Victor Papilian - ANATOMIA OMULUI. APARATUL LOCOMOTOR. VOLUMUL 1
PRP: 139,88 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 125,89 lei
Diferență: 13,99 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Autor: Victor PAPILIAN
Editura: ALL
Anul publicării: 2011
Pagini: 280
Categoria: Carti diverse
DESCRIERE
Aparatul locomotor - Volumul I - Anatomia Omului de Victor Papilian.
Termenul - Anatomie - vine de la grecescul anatemnein, care inseamna a taia, a diseca. Anatomia omului este stiinta care studiaza forma sistructura organismului uman al organelor si alsistemelor sale si cerceteaza legile care regleaza dezvoltarea acestuia, in stransa corelatia cu functiunile sale si cu mediul ambiant. In acest sens, organismul uman se considera nu ca o alaturare mecanica de organe si sisteme, ci ca un totunitar si armonios, in stransa relatie cu mediul saubiologico-social.
Anatomia este o disciplina importanta in cadrul invatamantului medical, al stiintelor fundamentale.
Este cea mai veche dintre stiintele medicale; a inceput cu observarea structurii corpului animalelor si a omului din cele mai vechi timpuri. Continutul ei a evoluat in decursul vremii, din timpurile stravechi pana in zilele noastre. Vechea Anatomie se limita la descrierea organelor, facea inventarul, cerceta, observa forma, structura, fara relatia sa cu functiunile, fara sa descifreze legile evolutiei. Anatomia moderna, dupa acumularea faptelor, a datelor trece la generalizari, la sistematizari, la descrierea legilor care le guverneaza organizarea si functionarea. La prima, scopul fiind descrierea, la ultima aceasta este doar o metoda, un aspect; ea tinde nu numai sa prezinte structurile, dar sa lamureasca la ce servesc acele structuri, sa le dea o interpretare functionala (Anatomia Functionala).
Familiaritatea cu care studentii vorbesc despre aceasta carte - pe care o numesc simplu „Papilian” - se datoreaza explicatiilor simple si clare, precum si bogatei iconografii ce insoteste textul.
Si aceasta noua editie, revizuita si ingrijita exemplar de prof. univ. dr. Ion Albu, urmareste linia clasica a tratatului scris de profesorul Victor Papilian, dar actualizeaza terminologiile conform Nomenclaturii Anatomice Internationale, constituindu-se intr-o lectura necesara nu doar pentru studentul la medicina generala si stomatologie, dar si pentru acei chirurgi care vor sa-si improspateze cunostintele de anatomie.
Textul si legendele figurilor au fost revizuite cu multa grija, atat din punct de vedere stilistic, cat si al continutului stiintific. O lectura necesara pentru orice student la medicina generala si stomatologie.
Anatomia este stiinta formei vii spunea prof. Francisc Raider, pledand pentru o metodologie integrativa de predare a acestei stiinte, in legatura cu notiuni de histologie, fiziologie si anatomie clinica. O asemenea viziune se regaseste si in tratatul de fata, care, dupa aproape 80 de ani (prima editie a lucrarii, Tratat elementar de anatomia omului, a vazut lumina tiparului in anul 1923, cuprinzand osteologia, artrologia si miologia, pentru ca pana in anul 1946 atlasul sa mai fie reeditat in doua randuri),
Cartea contine 17 planse color.
Nr. de pagini: 272
Anul aparitiei: 2011
Anul aparitiei: 2011
REVIEW-URI