovinelor de reproductie
– Tehnologia de crestere si ingrasare a tineretului ovin pentru productia de carne
– Tehnologia reproductiei, cresterii si ingrasarii porcinelor
– Tehnologia cresterii puilor pentru carne
– Tehnologia cresterii gainilor pentru oua de consum
– Bibliografie
Format: 170 x 240 mm
Anul aparitiei: 2012
Nr. pag.: 761
REVIEW-URI