Timp lipsa

Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:

Scrie un review!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

Claudiu Oteleanu revine in peisajul literar brasovean cu un volum de proza inedita, concentrat in jurul unei tematici socante si incitante in acelasi timp, proza care are capacitatea de a descrie fidel o lume cenusie, inaccesibila celor multi, cea a detentiei. Anterior acestei aparitii, autorul a publicat volumul de versuri Egocentric, colectie nascuta din zbuciumul interior al experientelor inchisorii.

Intr-un mod neasteptat, proza pe care o vom aduce in discutie se va constitui intr-o serie de note de subsol ale versurilor anterior aparute, deoarece se refera la realitati ce au nascut trairile descrise in lirica autorului. Cartea este, de fapt, o scriere de granita deoarece poate fi incadrata atat in sfera textelor confesive, cat si in cea a documentarului.

Experienta traita a inchisorilor este descrisa cu atat de multa luciditate cat permite o perspectiva subiectiva. Atitudinea autorului frapeaza. Nu este urma de victimizare, nu se filosofeaza pe ideea unei nevinovatii, textul fiind efectiv constituit din descrierea unor evenimente, conflicte si denunturi.

Daca Egocentric descria lumea interioara, suferintele de nedescris provocate de ceilalti, Timp lipsa vorbeste de fapte, de chipuri, de cladiri si de atitudini. Ne este descris un turn Babel al unei lumi in continua degradare, o lume fara speranta. [...]

Insasi aparitia unui astfel de jurnal document ce abunda in detalii socante despre coruptia, incompetenta si nepasarea angajatilor unui sistem, poate agita anumite pirite.

O atitudine destul de neasteptata apartine acestui narator implicat in actul descrierii. Scrierea nu are un caracter moralizator, nu izvoraste din razbunare si, mai ales, nu cauta vinovati. Sinceritatea este evidenta, nemaifiind nevoie de fictiune. - Cristian Vieru

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0561 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.